Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся малък тъч скрийн монитор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся малък тъч скрийн монитор.

Хубаво... ама за какво ще му е компютър с линукс в колата?!
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Всички компютри в джиповете се използват за едно и също. Навигация, курсова камера, демек видео регистратор, музиката и видеото. Руснаците през тях и влизат в конференциите си в интернет като се напият нощем в лагера, или като се счупят на калпаво място далече от хората. Телефоните използват само като радиомодеми.

Коментар

Да, де... Стига да е уиндоус или мак... С линукс навигацията я пиши бегала, а само заради другото не си струва мъките.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Отдавна карат с Линукс. Нямам такава железария и не съм се интересувал как и какво.

Коментар

Не, че няма възможности, ама трябва да си мазохист и бая голям ентусиаст та да прекодираш съществуващите карти.

Коментар

Абе приятели, аз с уиндолса трудно се оправям, а вие ме метнахте в тиквите с тия линукси. Аз съм прост потребител, (юзер май му се викаше на това чудо) та, аз искам като вляза да си включа ГПС приемника и копчето на таблото на компа и след минутка да ми тръгне музиката и навигацията. Та сега нещата за моя радост стават така.Вчера и днес имам 80 км по селски пътища на по висока от обикновенната ми скорост с цел тестване на системата. Даже и на дупки на които обикновенно намалям, не намалях. Навигатора ми ми каза че в старанието си да счупя компа ще счупя джипа. За моя радост системата не заби нито веднъж, дори и музиката не прескочи никъде. Идея си нямам колко ще изкара, а и на кои му пука. Преди време подписът ми беше: "Меракът е по силен от тока"
              Аз по скоро си мислих че ЦРТ монитора ще даде фира ама и той все още работи

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Абе приятели, аз с уиндолса трудно се оправям, а вие ме метнахте в тиквите с тия линукси. Аз съм прост потребител, (юзер май му се викаше на това чудо) та, аз искам като вляза да си включа ГПС приемника и копчето на таблото на компа и след минутка да ми тръгне музиката и навигацията. Та сега нещата за моя радост стават така.Вчера и днес имам 80 км по селски пътища на по висока от обикновенната ми скорост с цел тестване на системата. Даже и на дупки на които обикновенно намалям, не намалях. Навигатора ми ми каза че в старанието си да счупя компа ще счупя джипа. За моя радост системата не заби нито веднъж, дори и музиката не прескочи никъде. Идея си нямам колко ще изкара, а и на кои му пука. Преди време подписът ми беше: "Меракът е по силен от тока"
                Аз по скоро си мислих че ЦРТ монитора ще даде фира ама и той все още работи
                Ако ти се занимава свали хард диска и му пусни един скан диск за всеки случай.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                  Ако ти се занимава свали хард диска и му пусни един скан диск за всеки случай.
                  Защо да го сваля не може ли направо да му пусне скандиск ?
                  По принцип мислех след разходката в събота и неделя да го направя, така поне периода на ползване ще е по дълъг и ще може да се направи някакъв извод .
                  Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

За мен най добър е теста на блондинката: работи или не работи

Коментар

Ето ТУК е казано ВСИЧКО .... само трябва да се чете!!!!!!

Да питам и аз: ТЪРСЯ МАЛЪК ТЪЧ ДИСПЛЕЙ !!! 7" до 10"

Моля модератора да раздели, ненужните коментари от обявата!
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Всички компютри в джиповете се използват за едно и също. Навигация, курсова камера, демек видео регистратор, музиката и видеото. Руснаците през тях и влизат в конференциите си в интернет като се напият нощем в лагера, или като се счупят на калпаво място далече от хората. Телефоните използват само като радиомодеми.

И всичкото това се прави с едно ембедед ПЦ и линукс.

Само че малката подробност е, че не се използва процесор който е същата архитектура като като на настолния компютър, ами разни като ARM например.
                        Ето примерна блок-схема на един ARM контролер за който в момента проектирам платка. Производителя е Cirrus Logic.

Това си има всичко необходимо вътре в чип-а, без RAM-а и Flash-а за програмата. Работи на 200Mhz. Има си и линукс за него...

Имам при мен една демонстрационна платка с такъв контролер. При нормална работа консумира 300ма захранена на 5v...

За охлаждане и други такива щуротии няма смисъл да говорим.

Коментар

малко офф топик
                          аз пък събрах една машина 2.6 CPU/ 1G Ram / 160 HDD - ето в такава кутия
                          Прикачени файлове

Коментар

Тишо а би ли споделил цена на тази благинка ???
                            Поздрави,
                            Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
                            И всичкото това се прави с едно ембедед ПЦ и линукс.

Само че малката подробност е, че не се използва процесор който е същата архитектура като като на настолния компютър, ами разни като ARM например.
                            Ето примерна блок-схема на един ARM контролер за който в момента проектирам платка. Производителя е Cirrus Logic.

Това си има всичко необходимо вътре в чип-а, без RAM-а и Flash-а за програмата. Работи на 200Mhz. Има си и линукс за него...

Имам при мен една демонстрационна платка с такъв контролер. При нормална работа консумира 300ма захранена на 5v...

За охлаждане и други такива щуротии няма смисъл да говорим.
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

А на това нещо мога ли по време на разходка да си разтоваря апарата, и някъде дето има WI-FI да си проверя пощата? И ако тези неща стават плюс другите които написа Стефан, колко струва?
                              П.П. Продължавам да търся такъв монитор.
                              Последно редактирано от Джамбазов; 05-11-07, 20:50.

Коментар

Принципно това изделие ще се ползва основно за промишлени приложения.
                                Цена не мога да цитирам в момента понеже все още разработката е в ранен стадий.

Но мисля че готови неща като това :
                                http://www.rlc.com/RLC_Embedded_Web_...e_Extreme.htm#

Ще ви свършат идеална работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X