Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся малък тъч скрийн монитор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся малък тъч скрийн монитор.

Лаптопите си имат топловод от процесора до някъде си. Така че охлаждането в затворена кутия е решен проблем. И че диска се паркира е важно, щото като скочиш два пъти с джипа на простия сигурно ще му прилошее. И ще оповръща всичката информация на себе си завинаги.
    В английското чудо компа се гаси не за да не изгори, а за да не се пречка и той, когато акумулаторът умира и без него.

С планшетните компютри работата е трагична. Като почнем от това че дебилите в прехвалените фирми и магазини не са и чували какво е това, и свършим с това че защитени всъщност няма. До преди две-три години вървеше Норанд 6521 струва ми се. Ма вече е съвсем слаб. Смени го Хамър Хед 3, обаче по неизвестни причини те изчезнаха. Каквото се продава в интернет е все с измъкнати дискове. Скрап.
    Тук-таме уж има нови. 3 000 евро е очевидно безсмислена цена. И всичко свършва преди да е започнало.

А? Не разбрах. Някъде има лаптопи за изхвърляне ли? Дай тогава да ги изтърбушим, и да видим кво може да се направи.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Лаптопите си имат топловод от процесора до някъде си. Така че охлаждането в затворена кутия е решен проблем. И че диска се паркира е важно, щото като скочиш два пъти с джипа на простия сигурно ще му прилошее. И ще оповръща всичката информация на себе си завинаги.
      В английското чудо компа се гаси не за да не изгори, а за да не се пречка и той, когато акумулаторът умира и без него.

С планшетните компютри работата е трагична. Като почнем от това че дебилите в прехвалените фирми и магазини не са и чували какво е това, и свършим с това че защитени всъщност няма. До преди две-три години вървеше Норанд 6521 струва ми се. Ма вече е съвсем слаб. Смени го Хамър Хед 3, обаче по неизвестни причини те изчезнаха. Каквото се продава в интернет е все с измъкнати дискове. Скрап.
      Тук-таме уж има нови. 3 000 евро е очевидно безсмислена цена. И всичко свършва преди да е започнало.

А? Не разбрах. Някъде има лаптопи за изхвърляне ли? Дай тогава да ги изтърбушим, и да видим кво може да се направи.

Стефане, лаптопите(повечето) имат дупки на входящ поток въздух и отвори за изходящ - запуши кой да е от тях и до няколко минути лапа заспива БИОСА му го гаси защото е прегрял!!! дотук с херметичните охлаждания в затворена кутия, освен ако няма яко ТНТМ което обаче има недостатък основен - заема място, много.

Паркирането на главите на дисковете обаче се оказа, че май е само при спрял диск, тоест като си работи ако друсне и си до там, затова решението според мен си е с ФЛАШ памети, не харчат ток, не шумят и са евтини на мен 3х4 ГБ ми е предостатъчно за всичко, аре да не забравяме, че комповете до не отдавна бяха с по 20 МБ дискове

Иначе, какво толкова сме го замислили това, типовете на ЛАДОГА си ходят с нормален лаптоп от СТАРИТЕ, демек яките, аз имам и такъв КОМПАК АРМАДА вече почти 7-8 години не е мръднал...

Инак другото си е лесно и варианти бол...

Поздрави,
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Преди две години, тук в България, 20 бр. лаптопа, издържат на ядрен взрив в трета зона, правих ги под зоркото око на трима човека охрана от ВП...!!!

Коментар

Нищо не изгаря и се прави лесно. Сума такива бракми завирахме по-миналата година къде ли не. Обаче си ги бяха донесли и си заминаха с приборите.

Глей сеа, щом има охрана - значи за нас няма компютри. Хората са на работа, вадят си хляба и няма кво да ни лапат топовете. Не може да стреляме по тях, край!

Коментар

една почти излишна вметка - вече лесно се намира "водно" охлаждане за компютри, но не е точно бюджетно решение; с малко мерак подлежи на "Направи си сам"; слагаш радиатора след изпарителя на климатика и стой та гледай
            Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

И сега да си взема един лаптоп, да си ги свържа в мрежа , той компа вече е пуснат, работи, знам че е въпрос на време да се счупи харда, тогава минаваме на флашове, ама за сега са май скъпички. Не говоря за 4 а за 30 ГБ. И за лаптоп съм си мислил, даже имам такъв служебен който практически е личен. Но лаптопа си има своите ограничения. По добре нещо дето не ти пречи в багажника и едно тъчскрийн мониторче на таблото което да управлява нещото в багажника. Аз търся бюджетно решение, иначе знам цените и от къде да си купя нов такъв монитор. Имаше съм виждал такива по заведенията, ползваха ги и по дискотеките, ей на, нещо такова ми трябва, от някаква морално остаряла или счупена машина или нещо от сорта. До една година очаквам бум в цените и капацитета на флашовете, щом на телефоните метнаха по 8 ГБ.... .

Коментар

Чакай бе, не става дума да завинтиш лаптопа на таблото. Тия на които екрана се чупи и се завърта пак са защитени и пак струват безсмислено. Тях ги слагат на тавана и им слагат програма която преобръща картинката. Става дума да го завреш някъде, и да му изведеш монитор на таблото. Просто за системен блок да използваш доправен лаптоп а не доправен настолен. Той ще живее по-дълго. Без сам да събираш уж защитени чаркове.

Коментар

Чакай бе, не става дума да завинтиш лаптопа на таблото. Тия на които екрана се чупи и се завърта пак са защитени и пак струват безсмислено. Тях ги слагат на тавана и им слагат програма която преобръща картинката. Става дума да го завреш някъде, и да му изведеш монитор на таблото. Просто за системен блок да използваш доправен лаптоп а не доправен настолен. Той ще живее по-дълго. Без сам да събираш уж защитени чаркове.
                  Абе стефане нещо като се счупи после де ще му търсиш чаркове ? И за кви пари ? В момента единствено харда е проблем и то не се знае колко голям ... сигурно ще издържи 3-4 месеца . После ще сложим един лаптопски хард с гаранция 3 години и това е . Или флаш хард, не са чак толкова скъпи ...
                  Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    До една година очаквам бум в цените и капацитета на флашовете, щом на телефоните метнаха по 8 ГБ.... .
                    Колеги, само да напомня, че флашовете имат брой цикли на записване и четене. Трябва да се прави VDISK в RAM - а, и прочие " благинки. Тоест пак стигаме до постулатната мъдрост на Антоан дьо Сент Екзюпери /AdSE/, " Няма пълно щастие ", която е най често използвания цитат във Форума.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
                      ...В момента единствено харда е проблем и то не се знае колко голям ... сигурно ще издържи 3-4 месеца . После ще сложим един лаптопски хард с гаранция 3 години и това е . Или флаш хард, не са чак толкова скъпи ...
                      Добрине, или не разбираш, или не искаш да разбереш. Хардът няма да издържи още в града, на първата по-сериозна дупка, а ти говориш за месеци... може, ама в гаража. Решението ти го казах и по телефона - флаш!
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                        Добрине, или не разбираш, или не искаш да разбереш. Хардът няма да издържи още в града, на първата по-сериозна дупка, а ти говориш за месеци... може, ама в гаража. Решението ти го казах и по телефона - флаш!
                        Има разни дистирибуции със xp направени като live/cd/dvd може да си ги наблъскаш със какъвто софт искаш - ще се наложи да сложиш повечко рам примерно 2г защото сичко се блъска в паметта - ама мисял че проблем няма да имаш.

Иначе истината ти я каза giorgio usb флаш или направо солид стате диск - трябва да се пипнат така че да зареждат пак като LIVE дистрибуции за да не пишат по самия флаш и си в играта.
                        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                          Ще видим, аз съм го сложил за пробата, ясно е че няма да е вечен . А с нормална флашка ще буутва по 5 мин понеже USB-то тръгрва в generic режим и докато зареди уиндоуса че да дигне драйверите трансфера е ужасно бавен .
                          Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Мой познат миналата година започна проект за вграждане на PC в цех за производство. Още от самото начало се ориентира правилно - набави си компютри без въртящи се компоненти - безвентилаторин машини с Компакт Флаш дискове, мисля че бяха Компак.

Относно тъч скрийн мониторите - на панаира в Пловдив представиха обикновенно ЛЦД със залепено фолиьо със 6 зони. Решенеието е доста евтино, произвежда се в България. Можеш да го видиш работещо на Цариградско 7-ми километър, АТМ Център (бялата сграда), фирмата е ЛТМ, намира се в мазето.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

ако ви се играе, пробвай и с Knoppix ? не на диск, разбира се
                              мисля, че от флаш ще тръгва доста по-бодро;
                              Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Линукс като цяло е по-добре решение, може да се оптимизира достатъчно за да зарежда бързо.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X