Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компютър All-in-One - какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Компютър All-in-One - какъв?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Обясни, моля - какво точно им се случва? Да не са им спрени ъпдейтите?
    На някои на спрени, на други не са докато не им се лепне гадната актуализация дето ти прави екрана черен
    След това се предпочитат ръчните ъпдейти. Но дори и тези дето има са пуснати ъпдейтите са по податливи от лицензираните...

Коментар

Ясно. Продаваш Уиндоус.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        ...ми прави впечатление, че тези с нелицензирания са по податливи и ми отварят доста повече работа от другите.
        Хайде да си изясним какво означава "нелицензиран" Windows. Доскоро от сайта на Microsoft можеше да се изтегли напълно легално iso файл с едномесечна пробна версия на "истински" Windows 7. Слагам си я аз тази пробна версия на лаптопа и в последствие като се наложи да го занеса на гаранционен сервиз, оттам ми дават приемо/предавателен протокол, на който имаше няколко отметки, една от които "Наличие на нелицензиран софтуер" беше отметната. Викам кои сте вие и как преценихте, че софтуера е нелицензиран?
        Та въпросният Windows лицензиран ли е или не?
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ясно. Продаваш Уиндоус.
          Не, не продавам Уиндоус. Просто споделям наблюдения.
          А иначе хората дето ще си купят уиндоус(извън оем дето се продава с лаптопи и компютри) са доста малко... И едва ли заради мнението ми ще извадят няколко стотака... Много по-вероятно е да си го купят по съвсем различни причини...

Коментар

Всъщност много по-важно за стабилността на една windows система е (оооох) енфорснатата полиси, отколкото дали е лицензиран или нелицензиран, защото, ако оставиш пълни администраторски права на краен потребител, нищо добро не очаква тази инсталация при произволна комбинация от лиценз и хардуер. Обратното е също валидно: многократно съм виждал хардуерно посредствена система с нелицензиран windows, която работи безупречно с години, но администраторът, който е сетнал правата е знаел за какво става въпрос.

Впрочем това важи в пълна степен и за linux desktop системи. Има някаква ширеща се заблуда, че щом е linux значи е безсмъртно...

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
              ...
              Впрочем това важи в пълна степен и за linux desktop системи. Има някаква ширеща се заблуда, че щом е linux значи е безсмъртно...
              Подкрепям.

Между другото, ако компа ще се ползува изключително за ровене по мрежата и писане/отваряне на някое писмо, определено не виждам смисъл от Windows. Linux Mint, комплектован със Cinnamon като десктоп е нещото, което мога да препоръчам, като среда с добър баланс между удобство, сигурност и поддръжка.

Относно надеждността на лицензирания и нелицензирания Windows - а стига бе. Събарят се по абсолютно един и същи начин и, естествено, по абсолютно същите причини. Ако юзера е немислещ и (както вече спомена колегата по-горе) е оставен с админски акаунт, няма какво да му се опре. Някоя кака като си налепи 200 тулбара, даже няма нужда от вируси
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

От Майкрософт, обявиха спирането на поддръжката на Уиндоус 7
                Дай линк в сайта на Microsoft за това, ако можеш.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Дай линк в сайта на Microsoft за това, ако можеш.
                  http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows/lifecycle

Microsoft ще прекрати базовата поддръжка на операционната система Windows 7 от 13 януари 2015 г., съобщи ИТАР-ТАСС.
                  Това означава, че Microsoft няма да предлага безплатна помощ и поддръжка, ако имате проблеми със софтуера. Също така операционната система няма да получава нови функции занапред. До 2020 г. софутерният гигант ще предлага помощ и поддръжка само срещу допълнително заплащане. Също така компанията ще пуска ъпдейти, които обаче ще съдържат основно подобрения в сигурността на системата.

Коментар

...До 2020 г....
                    Ето кога спира поддръжката. Сега спира издаването на сървиз пакове и прочие. Ама аз версия на Windows с повече от 3 такива и без друго не знам да има.

А реално всяка версия заприличва на нещо (ако въобще - на ME и Vista така и не им се получи например) от първия нататък.

Накратко казано поне още 2-3 години със седмицата проблеми няма да има.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Слуховете са, че Win 10 ще е free upgrade на Win 7 и Win 8.

http://www.pcworld.com/article/28732...d-8-users.html
                      2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                      2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Чак пък слух...

http://windows.microsoft.com/en-us/w...ows-10_Null_01

Коментар

А слухът е че ще е безплатен и за всички останали. От някой момент.

Коментар

А слухът е че ще е безплатен
                            по Евронюз на пресконференция обявиха за Win 7 и 8...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X