Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ERROR проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ERROR проблем

Абе зависи от компютъра (т.е. дали е нов или по-старичък) - виждал съм компютър със спрял вентилатор на процесора и със спряла перка на захранването (кутията в областта около захранването направо пареше) - и си работи перфектно Но процесора за целта не трябва да грее прекалено.
    А иначе от ефекта от прегряването компютъра най-често просто забива или пък се рестартира - това може да се изолира в известна степен, т.е. ако компютъра в началото си работи нормално (когато все още е студен) и после вече като загрее яко и забива, то значи твърде вероятно е да прегрява. Но по правило от време навреме бива да се понаглеждат вентилаторите из вътре, за да не стават инциденти
    Моя компютър го държа точно до едното перде в хола и като видя пердето да мърда от въздушната струя на вентилатора на захранването - значи всичко е ОК там А иначе си държа отворена кутията, за да мога да си наглеждам и другите вентилатори (понеже съм цънцър и ми свиди да си купя за 10-ина лв вентилатор със следене на оборотите, ами съм сложил каквито имам
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
      Той е! (ъъъъ имам предвид "това е!").
      Ми не е това
      Нали човека ти каза, че просто е бил омазан Windows (така си и мислех)

Пък относно прегряването - виж по-горния ми пост какво мисля аз по въпроса.
      И да знаете - не е хубаво компонентите да прегряват (дъно, памети, процесори и т.н.), защото това нарушава нормалната им работа, и доколкото знам дори скъсява живота им (за кристала в чипа не е добре да работи над оптималната си температура).

Пресен пример: видеокартата ми е само с радиатор (оригинално си е без вентилатор), като радиатора не е кой знае колко голям, но я водят Gamer Edition (Radeon 9250GE 128MB 128 bit е картата) - та играя си аз MTX Mototrax и разни други такива и по някое време компютъра ми забие - това се случваше основно през лятото. Усетих аз каква е работата, но докато се наканя да й сложа вентилатор (пък и докато намеря подходящ) явно картата нещо леееко е сдала багажа, защото сега отвреме навреме ми прави разни мизерии, но съм й свикнал и не й обръщам внимание!

Аз например поне веднъж годишно напълно си разглобявам компютъра и му правя едно хубаво почистване от прах, смазвам вентилаторите ако има нужда, слагам нова термопаста на процесора и т.н.
      (много е важно перките на вентилаторите да са чисти от прах!)
      А иначе като видя, че се е позацапал само поизчетквам прахта с една четка и с прахосмукачката.

Хм, ще пробвам това с главата от черното пиле , макар че аз пък се пазя от компютърни проблеми като си сменям редовно чорапите - връткам ги от левия на десния крак и обратно, или пък ако случайно сложа нови старите си ги нося в джоба
      Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
        А иначе си държа отворена кутията, за да мога да си наглеждам и другите вентилатори (понеже съм цънцър и ми свиди да си купя за 10-ина лв вентилатор със следене на оборотите, ами съм сложил каквито имам
        Подарявам идея за оптичен тунинг на компютър

На много места се продават едни термометри за автомобил дето мерят външна и вътрешна температура (с отделни датчици). Цена - от 8 до 12 лева.

Преди пет години монтирах един на панел 5.25 и му направих захранване (всъщност зареждане на акумулаторна батерия) от +5-те волта. Датчика се залепва за радиатора на процесора.

Работи!

Коментар

А, че к,во ш му е, що да не работи. На служебната кола сме сложили такъв термометър.
          Аз пък ползвам програмчето SpeedFan, стига дъното да мери вярно температурата - при мене предишното ми дъно Гигабайт не я мереше вярно, но това (Asrock) мисля, че я мери вярно ...
          По принцип е достатъчно да имаш все пак някаква индикация за въртенето на вентилатора и това ти гарантира, че процесора ти няма да прегрее
          Hristo Draganov

Коментар

То вече има и доста кутии, в които меренето на температурата е вградено и изкарва градусите на лицевия панел /обикновено LCD/.Удобно е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X