Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся спешно техник за възстановяване на хард диск.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся спешно техник за възстановяване на хард диск.

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Завиждам на хора които могат да си позволят да качат бакъпите си в облак. ... Чувал съм че има и такива фирми.
    Аз пък съм чувал че има държави с надеждна интернет-инфраструктура, която да позволява използването на облачни услуги поне на малкото фирми, на които това не им е противопоказно по други съображения.

Коментар

Според мен най- икономически изгодно и що годе стабилно решение е WIFI (или жичен мрежови, но при всички случаи с галванично развързване) външен диск, който си го сложил в офиса на съседа - на най-отдалеченото физически място, до което има добра връзка..
      Така печелиш от физическото разделяне на бекъпа от оригинала, не е скъпо (ами като имаш актуална и важна 2ТБ база би трябвало да си имаш и гребенче да си ги сресваш терабайтите).
      Практически си правиш сам облачна услуга с малко пари и без всеки да има достъп до нея..
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Sdd-та, wifi, облачни услуги, банкови сървъри. Взе да става интересно.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Тази лекция я повтарям вече... колко станаха? 15 години? Във всеки случай точно в абсолютно същия форум мисля е трети път... мързи ме да я търся по архивите...

Има няколко вида архиви. В зависимост от времето - по желание (т.е. когато потребителя пожелае) и на определен период (например в 17:30 часа всеки ден). В зависимост от географската позиция - on site (на място), off-site (извън офиса).

Когато избираш начин да архивираш се съобразяваш с това какво и как ще архивираш.

Например ако става дума за фирмата "Х", която редовно оперира с данни на клиенти, които няма как да възстанови лесно ти би искал комбинация от тези архиви. Т.е. човека, който работи с данните трябва да бъде обучен да може да прави архив по желание преди и след обработката на данните на клиента, защото не е ясно дали клиента може да ги предостави повторно. Освен това трябва да имаш архив на приемлив период от време, защото дори обученият човек може да сбърка. Т.е например ако става дума за нещо много важно трябва да имаш архивиращ сървър, който да архивира всеки ден от 5.30, 12.05 и 19.30 например. Освен това би искал да имаш и т.нар off-site архив, например всеки ден от 22.00.

Разбира се по-горният вариант е чисто илюстративен - няма нужда от крайности. Просто ти дава възможност да помислиш кое как.

Аз лично правя следното - пускам светата тройца в повечето фирми. Domain Controler, файлов сървър и архивен сървър. DC-то е ясно - управлявай кой какво прави. Файловият сървър е с цел централизиране на информацията и по-лесно архивиране. Архивиращият сървър архивира периодично определени директории на файловият сървър. Аз лично записвам на един по-стар преносим WD готовият архив. Къде е уловката... Не ползвам за абсолютно нищо друго съответният преносим диск... точка! Боли ме зъба, боли ме г*за - не ми дреме! Архивният диск се ползва само за това!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Завиждам на хора които могат да си позволят да качат бакъпите си в облак. Това означава че си имат потребители които умеят да пестят място. Или че имат шефове които разбират че два терабайта няма как да се смъкнат от облак за десет минути. Чувал съм че има и такива фирми.
            Фирма генерираща терабайтове дневно няма да нагърби Пешо счетоводителя да спасява данните на фирмата щото щатния ИТ бил с две леви ръце заврени в колона....

Та да си дойдем на думата, има локални архиви има и архиви в облака, инкрементални архиви и дори пълни архиви могат и се качват в облак, аз от дома, през ВПН архивирам 3-4 гб на ден инкрементал, какво толкова, всичко е прозрачно за потребителя и работи и най-важното струва почти нищо, 100-200 долара годишно за моите нужди.

За облачни услуги е нужен суич/рутер с QoS да не насича/забавя VoIP останалото е песен и се прави еднократно и може да го направи всяко дете с малко ИТ знания и умения или от ИТ отдалечено с помоща на леля Славейка чистачката, което има опит с Фейсбук.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              Колеги ИТ, живеем в ерата на облачните услуги, НЯМА хардуерно решение което да е по-надежно и по-евтино от комбинация от няколко облачни услуги.

Достатъчно е един Дроп Бокс и един МС Скай Драйв и нещата заспиват, разбира се всеки уважаващ себе си Сис Админ ще вземе СЪЩО 2-3 ССДта и ще прави архиви И там И после на бавни хардове или оптични дискове.

За начало 100-200 долара се прежалват, 30 мин четене, подкарват се Дроп Бокс и МС Скай Драйв да архивират едни и същи данни и готово, за няколко часа всичко е готово и риска е сведен до някакви супер приемливи норми дори и за параноици като мен
              Четох, докато не стигнах това мнение.
              Което е единственото бюджетно решение за българския пазар.

п.с. Няма смисъл да давате по 50-5-1 стотинка, при положение че сме дали повече от половината си живот за това познание. Давайте познанието, за да може незнаещите да си плащат при пробите и последващите грешки.
              ;-)
              Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
              нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Всеки има специфични нужги. Един рентген, скенер, ядрен резонанс няма как да работи успешно с облак... Един поет или писател може успешно да си работи в Гогъл докс.
                В повечето случаи правилния райд е решение.
                Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                  Един рентген, скенер, ядрен резонанс няма как да работи успешно с облак...
                  Колега спри смехориите, NHS, тоест великобританската здравна система, работи в облака, всеки с достъп до системата вижда всичко за всеки, снимки, изследвания, видеота и т.н.

Това с райдовете и кашоните с хард дискове беше преди време, райд ще ползва някой който има толкова обем на данни, колкото аз и ти косми нямаме на главите си, тоест, ВСЕКИ който не генерира терабайтове нови данни на ден, може да ползва облак, който му трябва защита на данните и супер високо ниво на сигурност и надежност така или иначе ползва системи, които НЯМАТ реално приложение в малки и средни предприятия.

Нека на палим битки а просто да споделим опит и конкретни съвети за масовия потребител, а ако някой има 6-7 цифрен бюджет и съответните нужди нека ми се обади и на него ще помогнем подобаващо
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                    Колега спри смехориите, NHS, тоест великобританската здравна система, работи в облака, ...
                    ... НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА. А не в кой да е облак.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      ... НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА. А не в кой да е облак.
                      Има облаци на Майкрософт, на Амазон, на Епъл, на ДропБокс, дори и НР има облак, сигурно има още поне дузина такива услуги от все големи, реномирани, известни и уважавани корпорации...

Има и опън сорс решения, тоест привидно безплатни, та облаци има за всички
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Е, ще зам вече.

Коментар

Облака е хубаво нещо, СЛЕД като се качат данните там, спор няма...
                          Публикувайте отговор

Коментар

Някой от вас случайно да е чел EULA-та на съответните облачни услуги? Никога, абсолютно никога не бих качил фирмена информация в безплатна облачна услуга. По на този етап за мен въпроса е приключен!

Коментар

Външен облак - да бе. Пробвах един преди няколко месеца - "оставащо време за качване на информацията - 47 дена". Това за 2тб данни които се променят относително динамично през деня. Пари давам да видя възстановяването на такъв бакъп.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Дано на тия от здравеопазването инфото им не е било там. http://www.businessinsider.com/amazon-lost-data-2011-4

Технологията седяща зад думата "облак" всъщност съществува от доста години и е прекрасно реализирана или реализируема в локални и не чак толкова локални мрежи. Просто бай бизнесмен му трябваше нова дума за да си продава "новата" услуга която стана възможна и за крайни потребители след като скоростта на интернет свързаност нарастна значително. И измисли думата "облак" която по себе си не значи нищо. Да живее маркетинга.
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X