Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Продажба трансфер на co.uk домейн

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Продажба трансфер на co.uk домейн

Здравейте

Започнал съм продажба на един co.uk домейн с плащане през escrow, но отсрещната страна ми е малко съмнителна.
    Има ли някои с опит с такива домейни които може да ми съдейства?

От: Продажба трансфер на co.uk домейн

Ако е юридическо лице регистрирано на острова, може безплатно да провериш доста неща за фирмата и лицата в публичните регистри.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      Ако е юридическо лице регистрирано на острова, може безплатно да провериш доста неща за фирмата и лицата в публичните регистри.
      Не е юридическо лице на острова. Някаква "американска" агенция която се занимава с домейни УЖ. В интернет има и някои не добри неща по техен адрес...

Коментар

Щом имаш доверителна сметка и посредник какво те притеснява? Как точно могат да се объркат нещата?

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
          Щом имаш доверителна сметка и посредник какво те притеснява? Как точно могат да се объркат нещата?
          Предполагам, че при прехвърлянето, ще излезе, че не съм им го прехвърлил. Прехвърлянето през нуминет е доста мъглива процедура, доколкото прочетох...

Коментар

По принцип е грижа на посредника, да установи има ли прехвърляне реално или не за да освободи парите. И тъй като това е основния бизнес на посредника се внимава много с тези неща. Един случай да се разчуе където някой е прекаран и трябва да затварят лавката. Аз съм правил няколко такива сделки през sedo.com и проучвах доста не се е чуло за такива неща. Това с "прехвърлянето през нуминет" не го разбрах. Какво е нуминет, не откривам такъв термин. Обикновено домейна го прехвърляш ти на посредника а те внасят парите при посредника. Когато и двете неща са налични посредника извършва размяната.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
              По принцип е грижа на посредника, да установи има ли прехвърляне реално или не за да освободи парите. И тъй като това е основния бизнес на посредника се внимава много с тези неща. Един случай да се разчуе където някой е прекаран и трябва да затварят лавката. Аз съм правил няколко такива сделки през sedo.com и проучвах доста не се е чуло за такива неща. Това с "прехвърлянето през нуминет" не го разбрах. Какво е нуминет, не откривам такъв термин. Обикновено домейна го прехвърляш ти на посредника а те внасят парите при посредника. Когато и двете неща са налични посредника извършва размяната.
              http://www.nominet.org.uk/ - това е регистъра на co.uk домейните. При тях нещата явно са малко по-различни от .com, .нет.
              Принципно в случая купувача, иска да му прехвърля домейна на меил които няма нищо общо с транзакцията в ескроу.
              Исках да го прехвърля към ескроу и те да му го дадат - отговориха ми - "[COLOR=#000000 ]Unfortunately no, Escrow.com will not hold the domain for this transaction.[/COLOR]".
              Сутринта ги питах защо, и предполагам до 8 вечерта ще напишат нещо по въпроса. Не знам защо си мисля, че има нещо допълнително, цялата транзакция е задвижена от купувача, и ако там има някаква опция "да не се трансферира към ескроу" явно я тикнал...

Относно различния меил, ескрой казаха, че няма проблем, и не ги интересува как ще си прехвърлим домейна...

Коментар

На този етап аз лично бих казал "Thank you for your time. If we find it beneficial we will call you back.", по-ясно от това трудно бих го написал.
                Последно редактирано от господин никой; 10-06-14, 13:15. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                  На този етап аз лично бих казал "Thank you for your time. If we find it beneficial we will call you back.", по-ясно от това трудно бих го написал.
                  Ако ескроу не бяха организация с утвърдено име, бих сметнал, че са комбина.
                  То вариантите са или са комбина, или онези от среща са много напред с метериала, или аз съм параноик

В крайна сметка сигурно ще им прехвърля домейна, ако не за друго, то поне да видя как ще ме прекарат. И после ще напиша поне няколко хубави статии за ескроу, защото имам поне 3-4 меила в които ми обясняват, че няма проблем, мога да си трансферирам домейна въпреки различния адрес...

Коментар

Не, не мисля, че ще постигнеш нещо съществено по този начин. Нали знаеш поговорката - бития, бит, е*ния, е*ан. Още повече, че доброволно им прехвърляш домейна.

Относно прекарването - в момента в който смениш e-mail адреса го пиши бегал!

//EDIT От Ескроу наистина не ги интересува как точно ще си прехвърлите домейна, но по този начин няма как да гарантират, че ще получиш своето. Постави се на тяхно място (на Ескроу) - няма как да въздействаш на купувача и продавача.
                    Последно редактирано от господин никой; 10-06-14, 13:34. Причина: EDIT...

Коментар

Не, не мисля, че ще постигнеш нещо съществено по този начин. Нали знаеш поговорката - бития, бит, е*ния, е*ан. Още повече, че доброволно им прехвърляш домейна.

Относно прекарването - в момента в който смениш e-mail адреса го пиши бегал!

//EDIT От Ескроу наистина не ги интересува как точно ще си прехвърлите домейна, но по този начин няма как да гарантират, че ще получиш своето. Постави се на тяхно място (на Ескроу) - няма как да въздействаш на купувача и продавача.

Да това е ясно. Интересно е защо след като се явяваш гарант по дадена сделка(приемаш пари като залог за плащането), отказват да приемат и продукта(домейна) след което да ми дадът парите на мен и домейна на тях...

П.С. Много интересно съвпадение... Между седалището на ескроу и офиса на купувача на домейни (Бурбанк, калифорния) разстоянието е 62 мили... Което за територията на САЩ си е направо...
                      Последно редактирано от Glow; 10-06-14, 13:47.

Коментар

Възможно е Ескроу дори да не знаят, че са страна по сделката - няма да е първият такъв случай...

Коментар

Възможно е Ескроу дори да не знаят, че са страна по сделката - няма да е първият такъв случай...
                          Не това не е възможно. Започната е транзакция която 2 те страни, (купувача продавача) сме потвърдили. Продавача е изпратил парите към ескроу. Сега аз трябва да направя трансфера на домейна, но купувача ми давя накакъв е-меил които няма нищо общо с този с които е започната транзакцията в ескроу. И вика прехвърли го там. Питам ескроу проблем ли е да го прехвърля на друг е-меил, викат няма никакъв проблем...

Отделно имаме 5-6 меила кореспонденция с ескроу, ама да им имам съпорта. Пишеш сутринта, отговарят ти вечерта...

Коментар

Ами... окей - явно е легална сделка... Остава да се довериш на Ескроу, но... не знам... Поне от Ескроу могат да потвърдят, че са ти дали парите. Дано да не стане така, че да кажат - върни ги, че ония не са си получили домейна.

//EDIT Или по-зле - направо да не ти ги дадат, защото ония твърдят, че не са получили домейна... Реално от Ескроу няма как да удостоверят това...
                            Последно редактирано от господин никой; 10-06-14, 14:00. Причина: EDIT

Коментар

Ами... окей - явно е легална сделка... Остава да се довериш на Ескроу, но... не знам... Поне от Ескроу могат да потвърдят, че са ти дали парите. Дано да не стане така, че да кажат - върни ги, че ония не са си получили домейна.

//EDIT Или по-зле - направо да не ти ги дадат, защото ония твърдят, че не са получили домейна... Реално от Ескроу няма как да удостоверят това...
                              След като аз направя трансвера, купувача трябва да потвърди, че си е получил домейна. След което ескроу да ми платят. Тука обаче става интересното, как те ще потвърдят, прехвърлянето на домейна. Викат ще ни изпратите меилите - ебахти гаранцията. Е ония ще кажа аз не съм получавал нищо. Или ще каже, че кога не за трансвер е фалшив. (след като вече си е прехвърлил домейна някъде другаде). Или ще каже, този е-меил адрес не е на наш, защо си изпратил кода там...

Може би трябва да си заверя нотарианлно всички меили до момента, и пред нотариус, да взема кода за трансвер и да го изпратя на посочения е-меил адрес

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X