Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на алуминиев лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лепене на алуминиев лаптоп

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
    Пантата на този който го мъчих се затваряше доста трудно. Проблема е че перото на пантата беше нещо от порядъка 4-5кв.см., като не е много висока-2см от сгъвката.
    Отвори лаптоп и пробвай да го затвориш като натискаш отзад на 2-3 см от сгъвката на пантата- ще видиш че не е много лесно.
    Точно това имам предвид - пантата едва ли се е счупила само защото е отварян и затварян. По-скоро нещо е помогнало и то доста. Това разбира се е само спекулация, но ми изглежда вероятната причина.

Коментар

бурмите на видеото са извращение, но с него исках да кажа, че ако се търси здравина, трябва механично решение /има и малки бурми със скрити глави/........................ ако се търси закрепване /колкото изкара/ може и с лепило.. имаче има едно двукомпонентно лепило за хаспуси, нещо като 2 пръчки пластелин, омесват се и след няколко часа е камък............. но съм лепил с него кафемашина, не лаптоп и не смея да го препоръчам............ държи здраво, може да се пили, боядисва и т.н.

Коментар

И от мен един глас за Полиуретаново лепило. Еластично, здраво, държи на температури и където хване няма пускане.
        Само имайте предвид, че в голяма част от магазините го знаят само като "черен силикон".

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Да, ама не. Полимеризира си съвсем добре и при пълна липса на UV. Със същото лепят и различни части по купето на колите, където по някаква причина не искат да заваряват. Полиуретаново лепило е. Поне това, което купих от Кобра де.

Glow, що не вземеш да щракнеш някоя и друга снимка?
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:laptop.jpg
Прегледи:1
Размер:76.5 КБ
ID:5572105

Снимката е доста неясна, но там където сочи отверката, е мястото където пластината държаща пантата се е отлепила. Това отдолу е лепилото. Отстрани има пластмаса но тя няма нищо общо...

Лаптопа не се е счупил при мене. Дадоха ми го с този проблем, заедно с последващия от него скъсан лентов кабел на дисплея...

Коментар

ако е падал и сега има посукване в пантата, никакво лепило няма да помогне, при посукване се къса и с електрожена да го "капнеш"

Коментар

Ако се опре до бурми по - красивия начин ще е с малко свредло и попнит. Отгоре една лепенка на AC/DC или Милко Калайджиев.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Glow, не си губи времето с лепилца разни.
                Търси начин само и единствено с механично закрепване.

В момента не мога да направя измерване на съпротивителния момент на някои от наличните панти, щото нямам нютонометър под ръка, но и няма смисъл.
                От нескромния ми опит лепена панта не е издържала нито един път.

Надали дерта е от температурни разлики, защото алуминия е достатъчно топлопроводим, за да ги разсее бързо.
                Смяната на лентовия кабел е почти безсмислена в дадената ситуация - вдигай ръцете и си го връщай на клиента, или по-добре му покажи клипчето с винтовете - ако кандисва на такова решение, и с уговорката на никой да не казва къде е правено, бива..

Най-хубавото е, че не се е счупил при тебе - че няма да вземеш някой лев от ремонта, е пренебрежимо малко зло.

Коментар

+1 за Поксипол, но за сигурност на "заварката", сложи в лепилото малко стружки от домакинско телче за миене на съдове.
                  „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение

Снимката е доста неясна, но там където сочи отверката, е мястото където пластината държаща пантата се е отлепила. Това отдолу е лепилото. Отстрани има пластмаса но тя няма нищо общо...

Лаптопа не се е счупил при мене. Дадоха ми го с този проблем, заедно с последващия от него скъсан лентов кабел на дисплея...
                    Награпави и алуминия, и това, към което ще се лепи. Колкото по-едри дерюги, толкова по-добре. Можеш да му направиш и няколко дребни дупки тук-там. Целта е да влезе лепило и в тях. Търси лепило, на което изрично пише че лепи и алуминий (предполагам някаква епоксидна смола ще свърши работа - лично съм доволен от продуктите на BISON). Лепили сме няколко пъти в работата панти, но с други повреди - счупени захвати за болтчета и от сорта, и ставаше добре, но пантите във всичките случаи имаха прорези фабрично. Не знам някой от тях да се е отлепил после.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Лепил съм алуминиеви авторадиатори с течен метал, тепературата и налягането са високи но въпреки това проблеми не е имало, обаче почистването е много важно...
                      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X