Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на алуминиев лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лепене на алуминиев лаптоп

Имам проблем с един алуминиев лаптоп ACER. Промблема е, че пантата от единия му край която е залепена на задния капак(които държи дисплея) се е отлепила. Взех някакво лепило за метал Cyclo, залепих пантата за задния панел според инструкциите, дори сложих нещо да го притиска за 24 часа. В началото всичко изглеждаше добре залепено, но днес като почнах да го разглобявам, пантата отново се отлепи...
    Можете ли да препоръчате нещо с която мога да залепя тази панта? Пантата е от някакъв метал(ВСЪЩНОСТ НЕ СЕ ЛЕПИ САМАТА ПАНТА, A ПЛАНКАТА ЗА КОЯТО СЕ ЗАХВАЩА ПАНТАТА) тя е от някакъв метал/ламарина а задния капак според Acer е от алуминии...

От: Лепене на алуминиев лаптоп

Бисон за метал?

Коментар

Лепило, на което изрично пише "и алуминий", а не общо - металий.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Имам сериозни съмнения в добрия завършек на нещата...

Сметни си какво е натоварването върху мястото на залепването, и ще се откажеш да лепиш.

Коментар

Коментар

Ихаа тия са решили радикално проблема
            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Опитай с Поксипол, понякога върши чудеса.
              2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
              2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
              2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Имам сериозни съмнения в добрия завършек на нещата...

Сметни си какво е натоварването върху мястото на залепването, и ще се откажеш да лепиш.
                И това съм го мислил, особено щом заводската "спойка" не е издържала... Но искам да експериментирам с разни лепила, защото алтернативите на са много добри.
                1. 3 бурми през задния панел (като на видеото по-горе)
                2. 400 лв за нов LCD панел...

Коментар

С лепило за автостъкла също ще стане. Трябва обаче да има поне 1мм слой от лепилото между двата детайла.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    С лепило за автостъкла също ще стане. Трябва обаче да има поне 1мм слой от лепилото между двата детайла.
                    С лепило за автостъкла няма да стане посмъртно, защото то полимеризира от UV-то, дето минава през джама на колата, и не минава през халумина...

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    ..
                    алтернативите на са много добри.

1. 3 бурми през задния панел (като на видеото по-горе)
                    2. 400 лв за нов LCD панел...
                    Алтернативите хич не са добри... ако върна лаптоп на клиент с три бурми от всяка страна - за симетрия, човечеца ще е в пълното си право да ми надене лаптопа на врата, и бавно да го завърти....
                    инак 400 кинта са си 400 кинта...

При тебе ли се счупи?

Търси трети вариант, досега положителен резултат не съм имал в такава ситуация..
                    Дай модела на асера, да го мислим.

Коментар

С лепило за автостъкла няма да стане посмъртно, защото то полимеризира от UV-то
                      Да, ама не. Полимеризира си съвсем добре и при пълна липса на UV. Със същото лепят и различни части по купето на колите, където по някаква причина не искат да заваряват. Полиуретаново лепило е. Поне това, което купих от Кобра де.

Glow, що не вземеш да щракнеш някоя и друга снимка?
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С лепило за автостъкла няма да стане посмъртно, защото то полимеризира от UV-то, дето минава през джама на колата, и не минава през халумина....
                        Това , дето ти е в главата, е за ремонт на язви по самото стъкло.
                        Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Да, ама не. Полимеризира си съвсем добре и при пълна липса на UV. Със същото лепят и различни части по купето на колите, където по някаква причина не искат да заваряват. Полиуретаново лепило е. Поне това, което купих от Кобра де.
                        Това е правилното лепило и всичко по-горе е вярно на 128%.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Опасявам се че Veni1 е прав. Преди две години се мъчих да я правя тази гимнастика, но понеже вече беше дъртанян и след 2-3 неуспешни опита се отказах.

Е при цена 400лв. естествено си длъжен да направиш каквото можеш
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Да дам и аз моите 50 стотинки. Трябва да си даваш сметка, че лепилото не бива да реагира на топлина и че най-вероятно се е счупила пантата защото от топлината алуминият, както и всеки друг метал се разширява. Хубаво е да продухаш внимателно мястото, за да няма останали частици. Лаптопите по същество не са предвидени за работа извън офиса (от вкъщи в колата, от колата в офиса и обратно), това че определени хора не го разбират си е техен въпрос. Не мисля, че пантата има прекалено голямо натоварване - проблема по-скоро е прегряване или нещо още по-идиотско. Acer никога не са ми били любимата марка, но поне гледат да не им се чупят нещата поради лош дизайн.

Както по-горе казаха - искрено се надявам, че не се е счупило при теб. Алуминият е ужас за лепене.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                              Да дам и аз моите 50 стотинки. Трябва да си даваш сметка, че лепилото не бива да реагира на топлина и че най-вероятно се е счупила пантата защото от топлината алуминият, както и всеки друг метал се разширява. Хубаво е да продухаш внимателно мястото, за да няма останали частици. Лаптопите по същество не са предвидени за работа извън офиса (от вкъщи в колата, от колата в офиса и обратно), това че определени хора не го разбират си е техен въпрос. Не мисля, че пантата има прекалено голямо натоварване - проблема по-скоро е прегряване или нещо още по-идиотско. Acer никога не са ми били любимата марка, но поне гледат да не им се чупят нещата поради лош дизайн.

Както по-горе казаха - искрено се надявам, че не се е счупило при теб. Алуминият е ужас за лепене.
                              Пантата на този който го мъчих се затваряше доста трудно. Проблема е че перото на пантата беше нещо от порядъка 4-5кв.см., като не е много висока-2см от сгъвката.
                              Отвори лаптоп и пробвай да го затвориш като натискаш отзад на 2-3 см от сгъвката на пантата- ще видиш че не е много лесно.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X