Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със Скайп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със Скайп

Бе упще откак Скайп биде придобит от Майкрософт .. работата отиде на зле. Може там да е отговора на въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
      Бе упще откак Скайп биде придобит от Майкрософт .. работата отиде на зле. Може там да е отговора на въпроса.
      Съвсем доскоро гледах съвсем прагматично - ако е зеленко, човеко е тука, ако не е - няма го..
      Явно отсега нататък - още по-прагматично - независимо какво свети, човека е или тук, или го няма - с една дума - няма смисъл..
      Микрософт......
      Още едни в списъка .. и на тях да им ...

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
        И днес Бил Гейтс го обявиха за най-богатия човек на планетата отново, след като дари всичките си кинти преди известно време..
        Не е това.. Скайп ще процъфти ама това ще е скоро, много скоро.. Сега е в окаяно положение, но щом се наложи Уин8 на повечко смартфони, гледай какво ще стане със скайп..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
          И днес Бил Гейтс го обявиха за най-богатия човек на планетата отново, след като дари всичките си кинти преди известно време..
          Не е това.. Скайп ще процъфти ама това ще е скоро, много скоро.. Сега е в окаяно положение, но щом се наложи Уин8 на повечко смартфони, гледай какво ще стане със скайп..
          Малко встрани от темата .. ама като рече Бил Гейтс .. силно ти препоръчвам да намериш пълната версия на речта му мисля пред TED (позчертавам пълната версия, доста трудно се намира) свързана с .....контрола на броя на населението на земята. Оттам и като чуя че и тяхната фондация била субсидирала и производството на едни вамсикви ваксинки за малки деца ... и работата стана страшна.
          Та тия мноо богатите не ми ги хвали особено.

А скайп го купиха преди 2-3 години и работата от там насетне стана по-зле.

Коментар

Veni темата със скайпа е много дълга и в момента не ми се разпъват локуми за това, как най-вероятно твоят доставчик има прокси, но и доставчика преди него (най-вероятно БТК) има прокси, ама и Luxemburg comunications (клон на Франс телеком, които също имат прокси) също има прокси и т.н.

От както Майкрософт придобиха компанията съответният софтуер трябва да отговаря на известно количество правила, като например да се синхронизира с техните сървъри - т.е. от известно време вече не е P2P, както беше в началото. Ако някой си спомня на времето дори и без мрежови настройки си бачкаше напълно приемливо - стига да виждаше какъвто и да е друг компютър в същата мрежа. Вече не... С хубавото идва и лошото - софтуера макар да е една идея по-сигурен, вече е по-зависим от доставчиците на Интернет - няма как.

Ся имам доста познати, които реват да имат стария си скайп протокол (от преди версия 3), но аз много добре си спомням каква лейка беше в началото и как всеки можеше да ти разгледа машината през него стига да има известни познания спрямо протокола...

Като малък съвет off topic - ти (а и който и да било) всъщност не искаш да ползваш скайп за вътрешнофирмена комуникация... дори и още да не си го разбрал. Намерете по-човешки метод - било то мейли, било някакъв чат или дори ЛОКАЛЕН VoIP сървър/клиент вариант.

Коментар

И аз го имах същия проблем преди време. 2-3 пъти са ми казвали, че съм на линия след като съм си изключил компа. Само от 1 комп ползвам скайп. Сега от 1 месец като си пусна компа скайпа иска да се обновява, но по някаква причина не се инсталира нова версия. Моята е 6.6.0.106.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                Veni темата със скайпа е много дълга и в момента не ми се разпъват локуми за това, как най-вероятно твоят доставчик има прокси, но и доставчика преди него (най-вероятно БТК) има прокси, ама и Luxemburg comunications (клон на Франс телеком, които също имат прокси) също има прокси и т.н.

От както Майкрософт придобиха компанията съответният софтуер трябва да отговаря на известно количество правила, като например да се синхронизира с техните сървъри - т.е. от известно време вече не е P2P, както беше в началото. Ако някой си спомня на времето дори и без мрежови настройки си бачкаше напълно приемливо - стига да виждаше какъвто и да е друг компютър в същата мрежа. Вече не... С хубавото идва и лошото - софтуера макар да е една идея по-сигурен, вече е по-зависим от доставчиците на Интернет - няма как.

Ся имам доста познати, които реват да имат стария си скайп протокол (от преди версия 3), но аз много добре си спомням каква лейка беше в началото и как всеки можеше да ти разгледа машината през него стига да има известни познания спрямо протокола...

Като малък съвет off topic - ти (а и който и да било) всъщност не искаш да ползваш скайп за вътрешнофирмена комуникация... дори и още да не си го разбрал. Намерете по-човешки метод - било то мейли, било някакъв чат или дори ЛОКАЛЕН VoIP сървър/клиент вариант.
                Това звучи доста логично, ама това прокси да не са го турили преди няколко дни?
                В офиса скайпа ми е много стара версия - не помня колко, ама много стара.
                На лаптопа е по-пресен 5.9.0.123
                На телефона беше 6.х.х

От същия скайп в офиса се логва и колега - естествено с неговия профил. Той не се оплаква от такива дертове.
                От настоящия лаптоп се логва и жена ми - също няма такива проблеми.
                Приложението в телефона е деактивирано. При изключен телефон, отново съм на линия..

Сега направих още един опит - през профила ми във форума наблюдавам статуса си в скайпа.
                Ами вярно си показва - като съм в скайп - съм си зелен, и си пише, че съм онлайн, и когато не съм в скайпа I`m offline.
                Паралелно с това проверявам от друг компютър - синчето е категорично, че съм на линия, независимо дали съм или не съм...
                Последно редактирано от Veni1; 06-03-14, 20:19. Причина: доп

Коментар

Не, не, пич едва ли са си сложили проксито преди няколко дни... най-вероятно си го имат го от години. Просто съответното нещо се обновява според съдържанието, което се променя (разбирай сайтове и п.р.), времето изминало от последното обновяване и празното място заделено за кеширане на подобно съдържание. Ако е културно направено няма да закача скайпа ти. Въпроса е, че например за Майкрософт, в Европа най-близкият файъруал/прокси съпорт (т.е. хората, които наистина знаят как се прави) е в Барселона и повечето са разни самоуки или с частично обучение. За CISCO и ххххх на брой рутери и хардуерни проксита не ми се говори. В България аз лично познавам една шепа хора, които наистина могат да ги нагласят добре. Вероятно за това става въпрос.

Като стана дума - за Squid (линукс прокси) например има доста литература, но пак не съм видял много хора, които наистина да ги бива да го настройват. Явно не е това проблема, а че се иска наистина много четене и практика.

Коментар

Аз пък не мога да си вляза в акаунта (с Убунту 13.04 съм). Пак ли лайнарите (извинявам се, ама ми писна вече) от Микрософт, направиха проблемен един от малкото варианти да си плямпаш с приятелите в странство? На андроида, за сега нямам проблем, ама докога ли?
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Няма кво да се чудите явно имат проблеми с кеш сървърите.
                      Газ 69 2.4i
                      Густо майна, пътят свърши !!!
                      GSM: О895 7О6О59

Коментар

Работи си, но се направи на хитър при потеглянето и ми иска пак юзър и парола, отделно се опита да ми насили някакъв ъпдейт. Явно са ъпнали нещо пак.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Пак са сменили нещо, защото на Блекбърито ползвам IM+ за Скайп ... е от около седмица не работи.
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

от компа не влизам, от телефона - влизам...
                            тва е с@бот@ж - за да минем на друг месинджър ли

Коментар

От известно време старите версии на скайпа не работят не ще да те вписва, понеже си използвал стар софтуер. Дърпаш си новата версия инсталираш и ново 20 - тя не работи със sp2 на xp . И май лъсва истинската причина за ъпдейт на скапа
                              088455338две
                              "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                              Джамбазов 2010г..

Коментар

Свиквайте. Скайп умря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X