Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв Desktop и откъде да купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Какъв Deskop и откъде да купя?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Вуж го къде е и му мацни малко силикон, свали вентилатора на процесора и му пуснаи една прахосмукачка на охладителя, целия е задръстен, откачи задния вентилатор на кутията, обикновенно те се прецакват първи и може той да е виновен за шума.
    ааа, повече от това, да отворя и снимам, не пипам....... на предишния така счупих нек'ва скоба, държаща процесора та влязох в приключение.
    задния вентилатор го сменях преди година и нещо, може пак да е той. получих на л.с. препоръки за сервиз, имам и още един предвид, ше го занеса за да има кой да е виновен ако изчезнат на жената файловете

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      ааа, повече от това, да отворя и снимам, не пипам....... на предишния така счупих нек'ва скоба, държаща процесора та влязох в приключение.
      задния вентилатор го сменях преди година и нещо, може пак да е той. получих на л.с. препоръки за сервиз, имам и още един предвид, ше го занеса за да има кой да е виновен ако изчезнат на жената файловете
      Смени кабелите, ако компютъра стартира трудно може да трабва да се смени и захранването. Доколкото се вижда е някаква куча марка...

Коментар

Re: Какъв Deskop и откъде да купя?

Според мен не го ъпгрейдвай, освен рам ако е нужен, една профилактика и едно хубаво захранване и да върти там.
        Ако искаш да ъпгрейдваш според мен направо нов.

Коментар

От: Какъв Deskop и откъде да купя?

засега се ориентирам за нов или употребяван DELL с използване на моите дискове.

Коментар

Не си мисли че Dell са супер, и те са сбирщайн. Втора употреба да но ако е с i5 иначе ще си на същото положение. Може и да си асемблираш нещо. Поне знаеш какво слагаш.

Коментар

Не си мисли че Dell са супер, и те са сбирщайн. Втора употреба да но ако е с i5 иначе ще си на същото положение. Може и да си асемблираш нещо. Поне знаеш какво слагаш.
              В DELL както и в всички други маркови компютри това което (евентуално) се добавя в БГ е твърд диск(ако трябва да е по-голям) и памет (ако трябва да е повече). Така, че малко трудно бих го нарекъл сбирщаин - ако се има в предвид - истинския сбирщаин - кутия с захранване за 30 лв, памет за 20 лв, HDD Excelstore и да не продължавам нататък... Факт е, че ако човек разбира от хардуер, може да си неправи нелоша конфигурация, но тя като цена няма да е много по ниска, а в някои случай даже ще е по висока...
              Предимството на десктопите които би ти било от полза(според според изискванията ти) е ниското ниво на шум. В правена система също може да се постигне с правилния охладител...
              Гаранцията. Ако си вземеш нов, можеш да си вземеш с такава гаранция, че при проблем да идват направо на място да ти го оправят и то примерно в период 2-3 години... Това сглобената конфигурация не може да го предложи (освен ако не си плащаш за съпорт)...
              В общи линии аз съм доста доволен от 2-та ръка маркови компютри. Ползвам такива за доста отговорни неща, и пак бих ползвал без да се замисля...

Коментар

Като му гледам параметрите, ми е интересно какво ново ще изберете. Дъното подържа до 4 ядрен Q9650, което си е почти i5. Паметта му е малко. Аз бих му сложил едно добро захранване и малко повече памет - 2Gb/800 и ако се налага процесор. И тези неща втора употреба.
                ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                Е250 1998-продаден
                Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
                  Като му гледам параметрите, ми е интересно какво ново ще изберете. Дъното подържа до 4 ядрен Q9650, което си е почти i5. Паметта му е малко. Аз бих му сложил едно добро захранване и малко повече памет - 2Gb/800 и ако се налага процесор. И тези неща втора употреба.
                  това на мойта машина или стария Делл?

Коментар

На твойта машина и аз това загледах, даже не бих сменял процесора, само бих взел хубава кутия, ще добавя рам /4 или 8 GB s windows7 64 битов/ и бих си го търкалял още доста време.

Относно DELL, нямам в предвид че е боклук, а че не е някаква върховна технология, нито един чип не е DELL, не знам дъната кой им ги лепи но май бяха INTEL, относно дисковете, слагат се ефтинджоси, освен ако не искаш нещо по така. Не виждам с какво е по добър от един асемблиран компютър с правилните части /освен гаранцията/ в която не влиза не ми се зарежда уиндоуса и не ми работи браузъра.

Коментар

На твойта машина и аз това загледах, даже не бих сменял процесора, само бих взел хубава кутия, ще добавя рам /4 или 8 GB s windows7 64 битов/ и бих си го търкалял още доста време.

Относно DELL, нямам в предвид че е боклук, а че не е някаква върховна технология, нито един чип не е DELL, не знам дъната кой им ги лепи но май бяха INTEL, относно дисковете, слагат се ефтинджоси, освен ако не искаш нещо по така. Не виждам с какво е по добър от един асемблиран компютър с правилните части /освен гаранцията/ в която не влиза не ми се зарежда уиндоуса и не ми работи браузъра.
                      По добър е, като започнеш от архитектурата на шасито, охлаждането... Затова и са и почти безшумни. След това идва и съвместимостта на частите, и то не само да тръгнат и да светне монитора ами трябва да работи много добре... Относно съвместиостта мога да дам един пример. Един познати си събраха преди 3-4 години супер компютър, за маса пари. В смисъл най-доброто дето го имаше по онова време, 4 ядрен Phenom, дъното маи беше на асус и т.н. Та тази супер система още от началото си се влачеше като народна песен като се има в предвид параметрите и... Преди няколко месеца същите хора си взеха един стар DELL втора ръка.
                      За под 200 лв, 2ГБ памет и процесор едноядрен или двуядрен (не помня вече). Та като сложиш 2 те машини една до друга въпреки надутите параметри на първия, делчето го бие по всички параметри... Зареждане, стартиране, работа... Та този четириядрения, не е единствения пример, виждал съм много наточени сглобки, дето за нищо не стават... Пък които е работил на DELL сигурно му е направило впечатление как работи особено ако има база за сравнение с други машини...

Коментар

Аз не съм работил с DELL но навремето ми минаха през ръцете около 20 работни станции. За 6 месеца 20 от 20 дефектирали диска. Но като цяло съм съгласен с теб, имаме няколко маркови сървера и няколко маркови работни станции които раобтят години без да са спирани. Наистина има си значение, най важното е съвместимостта на чарколяците, аз за това ако правя нещо за познати си взимам едно INTEL/Asus дънце, KINGSTON рамчица, Intel процесорче, хубаво дискче, хубава кутия и хубаво видео и всичко си е наред, имам асемблирани пентиум 3 ки които още работят.

4 ядрен Phenom
                        Много съм предубеден към АМД, никога не си купувам такова нещо.

Коментар

моите два диска са нови и ще сложа тях, ако се стигне до там, на Делловете и без това са по 80гиги и са стари.
                          ето какво ми предложиха досега, да сменя само няколко елемента, но не съм очарован, точно захранването и вентилатора, дето се съмнявам че бръмчи остават:

ASROCK H61M-VG3
                          Chipset IntelR H61
                          Supports IntelR HD Graphics Built-in Visuals: IntelR Quick Sync Video 2.0, IntelR InTruT 3D, IntelR Clear Video HD Technology, IntelR InsiderT, IntelR HD Graphics 2500/4000 with IntelR Ivy Bridge CPU Supports IntelR HD Graphics Built-in Visuals : IntelR Quick Sync Video, IntelR InTruT 3D, IntelR Clear Video HD Technology, IntelR HD Graphics 2000/3000, IntelR Advanced Vector Extensions (AVX) with IntelR Sandy Bridge CP
                          IntelR PentiumR Processor G2020 (3M Cache, 2.90 GHz) ;
                          Памет 4 GB 1333 ADATA

явно ще се ходи на място, но лошото е, че всеки вика донеси компа да го видя и това ще откара 3 дни, а той се ползва ежедневно.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                            моите два диска са нови и ще сложа тях, ако се стигне до там, на Делловете и без това са по 80гиги и са стари.
                            ето какво ми предложиха досега, да сменя само няколко елемента, но не съм очарован, точно захранването и вентилатора, дето се съмнявам че бръмчи остават:

ASROCK H61M-VG3
                            Chipset IntelR H61
                            Supports IntelR HD Graphics Built-in Visuals: IntelR Quick Sync Video 2.0, IntelR InTruT 3D, IntelR Clear Video HD Technology, IntelR InsiderT, IntelR HD Graphics 2500/4000 with IntelR Ivy Bridge CPU Supports IntelR HD Graphics Built-in Visuals : IntelR Quick Sync Video, IntelR InTruT 3D, IntelR Clear Video HD Technology, IntelR HD Graphics 2000/3000, IntelR Advanced Vector Extensions (AVX) with IntelR Sandy Bridge CP
                            IntelR PentiumR Processor G2020 (3M Cache, 2.90 GHz) ;
                            Памет 4 GB 1333 ADATA

явно ще се ходи на място, но лошото е, че всеки вика донеси компа да го видя и това ще откара 3 дни, а той се ползва ежедневно.
                            Ами процесора сигурно ще е с BOX вентилатор, вземи едно ново захранване, вземи и една хубава кутия и ще имаш нов компютър. Това дето са ти го направили не е лошо БЮДЖЕТНО решение
                            Бих сменил дъното с Gigabyte и паметта за нещо по свястно... Ама така както сме тръгнали, ако сложим и една i3 или i5... ще стане бижу

Коментар

дисекцията днес показа следното: бръмчи вентилатора на кутията, а запецването при старт е от захранването и сега вече съм с ново захранване cooler master RS460 и нов вентилатор.
                              РАМ-а не го смених, че ми досвидяха левчетата за нова и сега търся 2X 1GB DDR2 800 втора употреба

Коментар

ASROCK H61M-VG3
                                Аз бих се спрял на съвсем друго дъно, да малко са по скъпи но си заслужават INTEL/ASUS.
                                Или не бих си пипал моментното, демек ще го ъпдейтнеш с по гадни части отколкото си в момента.

бръмчи вентилатора на кутията, а запецването при старт е от захранването и сега вече съм с ново захранване cooler master RS460 и нов вентилатор
                                Карай си с това което имаш, ако решиш нещо ново си купи хубаво дъно и процесор, че иначе става само колкото да похарчиш едни пари за нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X