Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв Desktop и откъде да купя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв Desktop и откъде да купя?

не видях такава тема, така че ако дублирам, сори. Предисторията е следната:

Имам един настолен компютър, който е компилиран в края на 2008г. и от тогава му е сменяно захранването и съм сложил два нови диска. Напоследък ми дава ядове с захранването, ту тръгва, ту не..... в смисъл не захапва изобщо, а по Нова година пък не си разпознаваше диска, та го буутвах от Сд..... оправи се с наместването на кабелите към бутабълдиска.
    Другият проблем е, че много бръмчи вентилатора /не знам кой, май на процесора, че захранването е ново, а видеокартата я смених с безвентилаторна/..... с почукване по капака затихва и не мога да разбера къде прави резонанс......отделно му се скапаха USB предните портове.

Въпросът е следният: има ли някой мераклия в София да му го закарам да огледа всичко, да смени/ъпгрейдва каквото трябва или да купувам направо нов........... ако е нов, да търся ли пак компилиране или готова конфигурация да търся?

компа се ползва за MSOffice и нет, т.е. никакви специални изисквания, освен да е тих и издръжлив.

От: Какъв Deskop и откъде да купя?

На ул.Борово в кв. Борово.
    Има читав сервиз.
    По България,преди Каблешков в ляво и на 100 метра в дясно се пада.
    Последно редактирано от Пенчо; 13-01-14, 18:52.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      не видях такава тема, така че ако дублирам, сори. Предисторията е следната:

Имам един настолен компютър, който е компилиран в края на 2008г. и от тогава му е сменяно захранването и съм сложил два нови диска. Напоследък ми дава ядове с захранването, ту тръгва, ту не..... в смисъл не захапва изобщо, а по Нова година пък не си разпознаваше диска, та го буутвах от Сд..... оправи се с наместването на кабелите към бутабълдиска.
      Другият проблем е, че много бръмчи вентилатора /не знам кой, май на процесора, че захранването е ново, а видеокартата я смених с безвентилаторна/..... с почукване по капака затихва и не мога да разбера къде прави резонанс......отделно му се скапаха USB предните портове.

Въпросът е следният: има ли някой мераклия в София да му го закарам да огледа всичко, да смени/ъпгрейдва каквото трябва или да купувам направо нов........... ако е нов, да търся ли пак компилиране или готова конфигурация да търся?

компа се ползва за MSOffice и нет, т.е. никакви специални изисквания, освен да е тих и издръжлив.
      Смени си САТА кабелите със такива които имат CLIPS. Вентилаторите като отвориш капака, много лесно ще разбереш кои е проблемния. Ако трябва спри с пръста перката и ще разбереш дали проблема е в него..
      Вземаш нова перка и си решаваш проблема.
      Предните портове може да са се напълнили с боклуци, или да се се скапали от често изключване и включване, ако изобщо не работят, трябва да погледнеш кабелите с които са вързани предните усб да не би да са се изключили...

Според мен няма смисъл да сменяш компютър от 2008. Реално с подобни параметри можеш да си вземеш втора ръка за около 350 лв. За Офис и Нет не си струва да ъпгрейдваш. Оправи проблемните неща и си карай с него..

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        Смени си САТА кабелите със такива които имат CLIPS. Вентилаторите като отвориш капака, много лесно ще разбереш кои е проблемния. Ако трябва спри с пръста перката и ще разбереш дали проблема е в него..
        Вземаш нова перка и си решаваш проблема.
        Предните портове може да са се напълнили с боклуци, или да се се скапали от често изключване и включване, ако изобщо не работят, трябва да погледнеш кабелите с които са вързани предните усб да не би да са се изключили...

Според мен няма смисъл да сменяш компютър от 2008. Реално с подобни параметри можеш да си вземеш втора ръка за около 350 лв. За Офис и Нет не си струва да ъпгрейдваш. Оправи проблемните неща и си карай с него..
        с отворен страничен капак не бръмчи, затварям го и почва след 2 дена например.......... не искам втора ръка, ще ми писне и ще купя нов, но все пак ми е жал за този, има 2 нови диска, ново захранване и нова видеокарта, кутия си има, ако има мераклия да избере едно ново дъно и процесор, ще изкара още 5 години, а така трябва да го хвърля

Коментар

Напиши какво е дъното и може да получиш съвети за евентуални ъпгрейди!

п.п. само заради бръмченето на вентилатора ли искаш да го сменяш?!?
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Занеси го в читав сервиз, обясни им дертовете си, ако демонстрираш - още по-добре, и им дай някакъв нормален срок за решаването им. 2-3 дни са напълно достатъчни, дори и много.

Сетих се за вица, дето циганчето се изцапало, и Айшето питало - Асан, ще го къпем ли или ще правим ново?

Коментар

Ако силно не ти се дават кинти - занеси го в сервиз. Ако продължи да дава ядове - нов. Ъпгрейд на тоя архаизъм е безсмислено занимание. Даже да е бил топ модел някога, към днешна дата някоя супер евтина нова конфигурация като нищо ще го сложи в джоба си.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ... към днешна дата някоя супер евтина нова конфигурация като нищо ще го сложи в джоба си.
                И кой да е лаптоп отпреди 3-4 години.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  с отворен страничен капак не бръмчи, затварям го и почва след 2 дена например.......... не искам втора ръка, ще ми писне и ще купя нов, но все пак ми е жал за този, има 2 нови диска, ново захранване и нова видеокарта, кутия си има, ако има мераклия да избере едно ново дъно и процесор, ще изкара още 5 години, а така трябва да го хвърля
                  В този компютър едва ли има повече от 3 вентилатора, като, тези които не могат да се изключат са на вентилатора и процесора. Ако има други може да се изключат и да тестваш. Като цяло ремонта на шума ще ти излезе под 50 лв. Пък ако ти се хвърлят пари, вземи си един DELL втора ръка за 200 лв, и прехвърли дисковете и видеото на него, да видиш тогава какво е безшумен компютър...
                  Гледай само да е с хубав процесор Q (Quad Core)...

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                    Напиши какво е дъното и може да получиш съвети за евентуални ъпгрейди!

п.п. само заради бръмченето на вентилатора ли искаш да го сменяш?!?
                    след малко ще се преместя на него да му погледна ТТданните, и не, не е само заради бръмченето...... USB се прецакаха и не винаги тръгва от копчето, а понеже го ползва жената, веднага се паникьосва че са и изчезнали файловете.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Ако силно не ти се дават кинти - занеси го в сервиз. Ако продължи да дава ядове - нов. Ъпгрейд на тоя архаизъм е безсмислено занимание. Даже да е бил топ модел някога, към днешна дата някоя супер евтина нова конфигурация като нищо ще го сложи в джоба си.
                    не е толкова до кинтите, колкото до времето дето го нямам да се занимавам с него, както вече казах, компа го ползва жената за WORD, скайп, нет, има и вързани скенер и принтер към него...... не искам подвизи, само да е тих и надежден.

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    В този компютър едва ли има повече от 3 вентилатора, като, тези които не могат да се изключат са на вентилатора и процесора. Ако има други може да се изключат и да тестваш. Като цяло ремонта на шума ще ти излезе под 50 лв. Пък ако ти се хвърлят пари, вземи си един DELL втора ръка за 200 лв, и прехвърли дисковете и видеото на него, да видиш тогава какво е безшумен компютър...
                    Гледай само да е с хубав процесор Q (Quad Core)...
                    2 вентилатора са, точно на процесора и захранването -преди време смених видеото с безвентилаторно точно, щото пак бръмчеше............. не мога да го хвана кой бръмчи, щото при свален страничен капак работи тихичко............ дай да ги видя тези ДЕЛЛове къде са

Коментар

Re: Какъв Deskop и откъде да купя?

Може да не е вентилатора а да е резонанс с някой капак. Пиши в гуглето компютри втора употреба и ровичкай. Аз взех едно леново т500 втора употреба и съм супер доволен, страшна матрица и процесора ми е достатъчен. Изглежда като нов.

Коментар

Е щом не е до кинти - купи си нов. За процесора има не особено скъпи големи бандури с heatpipe и голям тих вентилатор - вкъщи на десктопа съм с такова - 2 тихи вентилатора на кутията, един върху това, един в захранването и един върху видеокартата. И пак е сравнително тих. Преди с обикновени вентилатори сериозно ми надуваше главата.

...а ако искаш съвсем тих - едно mini-ITX с изцяло пасивно охлаждане, и си ти. Скорост няма, но и не бръмчи изобщо.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

малко съм излъгал за вентилаторите, все пак има още един......... ето малко снимки и резултата от Еверест-а

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1093.jpg
Прегледи:1
Размер:181.3 КБ
ID:5554431

Име:IMG_1099.jpg
Размер:174.3 КБ
ID:5554432

Име:IMG_1100.jpg
Размер:193.2 КБ
ID:5554433

Име:IMG_1102.jpg
Размер:132.1 КБ
ID:5554434

Report everest skr.txt

Коментар

От: Re: Какъв Deskop и откъде да купя?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                            Може да не е вентилатора а да е резонанс с някой капак. Пиши в гуглето компютри втора употреба и ровичкай. Аз взех едно леново т500 втора употреба и съм супер доволен, страшна матрица и процесора ми е достатъчен. Изглежда като нов.
                            точно резонанс е и май е със задния капак, че като го натисна с ръка, спира.

Коментар

Re: Какъв Deskop и откъде да купя?

Виж го къде е и му мацни малко силикон, свали вентилатора на процесора и му пуснаи една прахосмукачка на охладителя, целия е задръстен, откачи задния вентилатор на кутията, обикновенно те се прецакват първи и може той да е виновен за шума.
                              Последно редактирано от Daniel; 15-01-14, 13:36.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X