Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно поведение на захранване на РС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странно поведение на захранване на РС

Имам едни задължения към тебе от една спасителна операция , та ако имаш време и желание да минеш през мене бих ти дал едно захранване.

Иначе залагам на проблем в дъното и по-точно батерията.

ps. Прибирам се в България вторник вечерта

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
      Имам едни задължения към тебе от една спасителна операция , та ако имаш време и желание да минеш през мене бих ти дал едно захранване.

Иначе залагам на проблем в дъното и по-точно батерията.

ps. Прибирам се в България вторник вечерта
      Аз пък залагам, че със сигурност описаните проблеми не са от батерията на дъното

Коментар

Re: Странно поведение на захранване на РС

Не е от батерията, дори и при заминала батерия компютъра ще си работи, имам един такъв в къщи, освен че си губи сетингите в биоса друг проблем няма. Биос проблем, дъно или захранване 99,9 % съм сигурен.

Коментар

Първоначално публикуван от knifeman Преглед на мнение
          Проблема с трудното стартиране на PC-то е изсъхнали кондензатори на захранването.ИМХО
          и аз залагам на същото.

пп
          работещо захранване за проба имам, стига да си със стандартно де
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Точно при загуба на сетингите на биоса при някои дъна с по-"специални" процесори отнема доста време и опити докато си заговорят на един език.

Коментар

Батерията е най-лесна. Сваляш замерваш, трябва да има 3V и да ги държи. Или направо си вземаш нова и я сменяш (2-3 лв струва)
              А какъв всъщност е компютъра? Нещо направи си сам или нещо марково?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Ами то уважаващите себе си компютърни сервизи имат как да проверят състоянието на кондензаторите.
                По-точно - имаме как да проверим това.

Аборт по телефона отдавна не правя.
                Уважаващите себе си сервизи обикновено не работят през дълги празници. Освен това, за да ползваш услугите на сервиз, трябва да замъкнеш РС-то до там и после да чакаш някой и друг ден, доде му дойде реда да му обърнат внимание, и още някой и друг ден, ако се наложи доставка на някои компоненти.

Аборт по телефона може и да не се прави, но човек поне може да изясни донякъде ситуацията по симптомите. Така например, единият от двата проблема в темата беше успешно "абортиран", макар и не по телефона, а през Интернет. Изясни се, че за самопроизволното стартиране на РС-то не са виновни захранването или дъното, а настройките на мрежовата карта. Продължава обаче да не ми е ясно обаче защо тези настройки предизвикаха проблем сега, при положение, че нито картата е нова, нито наскоро са обновявани драйвери, нито е пипано нещо по настройките й през последната година.

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                Батерията е най-лесна. Сваляш замерваш, трябва да има 3V и да ги държи. Или направо си вземаш нова и я сменяш (2-3 лв струва)
                А какъв всъщност е компютъра? Нещо направи си сам или нещо марково?
                Разни програмки от типа на Еверест и SpeedFan показват стойност за Vbat=3,22V. Ако това е въпросната батерия, то тя ми изглежда да си е съвсем добре.

РС-то е асемблирано от нашенска фирма на приятели преди около 3 години. Дъното е Gigabyte GA-P55-USB3, а захранването - FORTRON FSP400-60gln.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                  Точно при загуба на сетингите на биоса при някои дъна с по-"специални" процесори отнема доста време и опити докато си заговорят на един език.
                  Батерията много отдавна няма отношение към сетингите на биоса. Поддържа предимно часовника. Сетингите на биоса са във Flash памет.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Огледайте кондензаторите в захранването. Тези при кабелите.
                    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Изясни се, че за самопроизволното стартиране на РС-то не са виновни захранването или дъното, а настройките на мрежовата карта. Продължава обаче да не ми е ясно обаче защо тези настройки предизвикаха проблем сега, при положение, че нито картата е нова, нито наскоро са обновявани драйвери, нито е пипано нещо по настройките й през последната година.
                      А мрежовата карта към какво е свързана? Ако към кварталната кабеларка, ...?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        А мрежовата карта към какво е свързана? Ако към кварталната кабеларка, ...?
                        Към рутера, а той - към мрежата на Нет1 с включен файъруол.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Net1 са обновили фърмуера по техни си причини и новият прави простотии през wake-on-lan. Случва се.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Net1 са обновили фърмуера по техни си причини и новият прави простотии през wake-on-lan. Случва се.
                            Цъ! Рутерът не е техен и фърмуерът е този, който аз съм сложил през 2010 (последната версия налична за модела).
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Е не знам. Стават чудеса.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Батерията много отдавна няма отношение към сетингите на биоса. Поддържа предимно часовника. Сетингите на биоса са във Flash памет.
                                Чак пък отдавна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X