Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за процесор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Въпрос за процесор

По въпроса за процесора, първия е по стар и е енд оф лайф - демек вече не се поддържа и цената му е 10 лева най много, двуядрен е.

Втория е по добър, 2 ядра и 2 триида - дефакто към всяко ядро има по 2 нишки и ще работи по добре - технологично също е много по-нов.

Ако на компютъра с който си в момента вървят игрите които играеш може да си вземеш този който си избрал и положението ще е малко по добре. Ако искаш геймърски компютър, 250 лева е цената на що годе читава видеокарта.

Относно геймърските възможности положението с новата машина ще е подобно на моментното + една идея по добре, защото не всичко е процесор, трябва си и видеокарта с добро GPU и бързчика RAM по възможност повече, в по новите игри повечето неща се рендират - смятат ог GPU то а не от CPU то.

Коментар

От: Въпрос за процесор

Астери вероятно има предвид 4 гб,а не мб.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Не, има предвид мегабайтите кеш на процесора...

Виж хлапе... минимума за да си подкараш на средно ниво игрите е C2D на 3.3 гигахерца, на старо (само така можеш да го намериш) е около 50-80 лева (не, не се шегувам и не цената не е надута - просто има голямо търсене и малко предлагане), дъно от порядъка на 40 лева, памет от порядъка на 80 лева (2 по 4 Ggb) и видео карта - моята препоръка е максимум nVidia 660 GTX или ATI 7750, минимум ATI 4870 (намират се около 100-150 лева на старо).

Дай да теглим чертата:
        80 лева CPU C2D 3.3 Gghz
        80 лева RAM 2x4 Ggb
        40 лева дъно по избор
        150 лева ATI Radeon 4870
        350 лева общо САМО ЗА ЯДРОТО на компютъра...

Остават захранване (поне 400 вата), кутия, харддиск, монитор и периферия (клавиатура/мишка)
        45 лева захранване куча марка (ново), 80-90 лева харддиск (нов), 170 лева евтин монитор - общо 305 лева грубо, плюс останалите за ядрото.

//EDIT: може би си обърнал внимание - макар, че залагам максимални стойности за всичко, не слагам в цената кутия, клавиатура и мишка... Това е така, защото не знам дали няма да можеш да ползваш старите - ако да, чудесно, ако не ще трябва да потърсиш по-евтини варианти за да можеш да си купиш нови.
        Последно редактирано от господин никой; 19-12-13, 09:52. Причина: смислова корекция, добавка...

Коментар

Монитор си имам, и мисля, че комп с 2,7 процесор 2 ядра ще ми върши работа. Въпроса ми беше, дали цената е добра за тези параметри. Показах този в продавалник искам мнение за него, ако може. И се извинявам за правописа.

Коментар

Това червено по червено ли е то другото...

Трябва ми пълен отчет за системата за да ти дам отговор. Ако дъното е добро, има поне 4 гигабайта рам и читава графична карта може би си заслужава парите - не мога да преценя така. Не бих купил каквото и да е от продавалник над 15 лева, но това си е въпрос на вкус.
            Последно редактирано от господин никой; 19-12-13, 23:18. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
              Това червено по червено ли е то другото...

Трябва ми пълен отчет за системата за да ти дам отговор. Ако дъното е добро, има поне 4 гигабайта рам и читава графична карта може би си заслужава парите - не мога да преценя така. Не бих купил каквото и да е от продавалник над 15 лева, но това си е въпрос на вкус.
              Сега ще ти кажа какво има: CPU: Intel Ivy Bridge G1620 - 2Ядра по 2700MhzRAM: 4GB DDR3 Hynix
              HDD: 500GB SATA2
              VGA: Intel HD Graphics VGA/DVI - 1GB Ram
              CASE/PSU: 450W
              Дъно: msi H61M-P31/W8 ето и линк http://www.msi.com/product/mb/H61M-P31-W8.html
              Компютъра е без записвачка.
              Чисто нов с 3 год. гаранция на захранване, процесор, дъно и кутия
              С инсталиран чисто нов Wndows 7 64bit Ultimate + качени драйвери и най-нужните програми за работа + оптимизирани последни видео кодеци
              Това е инфото,което ми даде човека.

Коментар

колега, какво е това видео не е ясно! М/у другото дъното поддържа доста читави процесори! Шибай една дискретна видеокарта (ако тази не е, както подозирам) и сложи един core i7 и няма смисъл да сменяваш цялото ПЦ!
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

За 250 лева, ако това е наистина дъното (в което се съмнявам, аз лично) горе-долу става. Не ми допада ниската честота на процесора - не е добър признак - явно става дума за някой Celeron, който е последното, което бих сложил в машина за игри, не ми допада и вградената видео карта (от Intel не произвеждат външни или дискретни както се изрази колегата), не харесвам и факта, че всъщност не са писали нищо за диска. 500 гигабайта какво? Samsung, WD, Seagate, Hitachi? RAM паметта е пълна боза - куча марка на квадрат... няма какво да се обсъжда за нея. За мен описаната машина е една евтина и добра офис машина, на която никога няма да се играят игри... и нищо друго.

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                  колега, какво е това видео не е ясно! М/у другото дъното поддържа доста читави процесори! Шибай една дискретна видеокарта (ако тази не е, както подозирам) и сложи един core i7 и няма смисъл да сменяваш цялото ПЦ!
                  Колега най-евтиният i7 е около 500 лева (най-евтиният, който аз бих препоръчал е по-скоро 650), хлапето има около 220-250 лева бюджет, пък и ако само това му беше проблема на тоя компютър с мед да го намажеш...

Коментар

4 мб. Кеш на второ ниво процесор едва ли това има в предвид
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                      Кажи какви игри искаш да играеш. Ако искаш да подкарваш последните хитове що годе сносно 250 лева са под-минимума... за видео карта.
                      Аз не разбирам много от цени и процесори, но точно 280 кинта дадох за видио карта която е що годе читава. Малко над кантара става/не става за игри.
                      Ако ще играеш тетрис може всякак, но читава игра PvP с карта за 50 кинта не става. Пробвано е.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      4 мб. Кеш на второ ниво процесор едва ли това има в предвид
                      Що да не е? Аз на античния лаптоп съм с 6мб.
                      Последно редактирано от drukman; 20-12-13, 09:01.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

За 250 лева, ако това е наистина дъното (в което се съмнявам, аз лично) горе-долу става. Не ми допада ниската честота на процесора - не е добър признак - явно става дума за някой Celeron, който е последното, което бих сложил в машина за игри, не ми допада и вградената видео карта (от Intel не произвеждат външни или дискретни както се изрази колегата), не харесвам и факта, че всъщност не са писали нищо за диска. 500 гигабайта какво? Samsung, WD, Seagate, Hitachi? RAM паметта е пълна боза - куча марка на квадрат... няма какво да се обсъжда за нея. За мен описаната машина е една евтина и добра офис машина, на която никога няма да се играят игри... и нищо друго.

Колега най-евтиният i7 е около 500 лева (най-евтиният, който аз бих препоръчал е по-скоро 650), хлапето има около 220-250 лева бюджет, пък и ако само това му беше проблема на тоя компютър с мед да го намажеш...
                        Моя грешка - аз изхождах от идеята, че това е неговия настоящ компютър и затова тръгнах в посока ъпгрейд, защото дъното е що-годе читаво, но ако ще го купува това, по-добре НЕ!
                        п.п. Процесора е Celeron 100%!
                        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Re: Въпрос за процесор

http://ark.intel.com/products/71073/
                          Celeron е но не е от най лошите, ако наистина е този.

Коментар

Паметта е Samsung. А тази видео карта може ли да се смени с по-добра, ако реша? Процесора може да се смени разбрах, рам паметта и тя може да претърпи ъпгрейд нали? Вижте аз няма да играя кой знае колко тежки игри. Ще играя counter-strike , nfs , нещо такова няма да е игра, която да иска повече от 4 гигабайта рам и по-мощна от тази видео карта. Въпроса е дали компонентите струват тия 300 лв.

Коментар

В прав текст - да, компонентите струват толкова.

Коментар

В прав текст - да, компонентите струват толкова.
                                Мерси за отговора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X