Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за процесор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за процесор

Здравейте, искам да изкажете мнението си за този процесор: http://ark.intel.com/products/34441/...Hz-800-MHz-FSB
    Мисля да си купувам компютър втора ръка, за около 250 лв. такъв му е процесора, RAM 2GB, видеото е радеон май, но не знам каква е паметта му. Искам го предимно за игри, сега съм с 1.8ghz AMD , 1GB RAM и 128 видео...
    Въпроса е дали компютъра ще става за игри и какви по-точно. Казаха ми да гледам тази кеш памет да е повечко, но не разбирам. На този е 2 мегабайта дали е достатъчна?
    http://ark.intel.com/products/50175/...Cache-2_00-GHz а този процесор е на брат ми на лаптопа, кой е по-мощен от двата ? Предполагам, че е първия, но все пак да попитам. Благодаря на всички отзовали се.
    Последно редактирано от Preslav Peychev; 19-12-13, 00:12. Причина: Ужасен правопис!

От: Въпрос за процесор

Не искам да прозвуча погрешно, но този компютър вече можеш спокойно да го погребваш... Освен това как си представяш на AMD базирано дъно да сложиш процесор Intel? Май не си обмислил добре всичко? За да направиш upgrade-а за който говориш ти трябва цяло ядро - дъно, RAM и процесор, което е скъпо и неясно, като резултат - помисли добре.

//EDIT: по-мощният от двата процесора е Core2Duo-то - първият, който си постнал. Ако искаш почти всичко да ти върви ти трябва много особен модел - над 3.3 херца от C2D-то... Такива няма на пазара, защото всички са бедни и искат като теб да сменят един процесор и да си свиркат, но... работата е малко по-сериозна от това.

Коментар

Не ме разбра, описания компютър с AMD е сегашния ми, искам да си купя друг, с процесор 2.6ghz 2 ядра на интел, този който постнах първи искам мнение за него, има 2GB RAM и отделна видеокарта.
      Питам ще става ли за игри и струва ли си цената? Дават ми го за 250 лв. Компютъра е с кутия acer и дъно intel. И по-точно заслужава ли си парите или по-добре да си търся части и да си събера нещо по-добро за тези пари?
      Последно редактирано от Preslav Peychev; 19-12-13, 00:15. Причина: Словоред, правопис, нямам думи...

Коментар

Какъв модел е дъното? Какво друго има? Процесора е от 25 лв. нагоре, дъно 55-65 лв., памет 35 лв. Останалото трябва да е за над 120 лв. охлаждане, захранване, кутия, двд.
        ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
        Е250 1998-продаден
        Субару Пустош

Коментар

Добре, до тук разбирам, че май няма да си струва парите.. А можете ли да ми предложите компоненти за около 250 лв. Тоест за тия пари какво може да се сглоби ?

Коментар

Тоя процесор е 15-20 лв. втора ръка,купих почти същия за 5 лева.250 лв. не си заслужават за това което си споменал !
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Това дето ти го предлагат с каква видеокарта е? За 3д игри тя е важна?
              ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
              Е250 1998-продаден
              Субару Пустош

Коментар

Добре, ако не ви затруднявам предложете ми някаква конфигурация за тия пари. Може нова може и втора ръка долу-горе какво може да се вземе ? Картата е радеон, не съм сигурен с каква памет е 512 е най-вероятната може и 1 гигабайт да е , но силно се съмнявам.

Коментар

Кажи какви игри искаш да играеш. Ако искаш да подкарваш последните хитове що годе сносно 250 лева са под-минимума... за видео карта.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Искам едно добро компютърче с колкото се може по-мощен процесор, видео и рам памет, хард диска повече от 320 гб. не ми трябва, да е за тези пари. Процесора го искам 2 ядра повече не ми трябва и може би 2,6-3, ако може повече супер.
                    Последно редактирано от Preslav Peychev; 19-12-13, 00:16.

Коментар

Направи един отчет с everest на системата си и можем да поциклим варианти. За 250 лева не можеш да си купиш нищо... съжалявам.

Коментар

Е защо нищо този, който ми дават на 250 не е лош е доста са му парите, но той става. А защо да го правя този отчет, аз моя така или иначе ще го продам, и си търся друг.
                        Последно редактирано от Preslav Peychev; 19-12-13, 00:17. Причина: Линк!

Коментар

Колегата горе ти каза - 250 кинта са добра цена за геймърска видеокарта от долния сегмент. Стисни още малко, събери 600-800лв (знам че за теб може да са много - и аз съм имал моменти в които съм пестил от семки (буквално), за да си купя хардуер) и си купи нещо що-годе истинско, дето ще си остане прилично още няколко години и да може поне 2-3 години да подлежи на ъпгрейд. Компютър за 300лв. става за всичко друго, но не и за игри.
                          Последно редактирано от Preslav Peychev; 19-12-13, 00:17. Причина: Трия частта, свързана с горния изтрит вече линк. :)
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от basko3 Преглед на мнение
                            Въпроса е дали компютъра ще става за игри и какви по-точно.
                            Всяка игра има свои минимални изисквания, ако нямаш оригиналния диск пред теб, може да потърсиш в интернет, пишеш: "[името на играта] specs"

Първоначално публикуван от basko3 Преглед на мнение
                            Казаха ми, да гледам тази кеш памет да е повечко, но не разбирам и така на този е 2 мегабайта дали е достатъчна?
                            Ако операционната система е Виста, Уин 7 или 8, то е желателно да имаш повече от 2МБ рам. 4МБ е добро начало.
                            Последно редактирано от Preslav Peychev; 19-12-13, 00:17.

Коментар

Модераторска бележка:

До тук в темата има 14 поста, 6 от които се наложи да редактирам, заради творчеството на basko3.
                              Баско, ще те помоля да поправиш правописа и словореда си, защото публикациите ти се четат изключително трудно и неприятно.
                              Също така рекламни линкове не се допускат.

Благодаря за разбирането!

По темата каквото и да кажа, вече е излишно. Колегите по-горе са изчерпали всичко на този етап. И аз като Спарки ще кажа, че е по-добре да събереш още някой лев и да си купиш нещо по-добро.
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              08седем9010З60
                              MAKE RALLY NOT WAR
                              Confidence in Motion

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X