Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да забраня отваряне на служебен компютър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да забраня отваряне на служебен компютър?

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
    Може да се забрани в рутера(какъвто и да е тои) и доста трудно ще се заобиколи от персонала...
    Пропуснал си някои мои мнения..

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      100% спрян достъп и User акаунт се "прескача" с "флашка" на Виваком (поне такива виждам забодени най-често).
      Браво бе колега, ти ме разби!
      Въпреки, че съм инженер и се занимавам професионално с техника, много ми е трудно да разбера по-долния ти пост. Става дума за някакво РПУ, накакво "ПеЦе"/ незнам какво е / и т.н.
      То ако тези хора освен флашката на Виваком си донесат и домашните лаптопи или таблети то тогава просто няма кой да ги спре.
      Може би колегата трябва да се замисли за уплътняване на служебното време на служителите си.
      Все пак им плаща да работят....

Коментар

Изтрих достатъчно много мнения. Официално ще ви поканя да приключите с препоръките за това как Десо да си управлява бизнеса.
        Достатъчно ясно е упоменато какъв е предмета на темата.
        Последно редактирано от Preslav Peychev; 02-08-13, 01:26. Причина: малко правопис
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        08седем9010З60
        MAKE RALLY NOT WAR
        Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
          Тея неща ги има само на "мъртъвците" в РПУ-тата, от началото на 90-те на ХХ-век... Поне там съм виждал.
          Едно съвременно ПеЦе няма как да му забодеш повече от клавиатува на PS/2 (при хипотезата, че не се ползва такъв разклонител), а после има >4 USB, едното което задължително е за мишка (и не ползва периферия). И така опираме до нужда от работящ универсален порт... След това следва: Флашка, Google chrome (ако е изрязан Explorer-a)... Ако има хептен мотивирани потребители - може се бърка през панела за CD/DVD -та ако е допусната грешката 5-инчовото устройство (ако има такова) да е монтирано най-отгоре/отдолу (oт mini atx нагоре), а капаците са пломбирани/занитени/заключени/...
          Единственото работящо, дето съм виждал на живо е: работа на терминал без да те е грижа какво мазало става на ПеЦе-то на потребителите. По тази схема ти е гарантирано, че няма да се съсипе служебна информация. На терминалния сървър - рестрикжции според фантазиите...
          Както писах по-горе, мерките трябва да са комплексни.
          Например, регламентира се, че неоторизирана намеса в "пецето" струва 100 лв/бр. За да звучи по-демократично, няма да има лимит за броят манипулации - т.е. можеш да го модифицираш ежеминутно...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
            Ами аз също черпя нет от същия рутер.. Няма ли и себе си да огранича в такъв случай?
            Всъщност дори не е рутер, а някаква антена на градските доставчици..
            В такъв случай, ще споменя, че с подходящо рутиращо устройство всички е възомжно. Включително да се ограничават адреси само за определени ip адреси или мак адреси.
            Един лесен вариант. Зад антената на доставчика, слагаш един рутер и там правиш забраните, а ти вземаш интернет от антената директно. Това е добър вариан в случай, че нямаш необходимите знания и хардуер за да го направиш по другия начин...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X