Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да забраня отваряне на служебен компютър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да забраня отваряне на служебен компютър?

Здравейте,
    Въпреки че темата е за това как да спрем достъпа до сайтовете, Аз питам има ли кой да обясни как да преодолеем тия рестрикции!
    Защото от няколко дни един самозабравен системен админ тотално спря кранчето включително и на Гоогле.бг. Та умирам от мерак да му поразмътя водата щото е много готин като се ядоса след като е открил че някой го премята.
    Много ще съм ви благодарен ако споделите познанията си с мен!
    Поздрави!
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

То е написано на няколко пъти в тая тема. Начини за преодоляване.

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
        Здравейте,
        Въпреки че темата е за това как да спрем достъпа до сайтовете, Аз питам има ли кой да обясни как да преодолеем тия рестрикции!
        Защото от няколко дни един самозабравен системен админ тотално спря кранчето включително и на Гоогле.бг. Та умирам от мерак да му поразмътя водата щото е много готин като се ядоса след като е открил че някой го премята.
        Много ще съм ви благодарен ако споделите познанията си с мен!
        Поздрави!

Tor Browser
        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение

Tor Browser

И какво този браузър?
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Също и http://hidemyass.com/ го хвалят, май е платено за скорости.
            Може да пуснеш прокси от интернета у вас.

Коментар

Ex, няма ли да е по-просто да не се занимаваш с това в работно време? Знам, че звучи кофти въпроса, но както на теб ти плащат да работиш, така на него плащат да затваря сайтове... Или бъркам нещо? В живота си не съм виждал IT администратор, който да е прекалил с рестрикциите, а съм обиколил известно количество фирми. Обикновено ми се налага да дозабраня разни работи след повечето.

BTW - по въпроса с hosts файла... нета е пълен с хора, които се оплакват, че от Win7 и Win8 браузерите (дори и IE) изобщо не му обръщат никакво внимание, освен ако нямате нагласено прокси.
              Последно редактирано от господин никой; 31-07-13, 15:07. Причина: корекция, смислова добавка...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                Ex, няма ли да е по-просто да не се занимаваш с това в работно време? Знам, че звучи кофти въпроса, но както на теб ти плащат да работиш, така на него плащат да затваря сайтове... Или бъркам нещо? В живота си не съм виждал IT администратор, който да е прекалил с рестрикциите, а съм обиколил известно количество фирми. Обикновено ми се налага да дозабраня разни работи след повечето.
                ...
                Не е ли 100% правилното решение да се спре нета нацяло, т.е. админа си е свършил работата на 1000%? Или бъркам нещо? При цялото ми уважение, и напоследък и търсене на варианти да живея на село - комшиите за работа го имат само ако те видят с мотиката на слънцето. Често ми се случва да не мога дори бегло да обясня с какво се занимавам "на работа". Гъзарските селища около София не са баш такива хора, но ми схвана мисълта.
                p.s.
                В живота си не съм виждал IT администратор, който да е прекалил с рестрикциите
                Eла да видиш нашите. 10 пароли, някои ги сменят на 2 месеца. В резултат на което - нито можеш да си вършиш работа, нито има сигурност. Паролите се размятат на най-видни места по всички бюра, чистачката може да качва официални билдове ако иска! Майсторите (довършителни ремонти) имат достъп и почивните дни, когато ни няма. Имаме портове и за VPN, т.е. отвън.
                Последно редактирано от Rabin; 31-07-13, 16:25.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Не е ли 100% правилното решение да се спре нета нацяло, т.е. админа си е свършил работата на 1000%? Или бъркам нещо? При цялото ми уважение, и напоследък и търсене на варианти да живея на село - комшиите за работа го имат само ако те видят с мотиката на слънцето. Често ми се случва да не мога дори бегло да обясня с какво се занимавам "на работа". Гъзарските селища около София не са баш такива хора, но ми схвана мисълта.
                  Нямам представа Rabin. Може да им се налага да ползват web mail например или поне достъп до прословутите държавни сайтове (т.нар e-government - разбирай е*ем ти правителството) да им трябва. Често явление е...
                  Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  p.s.
                  Eла да видиш нашите. 10 пароли, някои ги сменят на 2 месеца. В резултат на което - нито можеш да си вършиш работа, нито има сигурност. Паролите се размятат на най-видни места по всички бюра, чистачката може да качва официални билдове ако иска! Майсторите (довършителни ремонти) имат достъп и почивните дни, когато ни няма. Имаме портове и за VPN, т.е. отвън.
                  Това с паролите не го разбирам... И едните, и другите. Като администратор винаги съм настоявал всичко да е със single sign on... т.е. само една парола! Като потребител няма да видиш моя парола написана където и да е!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                    Нямам представа Rabin. Може да им се налага да ползват web mail например или поне достъп до прословутите държавни сайтове (т.нар e-government - разбирай е*ем ти правителството) да им трябва. Често явление е...
                    Това с паролите не го разбирам... И едните, и другите. Като администратор винаги съм настоявал всичко да е със single sign on... т.е. само една парола! Като потребител няма да видиш моя парола написана където и да е!
                    И аз не го разбирам някой да се прави на по-католик от папата, ама ей го на! Мин. заплата на 8 пъти по-ниска от белия свят, пък работата същата! Дяволите, българите, казана... дяволи май нямаше! Само с лошо не става, господа меринджеи.

Коментар

100% спрян достъп и User акаунт се "прескача" с "флашка" на Виваком (поне такива виждам забодени най-често).
                      Публикувайте отговор

Коментар

Oт админско престараване, като боднеш накрая флашката и отиват по дяволите всички защити на вътрешната мрежа от външната среда. Като отворена рана. Нека им.

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                          100% спрян достъп и User акаунт се "прескача" с "флашка" на Виваком (поне такива виждам забодени най-често).
                          Ако нямаш интернет, логично е да нямаш и браузъри не пецето.
                          Права за инсталиране на софтуер за "флашката"? ЮСБ или римувъбъл устройства? Може и да си без такива...

Е, друг е въпросът, че никой не се занимава с настройване на подобни неща. Обикновено инсталацията е от типа: next --> next --> next --> ok.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Ако нямаш интернет, логично е да нямаш и браузъри не пецето.
                            Права за инсталиране на софтуер за "флашката"? ЮСБ или римувъбъл устройства? Може и да си без такива...

Е, друг е въпросът, че никой не се занимава с настройване на подобни неща. Обикновено инсталацията е от типа: next --> next --> next --> ok.
                            Тея неща ги има само на "мъртъвците" в РПУ-тата, от началото на 90-те на ХХ-век... Поне там съм виждал.
                            Едно съвременно ПеЦе няма как да му забодеш повече от клавиатува на PS/2 (при хипотезата, че не се ползва такъв разклонител), а после има >4 USB, едното което задължително е за мишка (и не ползва периферия). И така опираме до нужда от работящ универсален порт... След това следва: Флашка, Google chrome (ако е изрязан Explorer-a)... Ако има хептен мотивирани потребители - може се бърка през панела за CD/DVD -та ако е допусната грешката 5-инчовото устройство (ако има такова) да е монтирано най-отгоре/отдолу (oт mini atx нагоре), а капаците са пломбирани/занитени/заключени/...
                            Единственото работящо, дето съм виждал на живо е: работа на терминал без да те е грижа какво мазало става на ПеЦе-то на потребителите. По тази схема ти е гарантирано, че няма да се съсипе служебна информация. На терминалния сървър - рестрикжции според фантазиите...
                            Последно редактирано от p-pleven; 01-08-13, 11:39.
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                              Значи, страницата е фейсбук.. Искам да направя така, че да не се отваря през никакъв браузър..
                              Има ли някакъв начин да я забраня за всички браузъри или трябва на всеки по отделно да правя някаква настройка?
                              Разхождат се някакви вируси из фейсбук, което не ме притеснява чак толкова много, ами сервитьорите не се спират просто..
                              Може да се забрани в рутера(какъвто и да е тои) и доста трудно ще се заобиколи от персонала...

Коментар

Лесно е да се забрани инсталация на ново usb устройство - само да знаеш как... На повечето работни станции и без това трябва инсталациите да ги правят администраторите, нали?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X