Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с паленето на монитора!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с паленето на монитора!

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
    Може и чипсет да е... обаче не прочетох с друга рам как се държи и като е заработил пускано ли е мемтест... Един мемтетс може да отговори на всичко.
    Хора, кви мемтестове кви 5 лева бре??? Монитора не се пуска. Windows-а си тръгва. Търсите под вола теле. Монитора не се пуска още от BIOS-а.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С другата памет е същото ,не е от нея !
      Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

Първоначално публикуван от iszs Преглед на мнение
        С другата памет е същото ,не е от нея !
        Естествено че не е от нея. От нея щеше да е ако въобще не искаше да дръгне и пищеше в началото или се рестартираше още от BIOS-а. При положение че стига до зареждане на Windows е несериозно да се говори за паметта.

Вероятно някоя лоша връзка по дъното. Може и студена спойка или нещо такова, или просто дефектирал чипсет.

Монитора с какъв конектор е? DVI или VGA? Ако имаш опции и за двете, опитай са смениш от DVI на VGA или обратно.

Но аз бих сменил дъно. Започнат ли се такива изпълнения, сега и да закрепиш положението, не е сигурно дали утре няма да стане нещо друго. Asus съвсем не са това, дето се твърди че са, при това поне от едни 7-8 години. Не бачкам в сервиз или нещо такова, но точно Asus е марката, от която съм видял най-много правещи въртели дъна, без значение от кой ценови диапазон. Я няма да им хареса паметта, я захранването, я видеокартата... Щом най-лютия им фен който познавам след опити да подкара по 2 образци от 2 различни модела, опитвайки няколко захранвания и няколко видеокарти и памети в един момент се предаде, за мен е показателно. На 5-я опит си взе Gigabyte дето тръгна от раз. И говорим за дъна във върховия ценови диапазон. Смятай надолу какво е.
        Последно редактирано от sparkybg; 12-07-13, 13:33.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То дъното си е старичко от първите с пс-експрес за видеото ,преди 4 месеца си поръчах от ибей и двуядрен процесор за него има и доста рам ,но тъкмо го оборудвах !Няма студени спойки ,поне видими ,няма видимо избил кондензатор,но може и да не е още съвсем ,ще го помъча още малко ,после на сервиз ,ако нестава в кофата и ново Благодаря на всички!

Коментар

Студените спойки точно на такава платка трудно ще ги видиш. Първо са много, второ са дребни, и трето - като е 6-8 слойна платка може и физически да не може да се видят, защото може да е глух отвор между слоевете или да е под някой чип.

Средния живот на кво да е дъно е около 5 години, ако го ползваш често, а не стои в 99% от времето изключен. Започне ли да прави "необясними" проблеми за 3-4 години безпроблемна експлоатация, единственото дето можеш да направиш е едно профилактично почистване и смяна на термопастата на радиаторите, където има нужда. От там нататък - колкото-толкова. Ако продължи да прави въртели без ясен източник, както и да го крепиш в един (обикновено не най-подходящия) момент те предава.

Коментар

Оказа се чипсета на видеото на дъното ,в крайна сметка смених дъното и всичко е на 6 увериха ме ,че така е по добре ,от колкото да се ремонтира !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X