Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дължина на кабели между UPS и компютър. Някакви съображения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дължина на кабели между UPS и компютър. Някакви съображения?

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
    Намерих в нета : 45 dB шум и 89% енергийна ефективност има модела. ( 35 дБ е норма за болнична стая за сравнение)

Лошо е,че пълните спецификации не се разпространяват както и за батериите. ( което е втората точка по оценка на изделието)
    Шум има само като му дръпна щепсела и захранва компютъра от батериите. В останалото време трябва да си залепиш ухото върху кутията му че да чуеш нещо. Но то всяка електроника шуми, хич и да няма вентилатори.

Батериите са 2x9Ah, ако помня добре. В отделен капак са и преди пускане трябва да се свържат (просто се изваждат и обръщат на 180 градуса). От завода идват обърнати и не свързани.
    http://www.atbatt.com/ups-backup-bat.../apcrbc124.asp

И впрочем, 1200VA модела е със същите батерии. На който не му трябват чак 864 вата, а и 720 са му достатъчни, предполагаемо ще изкарват еднакво с 1500VA модела.

ПП: И само за уточнение - има и Шуко вариант. Но вместо 5/5, изводите 3/3, и няма изводи за външна батерия.
    Последно редактирано от sparkybg; 09-06-13, 12:57.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Със сигурност си заслужава парите. Погледнах,че CSB миналата година са получили атестат" Предпочитан доставчик за 2012" от Шнайдер и са сертифицирани -по UL 924 -а там няма как да има врътки.Та и това си платил, дет се казва, ама със здраве и да ти връща парите.

Между другото кабелите за УПС се смятат така както всички други -те са си комуникационни и силови, няма специални изисквания( освен известното допълнително щифче в контакта, ама то не е задължително във всички страни)
      Последно редактирано от Жоро Байкушев; 09-06-13, 14:16.
      В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
      В. Иванов

Коментар

Между другото кабелите за УПС се смятат така както всички други -те са си комуникационни и силови, няма специални изисквания( освен известното допълнително щифче в контакта, ама то не е задължително във всички страни)
        Питанката ми беше породена от факта че UPS-а си е инвертор, на всичкото отгоре регулиращ спрямо входното напрежение. И аз лично не виждах причини за усложнения при читаво направена електроника, но предвид че не съм си играл задълбочено с точно тоя вид инвертори и особеностите им, все пак реших да питам да не би някой да е брал ядове.

Както и да е де. Той казуса след смяната и без друго отпадна. EATON-а от въпросната серия явно е по-сървърно насочен. Въпросното APC си е за домашна употреба, и ясно си е написано че е за това. Че е и с 3 кила по-тежко, предполагаемо точно за да смогва в нормален режим да се охлажда без вентилатор. Но пък си има дисплей, дето показва колко е заредено, колко вата е натоварването, колко е входното, изходното напрежение, колко минути остават като му дръпна щепсела и т.н. Има и функции за управление на консуматори (да им кръцва съвсем тока като изгасиш компютъра) и прочие подробности.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Шум има само като му дръпна щепсела и захранва компютъра от батериите. В останалото време трябва да си залепиш ухото върху кутията му че да чуеш нещо. Но то всяка електроника шуми, хич и да няма вентилатори.

Батериите са 2x9Ah, ако помня добре. В отделен капак са и преди пускане трябва да се свържат (просто се изваждат и обръщат на 180 градуса). От завода идват обърнати и не свързани.
          http://www.atbatt.com/ups-backup-bat.../apcrbc124.asp

И впрочем, 1200VA модела е със същите батерии. На който не му трябват чак 864 вата, а и 720 са му достатъчни, предполагаемо ще изкарват еднакво с 1500VA модела.

ПП: И само за уточнение - има и Шуко вариант. Но вместо 5/5, изводите 3/3, и няма изводи за външна батерия.
          И аз това казвам. За 1500Va не виждам смисъл да се охлажда постоянно... Както явно мислят и APC.
          Моя е ACCUPOWER Blazer 2000VA 230V Line Interactive. Шум има само след 4-5 минута на батерии. Но като се има в предвид бипкането като спре тока, вентилатора изобщо не се чува

Коментар

И на APC-то и на EATON-а бипкането можеше да се изключи (и го бях изключил). Сигурен ли си че на твойто не може?

ПП: Впрочем, не виждам твойто да има регулация на изходното напрежение когато не е на акумулатори. Тоест в нормален режим и ако не зарежда акумулаторите, вътре няма активна силова електроника и няма какво да грее. APC-то и EATON-а, ако се вярва на описанието им, имат регулация и тогава - AVR са го кръстили. Тоест имам входно да речем 180 волта, ама на изхода си излиза 230.

Но аз и без друго проблем с напрежението нямам вкъщи. Не е имало случай да съм мерил и да е извън границите 225-235 волта. Та AVR-а ми е предимно за украса.
            Последно редактирано от sparkybg; 10-06-13, 12:56.

Коментар

Аз не купувам UPS на който не може да му се изключи постоянното пищене като няма ток. Да се обади веднъж и да млъкне, и без това съм ядосан.

Коментар

EATON-а от въпросната серия явно е по-сървърно насочен. Въпросното APC си е за домашна употреба.
                Погледнах пак ЕАТОН-а и ACCUPOWER-a. Дето се казва по документи всичките са един клас с APC от разглежданите, В наименованието щом е сложено back up или interactive са interactive т.е. предназначени за малък офис или домашно ползване с еднократно преобразуване на енергията. При тях входното напрежение преминава през автотрансформатор преди да се подаде на изхода. Трафа се управлява от АВР ( тук зависи колко са стъпките на автотрафа защото при превключване на стъпките, инвертора подпира с енергия от батериите през това време !)

За сървери УПС -задължително онлаин с двоино преобразуване на енергията, при което има поне 10 стандартни решения от скъпо( без компромис) до по евтино( с компромис).
                В. Иванов

Коментар

Може и да не съм прав, но малко ми е странно при наличието на 2 акумулатора по 9Аh и 900 ватов (1500VA) 50 херцов автотрансформатор UPS-а да тежи 10-14кг. То само трафа с такава мощност тежи толкова. Сигурен ли си че е автотрансформатор а не изходящата индуктивност на инвертора?

Коментар

Бипкането не си го давам. Даже си мислих да вържа сирена . Има едни дето постоянно си играят с тока. Нека и на тях да им е гадно. И да се сещат, че тока не трябва да спира...

Коментар

Сигурен ли си че е автотрансформатор а не изходящата индуктивност на инвертора?
                      Tap changing transformer, една намотка и изводи през Х брой навивки.

Ето направо от кухнята.http://www.apcdistributors.com/white...%20designs.pdf

то от там чета, не ги помня.
                      В. Иванов

Коментар

Tap changing transformer, една намотка и изводи през Х брой навивки.

Ето направо от кухнята.http://www.apcdistributors.com/white...%20designs.pdf

то от там чета, не ги помня.
                        Ясно. Благодаря за ограмотяването.

Коментар

Само да добавя малко полезна информация: наскоро се сдобих с UPS Eaton 2000H. На първо четене изглежда супер устройството, но веднага прави впечатление ужасно силния шум, който издава вентилатора. Без да навлизам в подробности, решението е много просто - отваряте го и 'пускате' вентилатора вместо на 12V - на 5V. За щастие точно до захранващата букса на вентилатора има удобно място, откъдето да се вземат петте волта. Шумът намалява драстично. Изглежда устройството има няква защита, защото при изключване на вентилатора от буксата - UPS-ът спира моментално да работи.

А относно 'пищялката' - малко изолирбанд отгоре и тя се кротва като агънце.

Коментар

Пищялката на моя EATON можеше да се изключи. RTFM демек.

Коментар

Преди повече от 15 години си купих Smart UPS 1250 APC. Работи си безгрижно до ком 2003-2006 г. и батериите окончателно сдадоха багажа. Търсих, но никъде нямаше налични и само в някаква гръцка верига за продажба на ГСМ ми обявиха цена около 500 лв. за двете.
                              Преди 2-3 години си купих някакви батерии ментета. Сега си работи си безгрижно и не шуми докато не спре ел. захранването. 2 компютъра и лазерен принтер последния път издържаха 2 часа и ел. дойде. Но не знам как да спра пищенето при липса на захранване.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

На толкова стар модел може и да не може да се спре. Но пък можеш да го отвориш и да откачиш зумера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X