Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спам - как да се преборя с него?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Спам - как да се преборя с него?

Щом пощата е на твоя домейн проблема трябва да се реши на ниво мейл сървер а не на клиент!

Коментар

От: Спам - как да се преборя с него?

гласувам за gmail - имат платена (платена, платена, колко да е платена - нещо от рода на $5 годишно) поща, която може да се закачи за собствен домейн. Спам НЯМА - 1 месечно на много използваната ми поща, която получава около 3000 спама за този период. Филтрите са сложни, непрекъснато нещо им правят (ама това те си го правят и не се вижда) и освен че се адаптират към конкретния потребител, ползват огромната база данни от останалите потребители. Включително съм виждал и такъв сценарий - съобщение идва и след малко самичко се прехвърля в спама - така се случва с нови спамове, които системата още не ги разпознава. Първите няколко потребителя като го наковат - изчезва и на останалите. А там потребителите са мноооооого и си поделят раздразнението, поради което на всеки много рядко му се налага да цъка нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        гласувам за gmail - имат платена (платена, платена, колко да е платена - нещо от рода на $5 годишно) поща, която може да се закачи за собствен домейн. Спам НЯМА - 1 месечно на много използваната ми поща, която получава около 3000 спама за този период. Филтрите са сложни, непрекъснато нещо им правят (ама това те си го правят и не се вижда) и освен че се адаптират към конкретния потребител, ползват огромната база данни от останалите потребители. Включително съм виждал и такъв сценарий - съобщение идва и след малко самичко се прехвърля в спама - така се случва с нови спамове, които системата още не ги разпознава. Първите няколко потребителя като го наковат - изчезва и на останалите. А там потребителите са мноооооого и си поделят раздразнението, поради което на всеки много рядко му се налага да цъка нещо.
        И разбира се никой не ти чете и анализира писмата и прикачените файлове...
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          И разбира се никой не ти чете и анализира писмата и прикачените файлове...
          Всъщност няма друг начин за борба със спама. Трябва да ги чете и анализира. Въпросът е че го правят машини и е поне приблизително известно какво правят с информацията.

Все едно, ако ползваш хостинг на каквото и да е, не си много защитен от някой (човек) който да ти чете данните. Но има разлика -
          1. Доколко някой, който се навърта край сървърите, има интерес точно от тебе? (гугъл или яху или който там, е много по-добър от някой български хостинг, защото тук селото е малко и се знаем и сме си интересни един на друг)
          2. Доколко някой, който се навърта край сървърите, е в юрисдикция, където гледат сериозно на тези неща (и пак гугъл е по-добре от някой български хостинг - по много причини).

По белия свят, правото да не гледаш какво минава през твоите системи (мрежа, сървъри) и съответно да не отговаряш за съдържанието му, върви заедно със ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да не гледаш какво минава през твоите системи. Теоретично и тука е така, ама с адски много условности и всъщност никой не го контролира, освен по линия на условностите. ТАМ има институции, които работят за това и като хванат някого, падат глави. На повечето места и местната милиция (с все корумпирани служители) има далеч по-малко възможности да ти нюха в данните.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Всъщност няма друг начин за борба със спама. Трябва да ги чете и анализира. Въпросът е че го правят машини и е поне приблизително известно какво правят с информацията.

Все едно, ако ползваш хостинг на каквото и да е, не си много защитен от някой (човек) който да ти чете данните. Но има разлика -
            1. Доколко някой, който се навърта край сървърите, има интерес точно от тебе? (гугъл или яху или който там, е много по-добър от някой български хостинг, защото тук селото е малко и се знаем и сме си интересни един на друг)
            2. Доколко някой, който се навърта край сървърите, е в юрисдикция, където гледат сериозно на тези неща (и пак гугъл е по-добре от някой български хостинг - по много причини).

По белия свят, правото да не гледаш какво минава през твоите системи (мрежа, сървъри) и съответно да не отговаряш за съдържанието му, върви заедно със ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да не гледаш какво минава през твоите системи. Теоретично и тука е така, ама с адски много условности и всъщност никой не го контролира, освен по линия на условностите. ТАМ има институции, които работят за това и като хванат някого, падат глави. На повечето места и местната милиция (с все корумпирани служители) има далеч по-малко възможности да ти нюха в данните.
            Прав си, и аз съм пренасочил писмата си през гмайл, някой от най-големите корпорации ползват гугъл платформи, сигурно има защо... а аз коментирах за да се знае, и да не се чудят после хората от къде рекламите и банерите около тях изведнъж стават някакси по-фокусирани и интригуващи...
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

На това ниво - доставчика явно мързелува / пести, и не филтрира. Иначе за гугъл и аз съм за. Добре филтрират гадовете. А дали четат - щом се е стигнало до това да получава имейли от собствения си адрес - не ми се мисли кой още чете
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Интересно - спомням си как Асандж в едно изказване беше казал нещо от сорта на " Ползвате gmail? Значи сте прецакани"...какво ли е искал да каже?
                :-)

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  щом се е стигнало до това да получава имейли от собствения си адрес - не ми се мисли кой още чете
                  Никой, там е тя. Знаеш колко е труден спуфинга на e-mail.

п.п. който иска, да си даде адреса и веднага ще получи писмо от себе си или от който си избере друг адрес. Правя го без никакви "програмки", направо от клавиатурата.

Коментар

Първоначално публикуван от 100yanov Преглед на мнение
                    Асандж...какво ли е искал да каже?
                    :-)
                    Примерно че Яху са платили повече. Или че изобщо публичните информационни услуги са подвластни на, мммм, властите.

Коментар

На това ниво - доставчика явно мързелува / пести, и не филтрира. Иначе за гугъл и аз съм за. Добре филтрират гадовете. А дали четат - щом се е стигнало до това да получава имейли от собствения си адрес - не ми се мисли кой още чете
                      За да получиш писмо от собствения си имейл адрес НЕ е нужно писмото да е пратено от теб самия ))

Ползват се мейл сървъри с кофти настройки или хакнати такива за т.н. отворено пренасочване на писмата, демек пренасочват писма без да проверяват дали домейна на изпращача съвпада с с адреса на изпращача, тоест аз може да имам имейл тошо@гошо.ком а да ползвам рилей и да пускам писма от бил.гейтс@майкрософт.ком... проблема почва когато ти докопат адреса и името и почнат да си продават предават гадните спамери, лечението е смяна на адреса иначе, НЕ може да се разчита на филтрите, или ще пускат малко спак или ще ти спират и валидни имейли, а това е недопустимо за бизнес цели...
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Имах предвид че вероятно бубите в компа гризкат ли гризкат.

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                        ...НЕ може да се разчита на филтрите, или ще пускат малко спак или ще ти спират и валидни имейли, а това е недопустимо за бизнес цели...
                        Може, но е скъпо мамка му...
                        В службата сме с такова, от 300 спама на адрес на ден лови 270 директно в коша, 30те съмнителни в които не е сто процента сигурно ти ги праща на имейл в списък през определен от теб интервал, и ти дава линк да ги позелениш или зачервиш според това дали са спам или не. Но е едни парици на година...
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Пренасочих си мейла през gmail акаунта.Ще пиша за резултата.
                          Гоблин,не ползвам аутлук или друг мейл клиент,възможно ли е въпреки това ако имам вирус да успява да помага за този спам?
                          Ако да направо да го преинсталирам.

Коментар

Първоначално публикуван от СПИДИ Преглед на мнение
                            Пренасочих си мейла през gmail акаунта.Ще пиша за резултата.
                            Гоблин,не ползвам аутлук или друг мейл клиент,възможно ли е въпреки това ако имам вирус да успява да помага за този спам?
                            Ако да направо да го преинсталирам.
                            И да го преинсталираш ако след това НЕ си го настроиш както трябва е въпрос на КОЛКО СКОРО а не ДАЛИ пак ще те налазят вируси и троянци...

Настрой си браузерите, антивирусната добре.

НЕ работи под Администраторски потребител с пълни права а работи като обикновен потребител и ползвай Админ права само за Админ задачи..

Тези горните 3 неща може и да те спасят за дълго време и разбира се ако НЕ отговаряш на писма от Нигерия, че си спечелил 1 000 000 долара
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Тези трите ги спазвам и не отварям нито тъмни сайтове още по-малко писма като горепосочените.Ползвам оригинален Уиндоус и винаги е обновен.Абе гадна работа ...

Коментар

...
                                Може, но е скъпо мамка му...
                                В службата сме с такова, от 300 спама на адрес на ден лови 270 директно в коша, 30те съмнителни в които не е сто процента сигурно ти ги праща на имейл в списък през определен от теб интервал, и ти дава линк да ги позелениш или зачервиш според това дали са спам или не. Но е едни парици на година...
                                10% пропуски е доста слабо
                                а и колко да е скъпо?
                                20лв/год/mbox е най-скъпото ни при 0.3% пропуски
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X