Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спам - как да се преборя с него?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спам - как да се преборя с него?

Здравейте.
    Дано успеете да ми кажете някакъв начин да се отърва от 50-60 и-мейла със спам на ден.
    Всичко започна преди около два месеца.Получавам по толкова писма на ден с какви ли не предложение.От по-голямо мъжко достойнство до сериозни надници на ден за да лежиш у вас.Писмата идват на периоди.По някога няма и едно на ден.
    Пощата,която ползвам е с домейна на сайта на фирмата ми.Хостинга ми е от СуперХостинг.Отварям пощата с RoundCube.
    Получавам спам дори на моята пощта изпратени от мен самият.Питах кого ли не,но никой не се нае да ми помогне срещу заплащане разбира се.
    Само аз получавам такъв вид спам от всички имащи поща с този домейн (още около тридесет мейла).
    Благодаря предварително.

Re: Спам - как да се преборя с него?

Решението е блек/spam лист има много такива онлайн, не знам какво се поддържа от хостинга ти.
    Не че няма да имаш спам но ще е по малко.

Коментар

От: Спам - как да се преборя с него?

Първоначално публикуван от СПИДИ Преглед на мнение
      ...
      Само аз получавам такъв вид спам от всички имащи поща с този домейн (още около тридесет мейла).
      ...
      Адресът публикуван ли е на сайта или някъде другаде в Интернет?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега, мейл адресите се крадат и продават по цял свят. Не знам дали е възможно съвсем да се отървеш от получаване на спам. Но настройките на пощенската ти кутия можеш да си пипнеш, така че да е на максимална защита и да отделя като спам всички писма извън записаните в адресната книга. След това си слагаш отметка изчистване на спама "ВЕДНАГА" и нещата ще се пооправят. Тук обаче има риск, ако получаваш писма от очаквани адреси незаписани в книгата ще отидат заедно със спама. Вариант е да сложиш настройка примерно изчистване на седмица и да преглеждаш спама за очаквани писма от нови адреси.

Коментар

От: Re: Спам - как да се преборя с него?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
          Решението е блек/spam лист има много такива онлайн, не знам какво се поддържа от хостинга ти.
          Не че няма да имаш спам но ще е по малко.
          Идват от различни адреси,понякога и от собственият ми дори.Но ще пробвам.Благодаря.

Коментар

Re: Спам - как да се преборя с него?

Мейл сървера би трябвало да си има спам филтри. Ако трябва обади се на хората от хостинга и говори с тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Адресът публикуван ли е на сайта или някъде другаде в Интернет?
              Не е публикуван.Ползвал съм го за регистрации свързани с телефона ми,таблет и компютри(за епъл ай ди,Дел съпорт и още едн два такива).За по-тъмни сайтове ползвам друг мейл.

Коментар

Първоначално публикуван от СПИДИ Преглед на мнение
                Идват от различни адреси,понякога и от собственият ми дори.Но ще пробвам.Благодаря.
                Мисля, че тук е скрита мотиката. Голяма е вероятността да са те налазили буби по компютъра.
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Аз реших проблема, като сложих филтър в аутлука за спам, включително собствения ми мейл, освен ако мяма FW, форуърд. Сложих за ключови думи най-често срещаните глупости, и сега мога де се похваля, че спам в инбокса няма. А ако ми хрумне да си пращам мейл, си пиша едно FW отпред и готово.
                  The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от dedoKoko Преглед на мнение
                    Мисля, че тук е скрита мотиката. Голяма е вероятността да са те налазили буби по компютъра.
                    Не ползвам Аутлук или подобна програма.Освен ако не са полазили телефона или таблета ми (Галакси С3 и Ай Пад).

Коментар

Аз реших проблема като сложих най-често употребяваните думички в спам мейлите във филтър..

Коментар

Единият вариант е да се бориш сам като инсталираш на сървъра Spamassasin например /но вероятно няма да стане на споделен хостинг/ или го ползваш, ако има такава възможност. Другото е да препратиш на друг сървър, който има спам филтър - например gmail има възможност да тегли поща по pop3 от другаде или да я пренасочиш към него. Третото е да сваляш пощата с някакъв клиент на компютъра и там да има филтър за спам.
                        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Или да дадеш някой левец на доставчика(Сис Админите) ти за да ти помогне с проблема ама преди това да ги наругаеш, че явно не са им читави СПАМ листите...
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

пренасочи си мейла кам gmail
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Там до сега не съм поличил нито едно нежелано писмо, като изключим тези от ЧЕЗ.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X