Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на Уиндоус?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Загуба на Уиндоус?

Здравейте!
    Много ще съм благодарна ако някой може да ми даде отговор.....преди два дни като се прибрах и реших да включа лаптопа ...екрана почерня и освен курсурът нищо друго не се появи на него....рестартирах като махнах батерията...компа тпъгна и работи нормално без проблем....но два или три дни преди това искаше да инсталира някаква подържаща програма която аз отказах. На другата вечер отново направи същото и така вече почти нищо изписа ми че имам проблеми с Уиндоуса, или че по точно нямам такъв. Купих го с вграден Уиндоус..7, питах мъжът ми дали е опитвал нещо да прави....той каза че не го е пипал. Бих казала че и двамата сме на вие. И така успях да заредя отново програмата и да стартирам Уиндоуса, но този път не ми иска код ....но изгубих всичката лична информация която имах в него. Моля някой да ми каже трябва ли да търся техник да го види...в момента работи нормално.
    Последно редактирано от Димо; 27-01-13, 10:23.
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

От: Загуба на Уйндолс?

Аз до колкото знам всички лаптопи са с лицензионен (оригинален ) уиндоус, ако е в гаранция може да отидете да пробвате някаква рекламация (не съм запознат дали това важи за Операционната система)
    И другия вариант е преинсталация. Относно данните, ако харддиска е разделен на няколко дяла, тези които не са на С:-то би трябвало да си останат.
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
      Аз до колкото знам всички лаптопи са с лицензионен (оригинален ) уиндоус, ако е в гаранция може да отидете да пробвате някаква рекламация (не съм запознат дали това важи за Операционната система)
      И другия вариант е преинсталация. Относно данните, ако харддиска е разделен на няколко дяла, тези които не са на С:-то би трябвало да си останат.
      Windows-a не влиза в гаранцията... Никаква рекламация не може да се прави във връзка с него...

И така успях да заредя отново програмата и да стартирам Уйндолса, но този път не ми иска код ....но изгубих всичката лична информация която имах в него.
      Не разбрах каква програма си опитала да заредиш, да не ми да си опитала да го преинсталираш?
      Най-добре в твоя случай, без да бараш нищо повече да го закараш на специаист докато е време.
      Трябва също да споменеш , че имаш важна информация и искаш да се запази... Дори и да си изтрила нещо с опит за преинсталация, пак има възмжност да си запазиш информацията, но с всяко действие от тук нататък, шанса намалява (дори да си свалиш програма, музика, нещо друго). Така, че както казах по-горе. Най-добре затвори лаптопа и го носи да го видят...

Коментар

Заминал ти е твърдия диск.На мене ми се случи същата история точно преди седмица.На местата където е записана ОС има лоши сектори.Единият вариант за лекуване е ако е гаранционен се сменя диска по гаранция и се преинсталира .Ако е е извън гаранция се вади диска и се връзва като външен на друг компютър и се сканира и поправят лошите сектори.Ако това не е успешно- форматиране и преинсталиране.И последния вариант е нов диск със инсталиране на нова ОС. Дано имаш архив на информацията.

Коментар

Повечето лаптопи който са със Операционна Система имат програма за възстановяване до първоначално положение.
          Това означава ако имаш проблем със ОС, пускаш бекъпа и ОС е така както когато си го купила БЕЗ твоите лични данни, програми, снимки и каквото и да било.
          Според мен от обясненията който даде това се е случило с лаптопа ти.

Коментар

Вариантите са няколко, както каза колегата - дискът може да си е "тръгнал", но може и да има Вирус... както и да е - Трябва да го види някой който разбира, за диагностика и "ремонт". Хора който са на "вие" с тази техника дори и неволно, но повече ще навредят Огледайте се за познат "Специалист", ако няма, отивайте в сервиза

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              Заминал ти е твърдия диск.На мене ми се случи същата история точно преди седмица.На местата където е записана ОС има лоши сектори.Единият вариант за лекуване е ако е гаранционен се сменя диска по гаранция и се преинсталира .Ако е е извън гаранция се вади диска и се връзва като външен на друг компютър и се сканира и поправят лошите сектори.Ако това не е успешно- форматиране и преинсталиране.И последния вариант е нов диск със инсталиране на нова ОС. Дано имаш архив на информацията.
              И аз така мисля. При мен беше същото. Смениха диска и преинсталираха всичко, включително и личните файлове в рамките на гаранцията.
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Каквито и манипулации да смятате да правите на диска, първо АРХИВИРАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯТА...

Коментар

От: Загуба на Уиндоус?

Както казаха и колеги по горе , може да са няколко причини :вирус влязъл в компа ,повреден хард диск , или омазан windows . Задължително диагностика на хард диска -все пак той има гаранция , после ако излезе читав слагате нов windows .
                  Land rover 2.5 tdi
                  0884035413

Коментар

За жалост гаранцията изтече преди месеци... Докато беше гаранционен го носих в оторизирания сервиз на ХП, за Варна, казах че ми потъмнява екарана и то доста често и изписва че му липсват драйвери.....държаха го седмица уж го тестваха накрая установиха че нищо му няма и ми взеха добра сума за отварянето или за теста защото това не влизало в гаранцията..... така и не разбрах понеже се ядосах от отговора им, не заради парите, а защото нищо му нямало....и проблемът продължи. И така там няма да го занеса повече...трябва да търся читав майстор или сервиз....имам една стара щайга която ми я подържаше племенникът ми и си е ОК,(но той сега печели в Англия)
                    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                      Аз до колкото знам всички лаптопи са с лицензионен (оригинален ) уиндоус....,
                      Грешка, не е така.

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      Windows-a не влиза в гаранцията... Никаква рекламация не може да се прави във връзка с него...
                      Това е абсолютно верно.

Първоначално публикуван от staniola Преглед на мнение
                      Повечето лаптопи който са със Операционна Система имат програма за възстановяване до първоначално положение.
                      Това означава ако имаш проблем със ОС, пускаш бекъпа и ОС е така както когато си го купила БЕЗ твоите лични данни, програми, снимки и каквото и да било.
                      Според мен от обясненията който даде това се е случило с лаптопа ти.
                      И това е верно.

Доби, носи лаптопа в сервиз, за който си чула добри неща. Не в оторизирания сервиз, може в махленско сервизче дори, ама читаво, с добри отзиви..
                      Много си ми далече, уви..

Коментар

Звучи ми като прецакани профили в Windows. Не е нормално Windows да иска каквато и да било програма за доинсталиране, това е някакъв вреден софтуер. Данните вероятно подлежат на спасение, ако се пипа грамотно и ако не е възстановяван целият компютър от дисковете за възстановяване.

Коментар

Работата ясна....значи търся читав специалист по ПС или сервиз Във Варна, да ми оправи компа без после да споменавам родата му до девето коляно

Коментар

Възмутително е мнението на търговците, според които ОС и програмите, с които продават РС са "без гаранция"! Първо - те продават лицензирани програми за пари; второ - те продават и инсталирането им за пари; трето - всеки лиценз е стока, която предложена за продан на пазара, трябва да има, и има гаранция. В една европейска страна даже ми смениха компа с нов, заради софт-проблем, за да не чакам преинсталирането му.
                            А същите "специалисти" у нас се вайкат, че "не сме в Европа"... А те къде са?
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                              Възмутително е мнението на търговците, според които ОС и програмите, с които продават РС са "без гаранция"! Първо - те продават лицензирани програми за пари; второ - те продават и инсталирането им за пари; трето - всеки лиценз е стока, която предложена за продан на пазара, трябва да има, и има гаранция. В една европейска страна даже ми смениха компа с нов, заради софт-проблем, за да не чакам преинсталирането му.
                              А същите "специалисти" у нас се вайкат, че "не сме в Европа"... А те къде са?
                              Първо - лицензирания продукт, Уиндоус, антивирус... Предлага поддръжка(не гаранция) свързана с обновяване на продукта... За всичко останало си има системни администратори, които се занимават с поддръжката...
                              Второ - При закупуване на лицензиран продукт (п.р. Уиндоус) принципно не се заплаща за инсталация, защото лаптопа идва инсталиран от производителя. Даже когато се купува допълнително уиндоус, за инсталация се заплаща някаква символична сума 5/10 лв или изобщо не се заплаща...
                              Трето - Софтуера е малко по-особен продукт. Продукт които се моделира и контролира от клиента. От тази гледна точка, тои е много лесно "повредим" дори и с нарочна цел от клиента дори с натискане на определена клавишна комбинация, изтриване на системни фаилове и т.н. И ако направим един аналог. Като си купиш лаптоп и го изтървеш на земята, удариш му дисплея, залееш го с вода - гаранцията не важи, защото повредата в причинена по твоя вина... Всичко което правиш на лаптопа го правиш ти, от триенето на файлове, до приемането на вируси... Така, че каквото и софтуерен проблем да се получи на компютъра в 95% е виновен ползвателя му...

Относно твоето учудване. Ами защо да не го сменят. Имали са същия модел под ръка, и вместо да чакаш за преинсталация, просто са ти дали другия... Те нищо не губят, преинсталират твоя и след 2 часа го слагат на щанда....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X