Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Персонален компютър или лаптол?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Персонален компютър или лаптол?

offtopic:
    Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    3.6 kg
    ... Ако ти се виждат много - има и умален вариант - Същата машина но 15" и 2.7 кг.
    Алекс, ти май тренираш сериозно за културиС...
    Всичко, което е над 1.4кг не ме интересува.

Коментар

Лаптоп да, но не и ДЕЛ лаптоп. Много лош корпус, малки отвори за вентилация и охлаждане, тоест един масов Дел лаптоп с хубава характеристика като мощен процесор и видео карта, ще грее много и ще прегрява много често, до степен да не става за работа. Лаптопи бих препоръчал Тошиба като бюджетно решение и ХП/Самсунг като скъпо решение и разбира се Епъл като много скъпо луксозно решение. МНОГО ВАЖНА ПОДРОБНОСТ - Хард диска трябва да е ССД от по-нов клас, всичко останало дори да е прекрасно няма да може да се използва адекватно заради несравнимо по-бавните скорости на Четене/Писане на класическите кардискове 7.2к. а ако диска е стандартен тоест ефтин бавен на 5,4к лаптопа ще се представя много зле при всички задачи изискващи често Четене/Писане на данни...
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

От доста години работя такава работа и се справям еднакво и с двете.
        Лаптопи с добри дисплеи се намират и вършат добра работа, но при тях проблемът, най-често е това, че са внезапно смъртни. По правило точно, когато са ми най-необходими.
        Ако няма необходимост от мобилност, дескът си е по-добре. Освен това е доста по-евтин.
        Друг е въпросът, каква точно е спецификата на работата със снимките. Едно е да правиш банерчета и вестникарски карета, съвсем трето е да правиш билборди или лъскави списания и плакати.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Става въпрос за обработка на снимки с фотошоп за качването им в сайт за търговия! Също така подготовка на реклами и т.н.! Предпечатна подготовка няма да има засега!
          Това се постига с доста по малко от колото предлага разглеждания лаптоп.
          Служителя да не е геимър?

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
            Лаптоп да, но не и ДЕЛ лаптоп. Много лош корпус, малки отвори за вентилация и охлаждане, тоест един масов Дел лаптоп с хубава характеристика като мощен процесор и видео карта, ще грее много и ще прегрява много често, до степен да не става за работа. Лаптопи бих препоръчал Тошиба като бюджетно решение и ХП/Самсунг като скъпо решение и разбира се Епъл като много скъпо луксозно решение. МНОГО ВАЖНА ПОДРОБНОСТ - Хард диска трябва да е ССД от по-нов клас, всичко останало дори да е прекрасно няма да може да се използва адекватно заради несравнимо по-бавните скорости на Четене/Писане на класическите кардискове 7.2к. а ако диска е стандартен тоест ефтин бавен на 5,4к лаптопа ще се представя много зле при всички задачи изискващи често Четене/Писане на данни...
            Ша мъ прощаваш, ама от всички лаптопи, минали ми досега през ръцете най-дълго живелите са баш Дел и Тошиба... Не е да нямам километраж..
            Колкото до ССД - това ако не държиш на информацията на него.
            Работя с от Фотошоп, до 3Д макс, та не е като да не товаря машината...

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Благодаря колеги! Става въпрос за обработка на снимки с фотошоп за качването им в сайт за търговия! Също така подготовка на реклами и т.н.! Предпечатна подготовка няма да има засега! Ще търся хубав дексТоп и монитор!
            В конкретния случай, работа върши какъв да е компютър.
            Последно редактирано от alex_markov; 23-01-13, 18:26.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Ша мъ прощаваш, ама от всички лаптопи, минали ми досега през ръцете най-дълго живелите са баш Дел и Тошиба... Не е да нямам километраж..
              Колкото до ССД - това ако не държиш на информацията на него.
              Работя с от Фотошоп, до 3Д макс, та не е като да не товаря машината...
              Сигурно си добър в твоята област но никой ИТ информиран човек няма да се съгласи с твърдението, че ССД е по-зле от диск с плочи, за колко време ще архивираш 100ГБ между два ССД и същото между два класически харда, времето ще е с разлика в часове... за колко време ти се отваря файл с размер 15 МБ ако си със ССД и за колко ако си с хард на 5400 оборота, сигурно няколко минутки разлика, е за хора които искат да са ефективни часовете и минутките всеки ден са ценни и дефакто се равняват на пари, повече пари за повече ефективност. Архивни копия се правят на он лайн клауд, на ленти, на ДВД/Блу рей, на ЮСБ т.н. флашки или малко стар метод на масиви от класически хард дискове, ССД е също толкова или дори по-надежно от кой да е масов хард диск с плочи. Мое лично мнение е, че хората е добре да ползват новите технологии, точно защото са нови и дават ПОВЕЧЕ от старите такива, дори и на много по-добра цена...
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                Чета темата и не виждам някой да споменава, че на човека за обработка на снимки с Фотошоп ще му трябва доста памет. Според мен минимума е 16GB RAM.
                Аз като си купувах лаптоп с идеята да става за снимко- и видеообработка се спрях на i7 и 16GB RAM. Но предпочитам да свърша работата на десктопа, ако имам тази възможност.
                Колега в къщи със 2ГБ, Уиндоус 7, Photoshop CS5 обработвам снимки за сайтове като стой та гледай.... Зареждам си ги по 10 тина на веднъж (с повече се бъркам...)

Лаптоп да, но не и ДЕЛ лаптоп. Много лош корпус, малки отвори за вентилация и охлаждане, тоест един масов Дел лаптоп с хубава характеристика като мощен процесор и видео карта, ще грее много и ще прегрява много често, до степен да не става за работа. Лаптопи бих препоръчал Тошиба като бюджетно решение и ХП/Самсунг като скъпо решение и разбира се Епъл като много скъпо луксозно решение. МНОГО ВАЖНА ПОДРОБНОСТ - Хард диска трябва да е ССД от по-нов клас, всичко останало дори да е прекрасно няма да може да се използва адекватно заради несравнимо по-бавните скорости на Четене/Писане на класическите кардискове 7.2к. а ако диска е стандартен тоест ефтин бавен на 5,4к лаптопа ще се представя много зле при всички задачи изискващи често Четене/Писане на данни..
                Този пост пък от де да го подхванеш... Да кажем, че добре поддържания DELL, ще грее колкото и добре поддържания ACER с еднакви процесори... Не профилактирания DELL ще грее колкото и непрофилактираната ТОШИБА....
                Лаптоп на Самсунг не бих взел (сега разбирам, че били скъпи... значи съвсем никога )
                SSD за важна информация, още повече за малки файлове които постоянно се презаписват.... Няма да успееш да си го изплатиш, преди да се скапа...

И още нещо... Eдинственото товарене на Фотошопа е в момента в които дадеш Save и той обработи снимката... Така, ли смяташ ще се "изпържиш/прегрееш" 4 ядрения i7?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  offtopic:

Алекс, ти май тренираш сериозно за културиС...
                  Всичко, което е над 1.4кг не ме интересува.

Телефона ми е 120-130 грама и върши повечето неща доста добре и винаги е с мен т.е. Ти тренираш за КултуриС

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                  ...
                  SSD за важна информация, още повече за малки файлове които постоянно се презаписват.... Няма да успееш да си го изплатиш, преди да се скапа...

...

Нещо странно има в битуващото мнение, че ССД-тата не стават и не са надеждни??? Да, първите модели бяха доста зле, но съвременните (почти всички модели от 2012 насам ) са значително по-добре и аз не съм чувал за проблеми с тях, дори тестващите ги говорят за 5-10 години при много Активна работа!!! Аз има два съвременни ССД диска и съм Супер доволен - Скоростта им е НЕСРАВНИМА с традиционните, за жалост все още са малки за нещо друго освен за ОС-а, но пък за тази работа са се Утрепали - все едно си си сменил компютъра, след като качиш Уиндоус-а на ССД!
                  Пробвах наскоро на лаптопа на познат така рекламираните Хибридни дискове (малък ССД дял + голям традиционнен диск който работят като един като бързия кешира данните...) Много добро решение, както пишеше в едно ревю (цитирам по памет) "баш в средата между ССД и традиционният диск като производителност"...

Или дългите ми локуми на кратко - Нямам намерение в който и да е компютър да Не ползвам ССД поне за ОС-а, а като им паднат цените и за останалото !!!
                  Последно редактирано от alex_markov; 23-01-13, 18:38.

Коментар

Как може да питаш подобни работи ?
                    За наемен служител - десктоп, разбира се.
                    Когато е на работа е в офиса. Когато не е офиса е в почивка.

Ами ако му разбият колата и откраднат лаптопа ? - какво правиш ?
                    Ти не си ли чул израза: " Тая машина се счупи ! " ?
                    Не "Аз я счупих" - а "Тя се счупи".
                    Ей така на от самосебе си съм виждал самосчупило се менгеме.
                    Поне когато самосчупването стане в офиса, можеш да проследиш историята на събитията довели до тоя крах.

Десктопа дава твърда възможност за разграничаване на отговорностите.
                    Докъде е отговорен служителя и докъде шефа? Кога е работно време и кога почивка ?
                    Това е в полза и на двамата.
                    Последно редактирано от Nik Nikolov; 23-01-13, 18:59.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                      Много лош корпус...
                      Лош е на евтините inspiron-и, но дел не прави само inspiron-и. Впрочем, те затова са и евтини. След горчив опит на двама колеги с Toshiba, такова няма да пипна никога.

@Scrapheap - това за SSD-то след колко скапани SSD-та го твърдиш? Откак съм с 250 гигабайтово SSD на десктопа вкъщи, за друго не искам и да чувам. Разликата е в пъти, а до сега (май стана половин година), няма ни една грешка при четене, камо ли лоши сектори и прочие полюции. А на него е и ОС-а, и всички активно ползвани от мен приложения.

Отговорните неща и без друго трябва да ги имаш като минимум на две места, в два различни компютъра. И впрочем разнасяния наляво-надясно лаптоп не е никак измежду най-надеждните места за съхраняване на каквато и да е отговорна информация. SSD-то даже му е в плюс, защото издържа по-добре точно на това, на което нормален диск не издържа и точно на това, което е по-вероятно да се случи на лаптопа в сравнение с десктоп. Шанса ако го разнасяш постоянно да ти го гепят със все отговорната информация, независимо на какво е съхранена също влиза в уравнението.

Впрочем, следващия ми лаптоп задължително ще е с SSD, 16GB, 17-ка, fullHD, място за втори диск и голяма батерия. Пък нека стана щангист, и въпреки че в 99% от времето работя на десктоп и нямам никакво намерение да преставам, нищо че не пестя от ток.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз мисля, че изборът на вида компютър е в зависимост къде ще се работи. Първичните данни за моята работа аз събирам на терена (в природата). Разбира се, после обработката им, статистика и моделиране е на бюро, но прехвърлянето на огромна база данни от лаптоп на десктопа е кошмарна работа. Затова от години работя само с препосими РС.
                        Колкото до ремонтите, моите не се развалят, само стареят. И после - нов. Както всичко в живота...
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Имам и лаптоп и настолен ,и двете са мощни,но настолния работи много по- бързо не грее и ми е елементарен за профилактика.Лаптопа също е добър, но натовара ли със сериозни графични изпълнения вдига температура ,което не е много здравословно за видео картата ,така че се съобразявам. Има вариант за допълнително охлаждане ,но мобилността отива на кино ,което е основното му предимство.С настолната станция никакви проблеми,но не е мобилна.Основното е ,че сядаш на настолния и си изпълняваш всякакви сложни графични задачи.При консултация със познати компспециалисти ,всички са на мнение,компютър за мощни видео игри кара всичко ,само комп от 800лв. плюс монитор 1200 и си имаш сигурна машина за дълго време.Един качествен лаптоп е на приблизителна цена ,но е капризен.
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Не мога да разбера какво им е "капризното" на лаптопите. Моите са пътували в джипа с мене 10-ки хиляди километри и никога не са спирали работа, а дори не са отваряни за чистене.
                            Е, ако някой си слага на лаптопа чашата с кафе или уиски, и я разлее, вече не е евтино, като да се смени клавиатурата на деска.
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Една клавиатура за настолен е 20,30 лв.,а самият комп. можеш да го разглобяваш всяка седмица за почистване.Това имам в предвид,иначе и моя лаптоп е много биковит ,не е чистен 2 год.ама иначе процедурата си е 30кинта и лятото при натоварване на графиката се съобразявам за разлика от настолния .Ще се повторя като справки цена батерия 150лв./замина/харддиск 300,400лв. ако се стигне до това ,за настолния 200лв.хард отделно видео картите сЪщо като цена имат съществена разлика .На лаптопа му засече един бутон и изкочи едвам го вкарах въру шарнирната основа,ако бях го закарал на ремонт щеяха да ми свалят кожата,на настолния направо купувам клавиатура,това имам впредвид като капризен,настолните са за яка работа без да го мислиш.
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Колега faster, малко не си в час с цените ......
                                2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                                2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                                2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X