Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Персонален компютър или лаптол?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Персонален компютър или лаптол?

Колеги моля за малко помощ и предложения от хората които се занимават с компютри! Трябва ми компютър за обработка на фотографии и друга подобна дейност! Имам човек за тази работа който е уж специалист и си е харесал следния лаптоп
    Със следните характеристики:

DISPLAY 17.3 HD+ (1600X900)
    CPU INTEL CORE I7-2670QM (2.20 GHZ, 6MB)
    RAM 8 GB DDR3
    HDD 750 GB NVIDIA GEFORCE GT 525M 2GB- QUAD CORE
    WLAN 802.11 B/G/N,
    BLUETOOTH USB 3.0, VGA, HDMI, 3-IN-1 CARDREADER

На мен не ми е необходим лаптоп за тази работа и ме интересува някой да ме светне какви пари ще струва стационарен компютър с тези или по-големи характеристики! А ако някой ми предложи и да ми спретне такъв на нормална цена още по хубаво! Или да не втелявам и да го купувам този?
    П.С. Монитори, мишки и друга периферия има колкото искаш - интересува ме само блока!
    Последно редактирано от Preslav Peychev; 22-01-13, 21:57. Причина: Забранен линк!
    יעבור
    «И това ще мине»

От: Персонален компютър или лаптол?

За обработка на фотографии трябва монитор(матрица) с високи показатели. Тези на лаптопите са пълна скръб, в частност на този, защото такъв има дъщеря ми и имам наблюдения. Най-тъпа TN матрица. Останалите показатели стигат и остават, но свързани към външен качествен монитор.

Коментар

За тежка работа лаптопа не става, кой каквото и да говори. Заради жегата, нея никой не я е отменял.
      Освен това лаптопите са скъпи, пък не се тунинговат. Утре като му омръзне тоя, ще те накара да му купиш още по-скъп, а тоя ще си го биеш в главата, или случайно ще се изгуби.
      За мене - капризи.

Коментар

На служител, който няма да пътува, за да ти носи пари - деск топ само, или го уволнявай и друг на негово място.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Мощен компютър.Лаптопа не е много за тая работа и е по-скъп за подръжка.Почистване 30-40ЛВ.,батерия на 2г.150лв.,хард диск евентуално 250-300лв..На обикновен комп.нещата са много по надолу.
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Колеги моля за малко помощ и предложения от хората които се занимават с компютри! Трябва ми компютър за обработка на фотографии и друга подобна дейност! Имам човек за тази работа който е уж специалист и си е харесал следния лаптоп
            Със следните характеристики:

DISPLAY 17.3 HD+ (1600X900)
            CPU INTEL CORE I7-2670QM (2.20 GHZ, 6MB)
            RAM 8 GB DDR3
            HDD 750 GB NVIDIA GEFORCE GT 525M 2GB- QUAD CORE
            WLAN 802.11 B/G/N,
            BLUETOOTH USB 3.0, VGA, HDMI, 3-IN-1 CARDREADER

На мен не ми е необходим лаптоп за тази работа и ме интересува някой да ме светне какви пари ще струва стационарен компютър с тези или по-големи характеристики! А ако някой ми предложи и да ми спретне такъв на нормална цена още по хубаво! Или да не втелявам и да го купувам този?
            П.С. Монитори, мишки и друга периферия има колкото искаш - интересува ме само блока!
            На мен ми стана интересно каква е "другата подобна дейност"...Да не се окаже видео монтаж
            Иначе всичко зависи за каква обработка става въпрос... Щото ако искаш лаптоп да си обработваш снимки и да ги качваш на сайта е едно(и за такава дейност този наистина е каприз), но ако става въпрос за обработка на изображения за предпечат, тогава вече нещата са по-различни....

Така, че ако става въпрос за въпрос за обработка от първия вид. Този лаптоп е перфектен даже е в повече...
            Ако става обаче въпрос наистина за професионална обработка, тогава по-добре са насочи към работната станция.... и имай с предвид, че с монитор на 5 години (19" за 200 лв) няма да минеш... Ще ти трябва хубав монитор които е едно 500 лв...
            Последно редактирано от Preslav Peychev; 22-01-13, 21:58. Причина: Поправка цитат!

Коментар

ДескТоп машина. Само поради факта, че ще си взема хубав и голям монитор. Щом ще има фото, а и друга обработка, големия монитор, с хубава матрица е по-добрия вариант. И ако е за предпечат се допитай до някой печатар, че там изискванията са високи.
              Останалите предимства колегите вече са ги описали - бъдещи ъпгрейди, по-ниска цена на частите и т.н.
              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Десктоп

Коментар

Още един глас за настолен PC. За същите пари ще имаш голям монитор и по-бърза машина.
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Само да вметна... Все още е много неясно, кой и с какво ще се занимава на този лаптоп... Но ако наистина не става въпрос за ПРО работа, има един друго момент... Примерно служителя в Събота да си вземе лаптопа и от вкъщи да си довърши започнатата работа... Или ако през деня не е успял, да си вземе лаптопа и след работно време да си върши работата...

Коментар

Абе тоя служител ако няма ПЦ вкъщи и не може да си пренесе задачката ще да е съмнителен някакси....
                      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                        Абе тоя служител ако няма ПЦ вкъщи и не може да си пренесе задачката ще да е съмнителен някакси....
                        А дали става въпрос точно за служител, или някои от семейството? Всичко се пренася, ама едно е просто като тръгваш да затвориш лаптопа и в къщи да го отвориш, друго е да мяташ гигабайти на флашки, после обратно... И от къде знаеш какъв е компютъра в къщи, дали не е с XP на 5 години, без памет, на които да няма как да подкараш нов фотошоп... Изобщо това е задача с много неизвестни, които докато не се изяснят няма как да се даде конкретна рецепта...

Коментар

Не знам какво ПЦ има вкъщи. Знам, че хора които бачкат на компютри има такива вкъщи, които да им вършат работа. Ако пък нямат надали си гледат толкова сериозно на работата.

Коментар

аз минах на лаптоп и ми е доста неудобно - направо се замислям да си купя РС...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз винаги съм смятал, че десктопа е Истината и съм си "нахъсвал" един за кеф. Но последният ми лаптоп (АСУС N76VZ) ми промени светогледа - сега почти не пускам десктопа (пестя бая пари за ток, да знаете - Реално!) и си работя почти ексклузивно на лаптопа! Процесора i7 3xxxx (трето поколение) две видео карти (вградена интелска в процесора за 90% от времето и Нвидиа 650м за важните неща), 17" 1920х1080 прилична (далеч от идеалната) матрица, 3 диска! Някой основни предимства, Мобилност, Икономичност, тишина, Супер Бърз "старт" - под 2 секунди от заспало състояние до работно!!!! Не ти чакаш компютъра, а той теб, не зависиш от захранването и инфраструктурата (има освен WiFi и една флашка за мобилен нет, която може да се вгради и вътре)
                              Специално за Стефан - Охлаждането е Перфектно и при най-големите натоварвания в продължение на часове - няма прегряване, тротълване или каквито и да са проблеми.

Не ме разбирайте погрешно - Десктопа ми е по бърз, но лаптопа вече може да го замести в повече от 90% от случаите, в моят случай 99%

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X