Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Персонален компютър или лаптол?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Персонален компютър или лаптол?

Благодаря колеги! Става въпрос за обработка на снимки с фотошоп за качването им в сайт за търговия! Също така подготовка на реклами и т.н.! Предпечатна подготовка няма да има засега! Ще търся хубав дексТоп и монитор!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Re: Персонален компютър или лаптол?

Според мен това ще е по удобно с лаптоп. Лесно преносим и може да се работи навсякъде, особенно ако човека ще ги качва в сайта.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
        Благодаря колеги! Става въпрос за обработка на снимки с фотошоп за качването им в сайт за търговия! Също така подготовка на реклами и т.н.! Предпечатна подготовка няма да има засега! Ще търся хубав дексТоп и монитор!
        Пак има въпрос, какво значи "подготовка на реклами" - банери за сайт, брошури за печат(ница) ?

Ако е първото, лаптопа е перфектен, ако е второто си трябва десктоп....

В крайна сметка всичко опира до това дали ще се ползва за професионални цели, и по-точно КОЛКО ПРОФЕСИОНАЛНИ... Както при колите има SUV има и ДЖИП и всичко зависи конкретното предназначение...

Ето един монитор които доста се използва от печатари -
        Монитор NEC 23" EA232WMi black, IPS TFT, 16:10; 1920x1200; 1000:1; DVI, Displayport - 660 лв струва

Коментар

Лаптопът не е удобен за продължителна работа, ако се работи по цял ден, болките във врата и кръста са гарантирани... Ако ползваш външен монитор и мишка, е по-добре, но тогава защо ти е лаптоп...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            Лаптопът не е удобен за продължителна работа, ако се работи по цял ден, болките във врата и кръста са гарантирани... Ако ползваш външен монитор и мишка, е по-добре, но тогава защо ти е лаптоп...

Това не го разбрах? Работя по цял ден на лаптопа, проблеми нямам или поне не повече от когато работих на десктоп-а!

Коментар

Препоръчвам ти да вземеш поне заводски калибриран монитор, към който си върви брошурка с калибрацията. Вкъщи е такъв, че и с много пиксели. Ако вземеш подобен, но с по-малка резолюция, цените са по-поносими.

А с лаптопа - отдавна е измислено. Като си си вкъщи го връзваш към настолния монитор и нормалната клавиатура и си работиш като на десктоп. Това естествено не отменя факта че ще е по-скъп, обикновено по-бавен, и с по-гадна видеокарта от десктоп със същите параметри. От друга страна за кинтите, които ще дадеш за лаптоп, ще си купиш десктоп със същите или по-добри параметри + хубав монитор, а може да останат и да почерпиш.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                Не знам какво ПЦ има вкъщи. Знам, че хора които бачкат на компютри има такива вкъщи, които да им вършат работа. Ако пък нямат надали си гледат толкова сериозно на работата.
                А викаш служителя е длъжен да работи служебна работа на домашното си РС (което най-вероятно е купувано с лични средства)... Нааайс.

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                Аз винаги съм смятал, че десктопа е Истината и съм си "нахъсвал" един за кеф. Но последният ми лаптоп (АСУС N76VZ) ми промени светогледа - сега почти не пускам десктопа (пестя бая пари за ток, да знаете - Реално!) и си работя почти ексклузивно на лаптопа! Процесора i7 3xxxx (трето поколение) две видео карти (вградена интелска в процесора за 90% от времето и Нвидиа 650м за важните неща), 17" 1920х1080 прилична (далеч от идеалната) матрица....
                От описанието дотук гоним 3те кила та може и отгоре. Чудесна машина, ако си работиш вкъщи по цял ден. Но не и да си мобилен с нея, каквато е идеята (по принцип) на лаптопа.

Какво е общото между лаптопа и болките едикъдеси? Същите можеш лесно и гарантирано да си ги причиниш и с десктоп. Не е казано, че като си с лаптоп можеш да заемаш основно неудобни пози на дивана...

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                  Това не го разбрах? Работя по цял ден на лаптопа, проблеми нямам или поне не повече от когато работих на десктоп-а!
                  Аз също имам. Не можеш да сравняваш 17 инчов лаптоп с примерно 22 инчов десктоп, на който и височината е регулируема, и ъглите на видимост по-добри, и клавиатурата нормална. В пъти съм по-работоспособен, седейки пред десктоп, на удобен стол и в правилна стойка, с нормална мишка и клавиатура, разположена където ми е най-удобно.

Сега, вероятно се свиква и на другото, ама аз не си и давам зор. Сериозна работа през лаптопа върша крайно рядко. Като си свикнал на 200, трудно се връщаш на 20. На десктопа съм в състояние да седя по 20 часа дневно без дори да ми се изморят очите. На лаптопа надали ще изкарам и половиината, а и половината работа няма да свърша.

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  А викаш служителя е длъжен да работи служебна работа на домашното си РС (което най-вероятно е купувано с лични средства)... Нааайс.
                  Несериозно е служителя да няма собствено PC, на което да не може да върши и това, дето върши в работата. А че не е длъжен - не е. Не е длъжен да работи и извън офиса, принципно. Ама какво правим ако цял ден не си свършил нищо, пък като си тръгнеш от работа ти дойде музата? На мен ми се случва твърде често. Не че съм някакво мерило де.

Какво е общото между лаптопа и болките едикъдеси?
                  Според мен - доста общо. Нямаш абсолютно никакъв начин да работиш в оптимална поза, ако ползваш лаптопската клавиатура и дисплей и лаптопа ти е на бюрото. Може да нямаш болки, ама накарай някой да ти снима позата пред десктоп и лаптоп, и сам ще видиш разликата.
                  Последно редактирано от alex_markov; 23-01-13, 15:37.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Работил съм на лаптоп в далечната '93г. Струваше скромните 4600$ - много пари тогава. Наистина се изплащаше - правех GPS измервания на опорните мрежи по земеразделянето. От тогава мразя лаптопите. За истинска работа /активна, а не да си разцъкваш нета/ са изключително неудобни. Децата и жената си имат лаптопи, но незнайно защо винаги ми е заета настолната машина.
                    Вземи, каквото ти е удобно, щото ергономията е и доста персонална.
                    ПП Стигал съм до там да си нося по обектите PC със CRT, а лапатопа - само за полето. Но може да съм демоде, знае ли човек.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg
                      Несериозно е служителя да няма собствено PC, на което да не може да върши и това, дето върши в работата. А че не е длъжен - не е. Не е длъжен да работи и извън офиса, принципно. Ама какво правим ако цял ден не си свършил нищо, пък като си тръгнеш от работа ти дойде музата? На мен ми се случва твърде често. Не че съм някакво мерило де.
                      Несериозно е да принуждаваш някой служител да ползва лични ресурси за служебни цели, това е всичко, което исках да кажа и надали няма да се съгласиш.
                      А относно твоя коментар - ами работи си от вкъщи тогава, ако началника ти плаща за да ти дойде музата когато ти дойде...

Първоначално публикуван от sparkybg
                      ... Нямаш абсолютно никакъв начин да работиш в оптимална поза, ако ползваш лаптопската клавиатура и дисплей и лаптопа ти е на бюрото. Може да нямаш болки, ама накарай някой да ти снима позата пред десктоп и лаптоп, и сам ще видиш разликата.
                      Аз никак не отричам предимствата на десктопа, напротив. При мен не е решение, но това е друга тема.
                      Това, което се опитах да кажа е, че не намирам смисъл да работя на лаптоп вкъщи, ако имам и десктоп, както и не намирам смисъл да разнасям 17 инчов лаптоп ако лаптопа ми трябва когато съм мобилен.

Коментар

Re: Персонален компютър или лаптол?

И аз по цял ден съм на лаптоп - даже съм на 2 монитора и няма никакъв проблем. Въпрос на навик е.

Коментар

Несериозно е да принуждаваш някой служител да ползва лични ресурси за служебни цели.
                          , това е всичко, което исках да кажа и надали няма да се съгласиш.
                          Принуда - в никакъв случай. По принцип и принуда да работи в извънработно време също в никакъв случай. Обаче съгласи се и ти че ако работата ти е свързана с компютри е малко несериозно да нямаш собствен. Най-малкото - всичко се случва - може да си оставил лаптопа в службата а да изникне нещо спешно, може нещо да думне в "най-хубавия момент" и т.н. Варианта е или от вкъщи, или да седиш в работата до никое време. Резултата - еднакъв. На работещия трябва да се предоставят нормални условия за работа. Другото е глупаво и вреди.

...пък и аз лично не познавам програмист дато да не работи и вкъщи. Може да е 2 пъти в месеца, но все някога се налага. Колкото до това на кого кога му идва музата - в моя бранш обикновено се дават срокове. Ако искаш цял месец не работи, ама в края на срока работата трябва да е свършена, при това като хората. Не говоря за мързел или кога ми се работи или кога не. Просто понякога отказва да ми работи машинката, колкото и да съм се напъвал. Понякога не можеш да решиш проблем цял ден, а по-късно го решаваш с лекота. Просто има моменти в които е по-добре да зарежеш всичко за час-два или повече, защото колкото повече копаеш, толкова повече се забатачваш. И не съм единичен случай, а типичен такъв. Ако "шефа" не разбира това, значи си е наел машинописки, е не програмисти. Мога и много добре да имитирам вършене на работа в работно време, ама какъв е смисъла? На много хора предимно това им е заниманието.

"Официалното" ми работно време е от 9 до 17. Реалната работа мога да свърша по всяко време на денонощието - за справка можеш да ми видиш "вечерните" постове из форума по кое време приключват. Приеми че си харесвам работата и нямам никакъв проблем да даботя в 2 часа през нощта, даже тогава често съм по-продуктивен, защото е абсолютно спокойствие и нищичко не ме разсейва.

А относно твоя коментар - ами работи си от вкъщи тогава, ако началника ти плаща за да ти дойде музата когато ти дойде...
                          Отдавна нямам шеф. Имам колеги. Заплатата ми зависи от приходите на фирмата, а те зависят от това какво съм свършил. Дори когато имах шеф се с случвало съвсем доброволно да работя вкъщи, а тогава лаптоп беше само добро пожелание. Нито съм искал повече пари за извънреден труд, нито някога някой ми е държал сметка какво правя в работата, щом работата е свършена. Ще ми е интересно да ми намериш програмист дето реално да може нещо и да не пипва грам компютър извън работа.

Сега имам двама подопечни и трябва да ги вкарам в час например. Е, да ги вкарвам в час ли, моите си задачи ли да гоня или какво? Съвсем резонно - вкарвам ги в час през работно време, а моите задачи гоня в извънработно, без да има нужда някой да ме принуждава.

Коментар

Чета темата и не виждам някой да споменава, че на човека за обработка на снимки с Фотошоп ще му трябва доста памет. Според мен минимума е 16GB RAM.
                            Аз като си купувах лаптоп с идеята да става за снимко- и видеообработка се спрях на i7 и 16GB RAM. Но предпочитам да свърша работата на десктопа, ако имам тази възможност.
                            “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                            Walter Rohrl
                            GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

...

От описанието дотук гоним 3те кила та може и отгоре. Чудесна машина, ако си работиш вкъщи по цял ден. Но не и да си мобилен с нея, каквато е идеята (по принцип) на лаптопа.

...
                              3.6 kg

Но е напълно преносим, аз например редовно го разнасям + захранване + една камара допълнителни неща в раницата > 2-3 кг. И нямам проблем, е не ходя с него на планина, но до колата и обратно или дори с колелото - Няма проблем.
                              Ако ти се виждат много - има и умален вариант - Същата машина но 15" и 2.7 кг.

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                                Чета темата и не виждам някой да споменава, че на човека за обработка на снимки с Фотошоп ще му трябва доста памет. Според мен минимума е 16GB RAM.
                                Аз като си купувах лаптоп с идеята да става за снимко- и видеообработка се спрях на i7 и 16GB RAM. Но предпочитам да свърша работата на десктопа, ако имам тази възможност.
                                И с 8 GB RAM си става екстра.
                                LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X