Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kindle Paperwhite - коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Kindle Paperwhite - коментари

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
    Имам Kindle с WiFi, а това което в по -предните постове са писали колегите не е съвсем точно. След като се закупи устройството, трябва да се регистрира в Амазон. Те изпращат код, който автоматично отключва всички функции на Kindle. Без тази процедура има такива, които остават заключени. Kindle поддържа доста формати, но най-удобен за четене на книги за мен е txt. Този формат се поддържа в chitanka и книгите изтеглени от там директно в Kindle. Неодовен за художествена литература е PDF формата - тогава се налага конвертиране до txt. WiFi функцията я включвам само когато ми се налага, понеже изтощава по-бързо батерията. Общо взето Kindle е много полезно устройство - освен за четене става и за слушане на добре подбрана музика.
    Какви са тия функции които остават заключени? Книгите се качват чрез програмата калибре има си бутон "send to device" txt формата не е най-удобния за четене. Липсват му екстри като съдържание, речник, и други.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Не знам дали тук е мястото да се питат такива въпроси, но не ми се трупаха теми пък и виждам, че тук има хора, които са наясно с нещата, та нали и аз имам kindle paperwhite от скоро и възникна въпросът защо не мога да свалям директно от читанка.инфо при положение, че поддържа .тхт формат прочетох тук един човек беше казал, че можело или поне аз така разбрах, и как става това?

Коментар

Колега, пропуснал си да прочетеш пост 3:

"За въпроса за свялането на книги от Читанка - нужен е безплатен софтуер - Calibre . Поставяш книгите,свалени от Читанка или друг сайт в него и той ги преобразува във подходящия формат за Киндъл."

Успех!

Коментар

Не можем да се разберем, но все тая и без това имам по- наложащ въпрос: Пише, че моя киндъл може да поддържа
          Формати за книги Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC; HTML, DOC след конвертиране
          Формати за изображения JPEG, GIF, PNG, BMP след конвертиране
          а на мен защо не иска да ми качва нито снимки нито документи и дори не ми дава да ги конвентирам като използвам само калибре

Коментар

Днес се опитвам да си поръчам до Норвегия един Киндъл и калъф от Амазон и познайте За калъфа всичко ок, за четеца - Buyers outside the U.S. cannot purchase the following types of items from sellers: video games, toy and baby items, electronics, cameras and photo items, tools and hardware, kitchenware and housewares, sporting goods and outdoor equipment, software, and computers.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

http://www.amazon.com/gp/product/B007HCCOD0?country=NO

За можене, може, но се дължи ДДС и няма възможност да се поръча версията с реклами. Виж дали няма да ти излезе по-евтино от Англия. Нямам представа дали се дължат мита и ДДС за доставки от Англия до Норвегия.

Коментар

Да, плащат се мита. Ще го търся из вътрешния пазар.
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

http://www.amazon.co.uk/dp/B00CTUKFN...201725-6746865

Коментар

Здравейте,

За да не отварям нова тема ще питам тук.

Интересува ме някой дали използва Kindle Paperwhite, конкретно и точно него. Вълнува ме дали подсветката (реално май е НАДсветка ) дали по някакъв начин уморява очите. Да, технологията на дисплея е същата като на останалите, но това, че не може да се изключи изцяло светлината ме притеснява. Някой има ли впечатления от първа ръка с машинката, защото от коментари в нета и видеа в тубата не мога да намеря конкретен отговор по тази тема.

Благодаря!

Коментар

Аз ползвам Paperwhite 2 от три години, през деня изглежда като обикновена страница, вечер на загасена лампа ми е супер комфортно за четене.
                      Подсветката е намалена на 5/24 през цялото време. Сравнено с десет часа на ден пред монитора, не мисля че е проблем.
                      124 -> 164
                      T4

Коментар

С firmware 5.8.1 съм. Подсветката се изключва (не че виждам смисъл не уморява очите).
                        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                        X