Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Лаптоп

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
    Моментно натоварване, по принцип не се товари толкова, варира... Wina, съм го слагал аз, на няма и година е...
    Имах предвид, че като гледам десктоп-а, имаш инсталирани доста приложения, някой от които може да работят в бекграунд и да ти натоварват машина.. Папат рам, товарят процесора..

Коментар

Здравейте колеги, имам Sony Vaio със подобен проблем-изгасва сам все едно на настолен РС си му дръпнал щепсела и се чува звук както ако го изключа принудително (със задържане на бутона on/off). Понякога го прави след 3-4 седмици норм. работа, друг път по няколко пъти на ден, понякога както си стои на масичката (не го пипам, само цъкам с мишката или даже не го ползвам) изключва, друг път изключва ако го местя. Проблема е, че в повечето случаи после не стартира - понякога стартира като го пораздвижа/наклоня/разтръскам, понякога след няколко часа или на другия ден "склонява" да стартира. Лаптопа е с Win XP, не загрява (проверен е с Everest), почистен е основно и са сменени навсякъде термопастите-без никакъв резултат. В два (според мен добри) сервиза го носих и никой не може да разбере какво и защо се случва, просто си изгасва и дотам. Вчера се случи отново и не можах да го стартирам, добре че има резервно РС . Ако може някой компетентен да даде идея , компютърчето е 11" и ми е много удобно, не ми се разделя с него, един от малкото модели (които съм виждал) с оптично устройство. Надявам се да се намери решение.
      Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнение
        Здравейте колеги, имам Sony Vaio със подобен проблем-изгасва сам все едно на настолен РС си му дръпнал щепсела и се чува звук както ако го изключа принудително (със задържане на бутона on/off). Понякога го прави след 3-4 седмици норм. работа, друг път по няколко пъти на ден, понякога както си стои на масичката (не го пипам, само цъкам с мишката или даже не го ползвам) изключва, друг път изключва ако го местя. Проблема е, че в повечето случаи после не стартира - понякога стартира като го пораздвижа/наклоня/разтръскам, понякога след няколко часа или на другия ден "склонява" да стартира. Лаптопа е с Win XP, не загрява (проверен е с Everest), почистен е основно и са сменени навсякъде термопастите-без никакъв резултат. В два (според мен добри) сервиза го носих и никой не може да разбере какво и защо се случва, просто си изгасва и дотам. Вчера се случи отново и не можах да го стартирам, добре че има резервно РС . Ако може някой компетентен да даде идея , компютърчето е 11" и ми е много удобно, не ми се разделя с него, един от малкото модели (които съм виждал) с оптично устройство. Надявам се да се намери решение.
        Ами така както обясняваш ми прилича на лоша връзка, или студена спойка... Къде е точно трябва да се проследи. Ако компютъра е прегрявал, може просто някои чип да се е разпоил. Но самия факт, че проблема идва при мърдане говори, че нещо в един момент не прави контакт и лаптопа гасне...

Коментар

Ами прегледан е за лоши връзки/спойки, няма следи от прегряване, а и доста от случаите когато се изключва е без никой да го пипа. Много странни симптоми. Други идеи или какво друго конкретно да проверя?
          Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Ами прегледан е за лоши връзки/спойки, няма следи от прегряване, а и доста от случаите когато се изключва е без никой да го пипа. Много странни симптоми. Други идеи или какво друго конкретно да проверя?
            Проверете го отново и по - добре.

А пък моя проблем с лаптопа е,че постоянно ми се отваря Сд-то.
            Има моменти, когато го затворя няма проблеми, а понякога през 5 до 15 секунди се отваря. Затварям го като луд, прас прас, понякога стой, понякога не.

Коментар

Ами ще го проверим отново, но ще съм благодарен и на още съвети от хора които имат опит с ремонт на РС-та.

Коментар

Лаптопа почистван ли е и преглеждана ли му е охладителната система? Възможно е проблема да е в нея. На място може градусите да са наред, но в един омент нещо да се размърдва и температурата да скача за секунди... Може да е и от кондензатори....

Общо взето намери добър сервиз, в които не претупват работата... За да се локализира такъв проблем трябва доста време...

Коментар

Ами ще го проверим отново, но ще съм благодарен и на още съвети от хора които имат опит с ремонт на РС-та.
                  мемтест пускан ли е?
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Лаптопа почистван ли е и преглеждана ли му е охладителната система? Възможно е проблема да е в нея. На място може градусите да са наред, но в един омент нещо да се размърдва и температурата да скача за секунди... Може да е и от кондензатори....

Общо взето намери добър сервиз, в които не претупват работата... За да се локализира такъв проблем трябва доста време...
                    Както писах по-горе, почистен е идеално, не загрява, кондензатори видимо няма проблемни. Единия сервиз е на мой познат-стоя там поне 1 седмица (не е претупал работата), втория сервиз също е читав, оправяли са ми проблем на друго РС което в друг сервиз не можаха да оправят-там стоя 2 седмици и нищо(в сервиза работи).

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                    мемтест пускан ли е?
                    Не знам, ще проверя, след празниците ще трябва май пак да му търся сервиз.
                    Всъщност при проблем с РАМ-а си мисля, че няма да се самоизключва. На другото РС като се прецака паметта просто не можеше да стартира/зареди ОС, но не се изключваше. Може ли от проблем с РАМ-а да има такъв симптом-проявява се непостоянно и изведнъж, като лоша връзка например, ама как да разбера?

mod edit: моля да се ограничавате в постването на поредни мнения, 3 на брой идват малко повечко, пък и през 2-3 минути...
                    Последно редактирано от Preslav Peychev; 01-01-13, 05:53. Причина: Сливане на 3 поредни поста

Коментар

Защо ли проблема и на Sony-то и на HP-то и на Борко бангията е един и същ ............
                      Лудак

Коментар

Sorry за постовете ама все се сещам нещо да допълня, трябваше да използвам "редактиране".
                        Днес успя да стартира 2 пъти, работи по няколко минути и пак умря. Когато натисна on/off бутона и всичко е ОК светват светодиодите за харда и/или батерията, безжичната мрежа и блутут а когато се прецака след натисване на on/off бутона светват за около половин секунда светодиодите за харда и батерията (а безжичната мрежа и блутута не светват) и след това угасват и нищо, не стартира. Каква програма да си потърся за тестване на хардуера(рам, видео, хард ...), макар че почти на 100% съм сигурен, че в сервиза са пускали тестове. Знам че така от разстояние не може кой знае колко да се помогне ама поне някой съвет ще е полезен.

Коментар

Sorry за постовете ама все се сещам нещо да допълня, трябваше да използвам "редактиране".
                          Днес успя да стартира 2 пъти, работи по няколко минути и пак умря. Когато натисна on/off бутона и всичко е ОК светват светодиодите за харда и/или батерията, безжичната мрежа и блутут а когато се прецака след натисване на on/off бутона светват за около половин секунда светодиодите за харда и батерията (а безжичната мрежа и блутута не светват) и след това угасват и нищо, не стартира. Каква програма да си потърся за тестване на хардуера(рам, видео, хард ...), макар че почти на 100% съм сигурен, че в сервиза са пускали тестове. Знам че така от разстояние не може кой знае колко да се помогне ама поне някой съвет ще е полезен.
                          Компонентите с изключение на паметта се тестват принципно на друга машина...
                          За паметта memtest86+, макар, че и теста на паметта може да те подведе, ако при теста лаптопа ти изключи, може да е не само от памет ами от какво ли не, прегряване примерно... Затова най-добре всичко да се тества на друга машина, за да се елиминират 1 по 1 работещите компоненти...

Коментар

Тази вечер го занесох в сервиза, предишния път са му пускали тестове-никакъв резултат. Като го включихме в сервиза запали от раз и неще да гасне . Ще чакам резултатите от аутопсията.

Коментар

Тази вечер го занесох в сервиза, предишния път са му пускали тестове-никакъв резултат. Като го включихме в сервиза запали от раз и неще да гасне . Ще чакам резултатите от аутопсията.
                              Плаши се а

ps . Навярно проблема ти е чипсета !
                              Лудак

Коментар

Re: Проблем с Лаптоп

Възможно е да е прецакан пауър бутона - случва се и прави точно същите проблеми. Също е възможно да не е наред самото захранване - (където си го вклчил във вас).

По съм склонен да е нещо от сорта или лоша връзка, Но така от разстояние си е гадаене

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X