Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows 8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Windows 8

Аз да кажа, от 6 месеца ползвам вин8 на Т61, 3Г рам върви идеално. Нито веднъж не ми е забил а се случва 'ъп' тайм повече от месец
    - доста по- пъргав е от седмица и каточли по малко ресурси ползва
    - интерфейса е малко страннен в началото, но се свиква
    - единствените проблеми са ми били подкарването на дебъгера на atmel студиото
    - драйверите на motorola за андроид устройстрото
    П.С. стравнявам го с Т400 с вин седем и 6Г памет

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
      Аз така и не можах да разбера защо се плюе вистата.. От както излезе я ползват и бойкотират 7-цата заради липса на драйвери..
      Не съм програмист, но мога да се оправям с Дос и Уан без проблем..
      На някой обяснява ли му се?
      офис компютъра ми вече 4 година е на виста (не е преинсталиран) просто тогава имаше само виста, но това не пречи да споделя, че вистата е боклук
      Вистата е първата версия на "новия уиндоус" след ХП и е нормално да не работи добре заради всички нововъведения. Седмицата пък е оптимизирана и са изчистени всички бъгове и грешки от виста, затова върви много по добре и създава много по-малко проблеми...
      Нямам наблюдения за хора бойкотиращи седмицата заради липса на драйвери, освен ако компютъра не е произведен 10 години преди самия уиндоус...
      С други думи което си е за XP си е за XP, което си е за Виста/7 си е за Виста/7. Безмислено е да слагаш на Celeron седмица, както и да слагаш на core i7 XP

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
        ъ? Кой бойкотира W7? Какво е Уан?
        Плюенето на Виста се случва на почти всеки, който се е ъпгрейднал на 7 от виста.
        Плюенето по мое наблюдение започна още от появата на самата Виста и наистина продължава до днешна дата...
        Огромна част от хората, имали неблагоразумието да "скочат" на Виста, после са правили крачка назат към ХП. След това след "кандърми", поради натрупаните негативни впечатления от Виста, с голямо облекчение въздъхват, че 7-цата "не е като оня боклук"... Тенденцията в мненията с Виндовс 8 се запази, което е добре.
        Публикувайте отговор

Коментар

За таблет, обаче 8-цата е несравнимо по-удобна.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Няма според теб и според мен.
            Съвсем обективно, вистата работи нестабилно, в началото беше много тегаво с драйверите, а 64 битовата работеше по-бавно от XP на celeron.
            Понеже дори бета на 7-цата се държеше по-добре, хората не чакаха (той така и не излезе) сървис пак 123485763, а просто минаха на 7-ца.
            Което е вярно, старта на 8-цата не е толкова лош, но освен тъч скрийн шарениите, аз лично разлика от 7-ца не долавям, а и не очаквам нещо революционно като подобрение.
            За лаптоп - така развиха тъч-падовете - в момента се командва всичко от там (с произволна комбинация от пръсти и движения), че освен на таблет не намирам причина да качвам 8-ца.
            Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
            Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Пропуснали сте най-големият кошмар за голям десктоп тъч - клавиатурата. Тъч панела предполага липсата на хардуерна и писането с такава на екрана... Протягане ли? Това ще е направо фитнес...
              Клавиатурата никой не я е отменял. Точно по тая причина има и Bluetooth такива. Мишки - също. За браузване и други елементарни неща тъча е удобен, когато ти седи в скута да речем. И много по-компактен. Клавиатурата и мишката през това време могат да ти стоят в чантата, примерно докато се возиш нанякъде в самолет, или си поръчваш самолетен билет, или пица или.... Когато ти е в скута и на ектанна клавиатура се пише... да речем... малко по-приемливо.

Ясно е че никой няма да отмени десктопите и нормалните клавиатури и мишки. Само че ако разработваш да речем WEB приложение, дето трябва да върви на всичко от смартфон до десктоп система, при това без значение кой е производителя на устройството, избора е или да си инсталираш емулатор на тъчскриин през мишката, или да си купиш тъчскрийн монитор за десктопа.

Такъв е "тренда" просто. На мода са таблети и смартфони. На мода е и софтуер, дето работи на тях. И в тоя сектор идните няколко години ще има сериозен растеж. тъй че ще ни се наложи да се съобразяваме с него. За мен идеалния лаптоп например е от тия, на които ако не ти трябва клавиатура и мишка си обръщаш монитора отгоре и си бачкаш само на тъч. По-компактно и по удобно в редица случаи, и тотално неудобно в други, ама тогава с 2 движения имаш истинска клавиатура и мишка.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Клавиатурата...
                Принципно е така.
                Въпреки това, смартфона не спира да ме удивлява как с едно невнимателно докосване някъде, успява да отвори емнайсе порзореца... Казано по друг начин - още страдам по хубавата ми нокийка с хардуерни бутони и клавиатура.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Принципно е така.
                  Въпреки това, смартфона не спира да ме удивлява как с едно невнимателно докосване някъде, успява да отвори емнайсе порзореца... Казано по друг начин - още страдам по хубавата ми нокийка с хардуерни бутони и клавиатура.
                  Е, то пълно щастие няма, за съжаление.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    За мен идеалния лаптоп например е от тия, на които ако не ти трябва клавиатура и мишка си обръщаш монитора отгоре и си бачкаш само на тъч. По-компактно и по удобно в редица случаи, и тотално неудобно в други, ама тогава с 2 движения имаш истинска клавиатура и мишка.
                    Спарки за мен също това е идеалния вариант. Видях че има едни такива лаптопчета с интегриран Wacom таблет на повърхноста т.е. не е резистивен дисплея което е супер ако вършиш някака графична работа на него като чертане или нещо подобно. Жалко че вече почти и май не се произвеждат такива машинки вече т.к. нар Tablet PC в реалния смисъл на думата. Преди да се появят таблетите имаше едни междинки UMPC- Ultra Mobile PC които обаче не се наложиха много много на пазара като цяло и набързо замряха.
                    Относно 8-цата наскоро видях в един магазин пробен такъв компютър и включен към него тъч монитор май беше 24 инча, режих да подкарам набързо за теста например файърфокса с тъча и мъка, поради липсата на BACK хардуерен бутон не можах после да изляза от браузера. Като цяло такъв монитор е почти нефункционален за десктоп машина освен ако не се ползва за специални нужди като например от разните там разработчици. За малки компютърчета и портативни таблети тъча е незаменим като цяло.
                    Никой обаче не видях тук да споменава безжичния интерефейс например от типа на Microsoft Kinect в бъдеше даже вече няма да имаме нужда от клавиатура и мишка. Само по движението на ръцете и лицето и очите и гласов котрол ще става управлението на компютрите така че там е бъдещето като цяло. Вече има положени наченки на вече такива работещи системи които естествено са в още начален стадий на развитие.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                      Само по движението на ръцете и лицето и очите и гласов котрол ще става управлението на компютрите така че там е бъдещето като цяло. Вече има положени наченки на вече такива работещи системи които естествено са в още начален стадий на развитие.
                      Замислял ли си се какво ще стане като се почешеш, или ако погледнеш нещо настрани, или ти звънне телефона и започнеш да ръкомахаш... изобщо такива идеи нямат бъдеще. И пак стигаме до мускулната треска от ръкомахането. От толкова време мишката и клавиатурата са основни не заради липсата на технологии. Сега има и мишка дето ти седи на пръста и само по инерцията се движи. Да, ама такава мишка не можеш да я пуснеш. Мръднеш ли мърда и тя. Ако ти свърши екрана не можеш да я вдигнеш и да я преместиш, изобщо...
                      За гласовия контрол нищо няма да споменавам. Има го отдавна, даже по телефоните - да си видял някой да си говори на телефона или на компютъра? Я си представи един офис, в който всеки си говори на компютъра.
                      Последно редактирано от silverfox; 10-01-13, 23:16.
                      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Аз пък ако имах възможност веднага бих изхвърлил мишката и клавиатурата, за десктоп говоря. Мишката директно я замествам със сензорния екран а пък клавиатурата - някаква програма от типа на Swype, ако се налага да пиша много текст.
                        За сега не ги изхвърлям защото няма операционна система която е проектирана да работи пълноценно без мишка и клавиатура.

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
                          Аз пък ако имах възможност веднага бих изхвърлил мишката и клавиатурата, за десктоп говоря. Мишката директно я замествам със сензорния екран а пък клавиатурата - някаква програма от типа на Swype, ако се налага да пиша много текст.
                          За сега не ги изхвърлям защото няма операционна система която е проектирана да работи пълноценно без мишка и клавиатура.
                          Читава ОС трябва да е пълноценна без мишка или клавиатура.
                          Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                          За гласовия контрол нищо няма да споменавам. Има го отдавна, даже по телефоните - да си видял някой да си говори на телефона или на компютъра? Я си представи един офис, в който всеки си говори на компютъра.
                          Гласът на всеки човек е уникален подобно на ириса на окото и пръстовия отпечатък... Ако някой има мерак да направи гласов контрол за приложение .. примерно в call център - би било редно да го отчете, за да не си пречат хората.... Единствения работящ гласов контрол видях преди 15-16 години, когато един бивш военен беше свалил някаква програмка и се кефеше как мишката се местеше, след като той ревеше с пълна сила в пластмасовия микрофон тип сламка: "Горе!", "Долу!"... "Ляво!", Дясно!".... А опитите ми с телефоните хептен ме отказаха...
                          Последно редактирано от p-pleven; 11-01-13, 08:10.
                          Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                            .. след като той ревеше с пълна сила в пластмасовия микрофон тип сламка: "Горе!", "Долу!"... "Ляво!", Дясно!".... А опитите ми с телефоните хептен ме отказаха...
                            нещо такова?

байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              Гласът на всеки човек е уникален подобно на ириса на окото и пръстовия отпечатък... Ако някой има мерак да направи гласов контрол за приложение .. примерно в call център - би било редно да го отчете, за да не си пречат хората....
                              Дори да успеят да създадат перфектния гласов контрол, който отчита тембъра на различните хора и разпознава без грешка командите, пак си го представи същия офис и че ти работиш в него и освен шума от техниката слушаш постоянно как всеки дава команди на компютъра си. Освен това позиционирането на курсор за да пишеш, преглеждането на текст със скрола например и още хиляди примери, няма как да стане с гласови команди.
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Е не може да не може. Например команда в солидуъркс - начертай ми едно криво нещо, от бакър, с размери X, Y, Z, с 3 отвора с резба М4...
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X