Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows 8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Windows 8

Тези дни имам намерение да си преинсталирам лаптопа и много се чудя дали да не инсталирам осмицата. Може ли някой с впечатления да сподели най-общо мнение дали да сменя 7 Ultimate с 8 и по-точно с кой 8, че хептен съм им изтървал края или още е рано. Искам съвсем субективните ви мнения и нищо, за което си мислите, че е меродавно.
    Благодаря.
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

От: Windows 8

Най-добре си го инсталирай първо на виртуална машина в Win 7 и прецени сам.
    Аз направих така и изтраях "8" няколко дни само.
    Не е за мен.

Коментар

Интерфейса е побъркващ. Не съвсем лош, може дори да ти хареса ако му отделиш време. Но ако си закърмен на седмицата и нямаш време за разучаване - ще изревеш.

Имаше една гратис програмка която го докарваше до менюто на седмицата.

Единствения компютър на който съм го инсталирал е нов, 8гб памет и е просто безсрамно бърз. Дойде оригинално със седмица хоум и като че ли не беше чак такава резачка, но може и да греша. Отваря outlook 2010 почти мигновено, което не е толкова често срещано явление колкото би трябвало да бъде

Други наблюдения нямам, но е и с базов потребител та няма какво да писне.

Ще трябва да си провериш съвместимостта на необходимите програми, не всички работят.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
        Тези дни имам намерение да си преинсталирам лаптопа и много се чудя дали да не инсталирам осмицата. Може ли някой с впечатления да сподели най-общо мнение дали да сменя 7 Ultimate с 8 и по-точно с кой 8, че хептен съм им изтървал края или още е рано. Искам съвсем субективните ви мнения и нищо, за което си мислите, че е меродавно.
        Благодаря.

А този windows 7 Ultimate дето го имаш легален ли е? Нещо надушвам пиратски софтуер. Внимавай че е незаконно.

Не мога да разбера защо всички си качвате Ултимейт като съм сигурен че функциите дето ги ползваш ги има всичките и в home Premium която е доста по евтина.
        Ники

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
          А този windows 7 Ultimate дето го имаш легален ли е? Нещо надушвам пиратски софтуер. Внимавай че е незаконно.

Не мога да разбера защо всички си качвате Ултимейт като съм сигурен че функциите дето ги ползваш ги има всичките и в home Premium която е доста по евтина.
          Аз пък не мога да разбера как когато нямаш какво да кажеш си даваш мнението без въобще да е по темата.
          И в качеството на какъв питаш дали ми е легален Windows-а? И с какво право правиш внушение, че ползвам нелегален Windows? И защо си си повярвал, че можеш да размахваш пръст "Внимавай че е незаконно"? Откъде-накъде си сигурен какви функции на Windows ползвам, та даваш съвет, който никой, ама никой не ти е искал? За какъв се взе изведнъж и какво е това поведение? Ако имаш нещо да кажеш по темата - бъди полезен, ако не - аман от плевели!

Коментар

Аз пък не мога да разбера как когато нямаш какво да кажеш си даваш мнението без въобще да е по темата.
            И в качеството на какъв питаш дали ми е легален Windows-а? И с какво право правиш внушение, че ползвам нелегален Windows? И защо си си повярвал, че можеш да размахваш пръст "Внимавай че е незаконно"? Откъде-накъде си сигурен какви функции на Windows ползвам, та даваш съвет, който никой, ама никой не ти е искал? За какъв се взе изведнъж и какво е това поведение? Ако имаш нещо да кажеш по темата - бъди полезен, ако не - аман от плевели!

Не ти размахвам пръст, просто ти напомням че текат разни акции.

А "внушението" е на база на това че не познавам никой да си е купил ултимейт версията заради цената и , нито пък я дават с лаптопи.

Иначе новия windows е доволно бърз и функционален, малко е трудно докато свикнеш с новото меню, но като функционалност не ми дава абсолютно нищо повече за момента от 7 home premium.

Метрото си е напълно безсмислено за лаптоп без тъч, само ще препускаш с мишката по екрана .
            Ники

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
              Не ти размахвам пръст, просто ти напомням че текат разни акции.

А "внушението" е на база на това че не познавам никой да си е купил ултимейт версията заради цената и , нито пък я дават с лаптопи..
              Когато като дадеш 15К за 6 бр Lenovo ти дават цени и за Ultimate-то като за Pro не се замисляш много... Акциите им съм ги минавал. Толкова са компетентни, че гледат за Уин и Офис, а на тръгване ги питам - що не ми проверихте и лицензите на Лотус-а? Те викат "на кое?". Дал съм над 2К за лицензи на IBM, а те дори не го уважиха. Гледат дали имам фотошоп и корел и дали имам лицез за НОД.

Коментар

Руснаците са открили "приложение" в 8-мицата, което изпраща данни към MS... Данни за софтуери и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                  Руснаците са открили "приложение" в 8-мицата, което изпраща данни към MS... Данни за софтуери и т.н.
                  Именно това имах предвид. Праща данни дето после може и да ги ползват срещу хората. И не е ясно кога какво може да им хрумне.
                  Особено ако е на служебен компютър.
                  Ники

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    не само руснаците и не само за 8-та
                    традицията е още от 98
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Всъщност - да. И аз бях чувал за това отдавна, но какво да се прави... Остава една полу-утеха, че документооборота ми е на Лотус Ноутс... Ако се наложи - ползва се и Симфони офис. И Сеймтайм за по-важните хора...

Коментар

Всъщност - да. И аз бях чувал за това отдавна, но какво да се прави... Остава една полу-утеха, че документооборота ми е на Лотус Ноутс... Ако се наложи - ползва се и Симфони офис. И Сеймтайм за по-важните хора...
                        Това не си е мит и много хора го знаят отдавна че в Уиндоуса има едни процеси дето пращат обратна информация към Майкрософт. Още като си боднах стената на компютъра блокирах тези процеси да нямат достъп до сървърите на Майкрософт.

Коментар

Не си слагай Уин8-това е ОС за таблет/смартфон. Не говоря само за махнатия "Старт бутон", конепцията е различна-интуитивна, а не логическа.

Ползвам го от 7-8 месеца и ми дава доста проблеми при инсталиране на различни приложения, които вървяха без проблеми под 7-мицата, радвам се и на не малко бъгове и крашове в самата система.

Коментар

Aз пък от няколко месеца съм със windows 8 pro with media center 64битов и съм много доволен. Имаш си бутонче desktop и си отиваш в познатата среда от win7
                            доста бързо работи, проблем с несъвместимост не ми е направил, но все пак зависи кой с какви програми работи. Интересно ми е кои са приложенията неработещи под win8?
                            Според мен това е най - добрия win изкарван до сега, макар и да е доста шаренко в началото
                            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Инсталирай си един Линукс да рахатясаш...

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                              Според мен това е най - добрия win изкарван до сега, макар и да е доста шаренко в началото
                              Всичко след Милениум и Виста е по-добро от предишното... В случая и 8-цата.
                              Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X