Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с Интернет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем с Интернет.

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
    Значи проблемът е от рутера не от захранването. И по скоро проблемът е че рутера губи DNS-a. Щом Skype работи (а той работи много странно защо без DNS-i ) Първото нещо което според мен трябва да направиш е да видиш дали няма нов фърмуер за рутера и ако има да го ъпгрейднеш до последния. След това в зависимост от начина по който ти пускат нета ( динамично IP, Статично , Или pppOe ) ако си на динамично или PppOe попитай Оптис за DNS-ите и ги добави ръчно. Ако и след тези интервенции е същото ела да ти дам един рутер за тест

Ще звъня на Опти, че не съм много на ''ти'' с тези технологии.
    Благодаря!

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
    По всичко изглежда,че проблема е в рутера.
    Имаш ли възможност да включиш кабела директно в мрежовата карта на комптъра и така да ползваш интернет за известно време.Не би трябвало да има проблеми.
    Имам, да.
    И това е вариант, но не е комфортно.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ако използваш рутера през wifi опитай с смяна на канала .В големите градове е доста зашумено особено 2,4 Ghz и ако няколко от комшиите ти са на същият канал има вероятност от това да се ошашавило.

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
        Имам, да.
        И това е вариант, но не е комфортно.
        Зная,че не е комфортно-просто за тест
        Cherokee WJ 4.0L- NP242
        Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

От рутера е.
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

В опциите на д-линка (май в адвансет) има едно тикче на ЛАН "enable DNS reley" махни го. Д-линк са си пръчки, дори фирмъер нямат читав и почти не пускат нови версии. БТВ ако ще си взимаш нов ТП-Линк от 840 нагоре. Моя 840 не е забивал над 3 години
            После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Отново имам проблем. През 20 минути ми спира Интернета. Като рестартирам рутера се оправя, но отново за 20 минути. Така е цяла вечер и направо се побърках.
              Какво да го правя този рутер, защото явно е от него ?
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ами, нулирай го в земята и нов . Имах абсолютно същият проблем преди време и от доставчика ми го смениха безплатно и от тогава нямам проблеми.
                Ако е машина, нека бъде немска!
                XJR 1200
                ETZ 150
                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Здрасти Райковски.
                  Трябва да разбереш дали проблема е от теб до рутера, или от рутера до интернет.

99% съм сигурен че имаш DNS проблем, както колегата по-горе споменава. Влез в "Status" на безжичната мрежа, която използваш посредством десен клик на мишката. (надявам се си с Windows 7, ако не си спри да четеш и пиши отново в темата).

След "Status" -> Properties -> Internet Protocol Version 4 -> Properties -> Долният радио бутон да бъде на: "Use the following DNS server addresses:" и сивите полета трябва да станат бели.
                  В първото "Preffered DNS server" напиши 8.8.8.8, а във второто "Alternate DNS Server" 8.8.4.4

Би трябвало проблема да ти се реши временно.
                  Ако се реши, пиши и ще ти помогна да го оправиш. Ако не се реши, пак пиши и ще ти помогна да го диагностицираш.
                  ;-)
                  Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                  нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Звънкай на нетажния собственик да идват да ти го праят. На мен ми е писвало и съм ги псувал, то не бе кво ли не, куче беше яло някаде кабелите, лястовичка цвъкнала и дало на късо абе измислици квит щеш

Коментар

Благодаря ви. Днес не се е появявал проблемът, но ако се появи ще пробвам, както е написал Кристиян.
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Нещо странно се случва. Имам връзка постоянно, но когато тръгна да качвам снимка тук, или да я пращам някъде и връзката с рутера се губи и трябва да го рестартирам. След като го рестартирам, връзката се обновява, но само за малко и се губи. Трябва да прекъсна изпращащия се файл, за да имам Интернет връзка. Не мога да си обясня защо..
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Да, защото процесора на рутера е заминал и когато се натовари забива. Вече е сигурно къде е проблемът.
                          ;-)
                          Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                          нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Радо, имам някъде един д-линк, ако го намеря ще ти го пратя..

Коментар

Благодаря, Десо. Той е сравнително нов, не знам защо така бързо си замина..
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Кво пише на лепенката отдолу? Made in..?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X