Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с Интернет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с Интернет.

Имам лаптоп от 2 години. Имам рутер и от скоро, започна през няколко часа да ми прави проблеми. Интернет има, а браузърите не искат да заредят. Трябва да ида и да рестартирам рутера, за да се оправи. И така на всеки няколко часа.
    Това от Интернет-а ли е, или от рутера ?
    Благодаря!
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

От: проблем с Интернет.

Може да е и от двете. Като за начало, опитай да смениш захранването на рутера. Ако продължи да прави същото, ще трябва да намериш от някъде рутер за проба и да го сложиш на мястото на твоя. Ако пак прави проблем, значи проблема не е при теб, а навън, ама е малко вероятно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря!
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Имах подобен проблем с рутер Netgear wgr614-забиваше по всяко време,без никаква причина.
        Започнахме да го изследваме от какво може да е-натоварване при сваляне на торенти със скорост 4-7Мб/сек,разни други ситуации,но не намерих конкретна причина.
        Оправяше се при рестарт.Сложих контакт с таймер и го настроих да се рестартира 2-3 пъти на ден.
        Сменях фърмуера с по-нов,връщах стария,но проблема си оставаше.
        След доста четене из форуми,разбрах,че на рутера просто му е дошло времето и го смених.
        Сега въпросния рутер работи на друго място,но все още прави същите номера.
        Според мен проблема е в рутера ти.
        Дано съм бил полезен.
        Cherokee WJ 4.0L- NP242
        Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
          Имам лаптоп от 2 години. Имам рутер и от скоро...
          Благодаря!
          Това предполага, че рутера ти е нов. От кога ги прави проблемите? Преди работил ли е нормално?
          Почти сигурно е, че проблемите са от рутера. Въпроса е да се установи защо точно ги прави, от претоварване, светкавици, или проблемен модел...

Коментар

Щом след рестартиране се оправя значи, че няма да е от интернета а, че е от рутера според мен..
            Какъв модел е рутера и от къде взимаш интернет?

Коментар

Рутерът прави проблема отскоро. Марката е D-Link , модел DIR-300.
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Наистина най-вероятно е от рутера, но както ти казах, опитай да му смениш захранването, ако това не помогне - опитай да му кримпнеш наново кабелите, ако и това не помогне - намери рутер на заем и виж дали с него ще има разлика. Това за да изключим напълно вероятността да дадеш едни кинти на вятъра за нов рутер, и да се окаже че не си си решил проблема.

ПП: Може да пробваш и дали като кръцне интернета, имаш достъп до менютата на самия рутер. Тоест, дали ти се губи външния интернет, или вътрешния.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Марката е добра.. Един ми изгоря от светкавици, другия ми вече 3 години не е изключван и работи качествено.. Такова лагване усещам понякога като е лошо времето, понеже рутера ми е 2 етажа над мен..

Коментар

Захранването може да е проблем. Ползвам един Асус от 5 години и той прави същото. От време на време спира интернета, като го рестартирам се оправя. Забелязах зависимост от температурата. Лятото при жегите прави този проблем, от септември насам не съм го рестартирал... Техника, кво да я правиш.
                    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Ще взема рутер назаем и ще видя.
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Кой ти е интернет доставчика ? Губи ти нета през WIFI-то през това време на кабел имаш ли нет. Докато го прави този проблем SKYPE работи ли ти. Докато ти губи нета имаш ли достъп до WEB страницата на рутера.
                        Моделчето е 54 мегабитово със слабо процесорче и може да му идва на нагорно ако сегмента на доставчика е голям и тн..
                        Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                        A POS
                        0885600200
                        За момента пасажер

Коментар

Да, скайп работи. А интернет доставчикът ми е ОптиСпринт.
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Значи проблемът е от рутера не от захранването. И по скоро проблемът е че рутера губи DNS-a. Щом Skype работи (а той работи много странно защо без DNS-i ) Първото нещо което според мен трябва да направиш е да видиш дали няма нов фърмуер за рутера и ако има да го ъпгрейднеш до последния. След това в зависимост от начина по който ти пускат нета ( динамично IP, Статично , Или pppOe ) ако си на динамично или PppOe попитай Оптис за DNS-ите и ги добави ръчно. Ако и след тези интервенции е същото ела да ти дам един рутер за тест
                            Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                            A POS
                            0885600200
                            За момента пасажер

Коментар

По всичко изглежда,че проблема е в рутера.
                              Имаш ли възможност да включиш кабела директно в мрежовата карта на комптъра и така да ползваш интернет за известно време.Не би трябвало да има проблеми.
                              Cherokee WJ 4.0L- NP242
                              Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X