Моите изкараха от три до пет месеца.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой монитор да избера?
Свий
X
-
От: Кой монитор да избера?
А като тресне, поправят ли го, заменят ли го? Пари, че не връщат, знам. И защо вече няма Sony. Или аз съм кьорав?Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеМоите изкараха от три до пет месеца.
Коментар
-
Като чета за външни адаптори се замислих, дали темата не е от преди 5-години, ама гледам актуална е...
щото такива монитори(нови) не съм виждал от много време... Отделно вие и двамата не пазарувате в БГ, а тукашния пазар и тамошния е възможно да се различават...(примерно за асусите които отиват към САЩ и тези които идват в БГ)... За Самсунг и Аисър е ясно, че са проблемни, все пак това са най-бюджетните монитори...
Имам и една друга теория за промоциите - че нищо хубаво няма да го пуснат на промоция(с много малки изключение)... Така, че които иска нещо "за без пари" после трябва да е готов да го плаща с нерви...
Сони май вече не им се занимава на дребно(не им се правят монитори в ниския ценови клас). А иначе като го направиш както трябва и го сложат в щанда до един самсунг става непродаваем от гледна точка на цена...И защо вече няма Sony
Иначе по мои наблюдения хубавите монитори на пазара към момента са EIZO, NEC, DELL - правят предимно висок клас монитори и тук-таме нещо по-евтинко, което разбира се нямам как да се сравни със същата марка във другия клас, но... получаваш толкова за колкото плащаш...
Коментар
-
Самсунг или DELL бяха избора в местния magazin. Dell беше по-евтиния...
Коментар
-
Да, добре известно е че на изхода на завода седи един чичко който млати мониторите с камертон, и ако даде фалшиво "ла" - заминават за България...
За самсунг - не знам къде са бюджетни. Тук хич не са. Съвсем среден клас са си.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
А кои са висок клас? Никакъв зор нямах да спестя и да си взема нещо чупещо се утре. Ама избора си беше малък.
Коментар
-
22" Eizo - http://www.microcad.ca/products/deta...tor-1019107422 - най евтинияПървоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеЗа самсунг - не знам къде са бюджетни. Тук хич не са. Съвсем среден клас са си.
22" Samsung - http://www.shopbot.ca/pp-samsung-syn...ce-366177.html - стандартна цена
Всеки търсещ монитор среден-висок клас, знае, че такива монитори не се продават на "битака". Най-малкото защото като ги сложиш един до друг с ниския клас, единия става непродаваем... Така, че да влезеш в първия шоп(метро, техно...) и да разчиташ че там ще има супер монитор граничи с наивност....А кои са висок клас? Никакъв зор нямах да спестя и да си взема нещо чупещо се утре. Ама избора си беше малък.
- Според мен подмини асуса. Още повече, че цените им с филипс са почти еднакви. Това което ти показва асуса в магазина, не гарантира, че след няколко месеца ще показва същото... Вярно, че има гаранция за изгорели пиксели и т.н... Ама дано не се стига до нея...Аз си реших,Asus или Philips-а
П.С. В къщи съм с 22" NEC, в офиса съм със 17" Dell - и 2-та са набор 2008 - нямам оплаквания (да чукна на дърво)
Коментар
-
21.5 инчов DELL с TN матрица струва 300 кинта. С 3 години гаранция. Точно в момента за 16 кинта повече има модел с IPS матрица + VGA+dvi+displayport+USB 2.0 хъб с 5 порта, което е супер удобно, защото винаги ти е на половин ръка разстояние. В работата колегата е с подобен, а аз съм с един размер нагоре. Оплаквания - никакви. Сега като седна на "нормален" монитор и ми е гадно.
ПП: Вкъщи пак съм с DELL, 27 инча, ама е в друга категория.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Още един глас за Асуса, преди две години като си купувах новия монитор се набутах мисля беше на Филипс модела с разни му там тъч бутони отпред и други екстри разни. Ами още първата вечер се усетих че нещо не му е наред тъй като се чуваше едно високочестотно шумене от подсветката най-вероятно и давай връщай и го замених с Асус. С него никакви ядове съм нямал досега и си работи супер безпроблемно. Като се има на предвид че на ден работи без спиране поне 7-8 часа.
Иначе и аз съм за IPS матрицата, разликата в сравнение с обикновенто TFT е огромна. Не напразно преди няколко години се слагаха такива матрици само на професионални монитори и лаптопи от висок бизнес клас.
Коментар
-
ACER - НЕ, Asus - ДА
Но извън марките - монитор се избира с ГЛЕДАНЕ, гледай реален образ на реалният монитор и който най-много ти хареса - Взимай!!!
марките са много условни (с изключение на АСЕР от който Нищо хубаво не съм видял до сега) защото всички работят с един набор матрици и компоненти който подбират според ценовият клас и маркетинговите реалности
Нали знаете, че от поне 10 години, не инженерите, а маркетолозите определят, какво да се прави - тъгааааааааа
Коментар
-
Най наивно искам да ти кажа- Best Buy, мястото от където го взех, се води един от най-добрите магазини за електроника. До Самсунга имаше един DELL и още някакъв. И двата бяха по-евтини.Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение22" Eizo - http://www.microcad.ca/products/deta...tor-1019107422 - най евтиния
22" Samsung - http://www.shopbot.ca/pp-samsung-syn...ce-366177.html - стандартна цена
Всеки търсещ монитор среден-висок клас, знае, че такива монитори не се продават на "битака". Най-малкото защото като ги сложиш един до друг с ниския клас, единия става непродаваем... Така, че да влезеш в първия шоп(метро, техно...) и да разчиташ че там ще има супер монитор граничи с наивност....
- Според мен подмини асуса. Още повече, че цените им с филипс са почти еднакви. Това което ти показва асуса в магазина, не гарантира, че след няколко месеца ще показва същото... Вярно, че има гаранция за изгорели пиксели и т.н... Ама дано не се стига до нея...
П.С. В къщи съм с 22" NEC, в офиса съм със 17" Dell - и 2-та са набор 2008 - нямам оплаквания (да чукна на дърво)
Нищо де, като съм му купил за $30.00 3 години гаранция, все тая вече. След 3 години, друг. И без това са по 2 резервоара бензин. Навремето Sony Trinitron телевизор струваше колкото на бащата колата, може би за това даянеше.
Коментар
-
Техно... също маи се води най-добрия магазин за електроника, обаче електрониката си е електроника, а компютрите, мониторите лаптопите са малко по-специфична електроника...Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнениеНай наивно искам да ти кажа- Best Buy, мястото от където го взех, се води един от най-добрите магазини за електроника. До Самсунга имаше един DELL и още някакъв. И двата бяха по-евтини.
Казваш че е имало 3 марки. Че в бг веригите има по 2 - 3 коридора с монитори, естествено lowend моделчета на ASUS, Samsung, LG, Acer....
Просто хубавите монитори се купуват от специализираните компютърни магазини...
Коментар
-
Аз съм ПАС, явно няма да се разберем с теб.Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнениеТехно... също маи се води най-добрия магазин за електроника, обаче електрониката си е електроника, а компютрите, мониторите лаптопите са малко по-специфична електроника...
Казваш че е имало 3 марки. Че в бг веригите има по 2 - 3 коридора с монитори, естествено lowend моделчета на ASUS, Samsung, LG, Acer....
Просто хубавите монитори се купуват от специализираните компютърни магазини...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар