Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Външна антена за модем?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Външна антена за модем?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Как е твоя 3G при кофти сигнал?
    Трябва му съвсем малко, и сваля здраво. За съжаление на мястото, за където най-вече го взех, не става. Като го пусна на 2G обаче си сваля на ксималната налична за 2G скорост и се работи съвсем спокойно, ако не се свалят големи неща. На 10 метра в градината, като изляза изпод асмата, работи на голЕмата скорост безгрижно и вдига 0.5 - 0.6 мегабайта в секунда. Това при положение че се е вързал на 7.2. На 21 мегабита не съм го видял да се връзва до сега.

Другото лято ще опитам горната схема с модем върху сателитка и безжичен рутер. Сега вече няма сми.

ПП: Сигнала в градината е една, рядко 2 чертички. Под асмата/навеса, където пребивавам лятото е проблем. Там на моменти тотално се губи.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
      Удължител не върши работа/пробвано/.И преходи не намирам!?!?

Върши работа до 3 "наденици" (удължители) по 1,5 метра. След това нищо не правиш...
      Публикувайте отговор

Коментар

Аз на моята вила вдигам до 5 Mbps навън и 4 Mbps вътре. На 7 км. съм от обслужващата БС, но на пряка видимост и 900 MHz, при нива от около -85 dBm. Сложил съм и от гореспоменатия рутер, но го ползвам като рутер, а не репитер.
        Скорост от 21 Mpbs са постижими, но при добри радиоусловия, т.е. близо до БС и липса на интерференции. Също така трябва да се поддържа от БС, от модема и да е активирано в профила на абоната, че може да ползва такава скорост.
        По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

От модема се поддържа, за останалот не знам. От вкъщи се връзва на 7.2, колкото беше максимума и на M-tel-ския модем. Сигнал да те утрепе (4, рядко 3 чертички), но.... 7.2, и толкоз. Реална май вдигаше 6 и нещо, като тествах през ония сайтове за тестване.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Питай на *88 какъв ти е тарифния план, може да си ограничен на тази скорост. Мрежата на МТел на доста места поддържа 21 Mbps, в София със сигурност би трябвало.
            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Ще питам. Благодаря.

...а би било добре да направят проста системка всеки да си проверява какво му е пуснато и спряно.

Коментар

Абонат съм на М-тел и Глобул и двамата оператори имат проверки на планове и разход, неплатени и т.н. след регистрация в сайтовете им. Интернета ми е на Глобул, защото пробвах с Първите, но нямат силен сигнал. На вторите имам добър сигнал на петна в къщи. С удължител 2 м. ги целя. Лошото е че, клетката ни е само на 2 джи. Купих сега и аз един Алкател Х221 ел, но не тръгна. Операторите ми казаха, че не работел много на 2 джи, та да отида в офисите им да пробват с настройките или да ми дадат старият (като този който имам - зе те е). Но много ми хареса идеята за ОНЗИ рутер и ще го търся.

Коментар

Проблемът със свързването на 2 джи - отстранен, вече работи. Казаха, че външна антена няма в мрежата им, няма вече и старият модем. Ще търся рутера, ако намеря - ще пиша тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X