Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за име на IT Shop

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за име на IT Shop

Ето и моите 5 стотинки... do.it или може би doit.bg, но първият вариант ми харесва повече, макар да е it...

Коментар

хардвареБГмаркет.бг и вариации около това ,но на английски
      Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
      ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от Niger Преглед на мнение
        Ако аз имах този проблем и исках да използвам помощ от колегите във форума, по-скоро щях да провокирам дискусия кой как търси свободно име на домейн за предстоящ проект.
        Първо. Интересно би било да се види колеги по занаят как действат в подобна ситуация.
        Второ. Наистина е рисковано да се хвърлят добри и свободни домейни в етера.
        Трето. Това е само съмнение породен от опита ми но е напълно възможно и лесно от техническа гледна точка. Регистрара може да открадне идеята ако скрипта който проверява "прецени" че домейна е удар в десетката и е свободен.

Аз лично работя със сайта namestation [dot] com. Много бързо ти предлага по много имена накуп като веднага се вижда кое е свободно. Можеш да му кажеш да се съобразява с даден от теб префикс и/или суфикс и дължина на думата. До сега на този сайт не съм имал подозрения че "слуша" какво се търси с цел заемане на идея. Обикновено търся възможно най-кратки думи (до 8 символа) с редуващи се гласни и съгласни букви и съдържащи префикс свързан с темата на проекта. Например за автомобилни услуги бих търсил домейн от 6 до 10 символа с префикс auto.

Интересно, че до момента в който започнах да пиша, думата домейн не се срещаше в темата.
        Този саит ми стана интересен, даже се регистрирах, обаче нищо не успя да ми изкара реално... Наи вероятно защото не можах да се ориентирам... Можеш ли да зададеш да изкара домеини с префикс IT или суфикс IT, или комбинации от IT и shop?

Коментар

ping.bg [ооопс... edit: поредния мрътъв домейн.. иначе добре би звучало и се помни]
          hop.bg e заето...

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
          Регистратора казва минимум 3 символа
          Говорим все пак за нарицателен регистрант... it.com, hp.com ... не се сещам в момента... има бая, АМА различни от .bg

command.bg
          cmd.bg

Готов си! Остава да почерпиш!
          Последно редактирано от p-pleven; 03-08-12, 08:25.
          Публикувайте отговор

Коментар

Уф, леко се замислям за БГ.
            Ама като знам какъв ****** е регистрацията там.... Това дето навсякъде става за 30 секунди, при тях е една седмица работа, че подаване на документация, простотиии...

Коментар

komponenti.com
              Т5
              Crossrunner

Коментар

intel.bg

Колега Името трябва да си го измислиш сам за да си се ядосваш после на себе си. Не прехвърляй отговорноста на трети лица.

Името на домейн е важно да е лесно запомнящо се на първо място и да има лесно прехвърляне на символи при превода към латиница. Избягвай Ч Ш Я. давам пример с името на лелята на приятел която се казва Пътка. В международния и паспорт имало полемика между Patka и Putka.

Представи си, че двама си говорят за твоя сайт, трябва да могат да се разберат от първия път. Пример за готини български сайтове ти давам, dibla.com, obkov.com, въобще българси думи които нямат значение на латиница и са свободни като .com или net. -- www.tochka.com, www.tarator.com и други.

пия бира с картофки
                Т5
                Crossrunner

Коментар

Intel е добре, ама после... не мога да си платя делата....

Естествено, че аз ще взема крайното решение, но е добре идеите да са повече... Гледам тефтерчето ми се напълни но още има място... Днес до края на деня трябва да избера кои ще е домейна, така, че изчакам до към 4 часа, и после ще избера нещо....

Коментар

може и amd.bg или nvidia.bg :>
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

чудя се още защо златни имена не са регнати...

mycomputer.bg

или както колегата му вика: мУ компютър
                      Публикувайте отговор

Коментар

Intel е добре, ама после... не мога да си платя делата....
                        Това пък защо? Като са искали - да са купили домейна. А ако много искат - ще го откупят от теб някой ден. От това сума хора правят бизнес.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

"UltraHiIT "- Hi=върховен, още : връзва се с Хит, другото е ясно..
                          UltraHotIT - hot(горещо, ново и т.н.) една от най-търсените думи

...може и да се поразместят
                          Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
                          Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
                          'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Това пък защо? Като са искали - да са купили домейна. А ако много искат - ще го откупят от теб някой ден. От това сума хора правят бизнес.

регистър бг вобще нама да го регистрират - а и дори да го регистрират интел могат да го вземат по всяко време без да го откупуват
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Този саит ми стана интересен, даже се регистрирах, обаче нищо не успя да ми изкара реално... Наи вероятно защото не можах да се ориентирам... Можеш ли да зададеш да изкара домеини с префикс IT или суфикс IT, или комбинации от IT и shop?
                              Може. По-добре си поиграй сам и ще го схванеш.

В Random и после Phonetic names задаваш префикс и/или суфикс и дължина на домейна. Резултатите са генерирани така, че между префикс и суфикс има или реални думи или случайна комбинация.
                              В Random и после Name templates можеш да задаваш нещо като скелет на думата. Синтаксиса е описан и са дадени примери. Подобно е на регулярен израз като в езиците за програмиране.

Сега когато се разрових по-добре в сайта видях, че има нещо което ми се стори много подходящо. Намира се в Keyword Domains. Задаваш си ключова дума която ще е релевантна по-късно в сайта ти и на нейна база ти генерира домейни. Бих ползвал точно това. Вчера ти споменах, че по мое мнение е много важно за позицията ти в серпа на гугъл е да имаш дума в домейна която той самия е определя като ключова дума в съдържанието на сайта ти. Ако потребител напише думата hardware в търсачката и тази дума присъства в домейн името и разбира се анализа на съдържанието на сайта ти казва, че тази е ключова дума, тогава ще си много напред.

Не съм SEO специалист но съм чел тук таме по темата и смятам, че не е важно ти какво мислиш за домейна и кои твърдиш ти, че са ти ключови думи. Гугъл има своя логика и е добре да се съобразяваш с нея.
                              Иван
                              ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                                чудя се още защо златни имена не са регнати...

mycomputer.bg

или както колегата му вика: мУ компютър
                                .bg какво му е златното? Обаче си прав колко още свободни сравнително кратки и смислени домейни в .com има свободни.
                                Иван
                                ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X