Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за име на IT Shop

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за име на IT Shop

Смятам да стартирам един IT онлайн магазин, обаче проблема е, че не ми идва на акъла нищо оригинално като име (нещо съм изпаднал в творческо безсилие
    Така, че ще се радвам ако, колегите тук успеят да ми дадат някоя добра идеика за име на магазина.
    Всеки които желае може да дава предложения, като предпочитам да ми ги изпращате на ЛИЧНА (по обективни причини)...
    Вариантите и броя на предложенията са неограничени, всеки може да праща каквото и колкото се сети. Единственото ми ПРЕПОРЪЧИТЕНО изискване е името да не е много дълго... Предпочитам нещо 4-8 символа, но ако идеята е добра, може и да е по-дълго...

И понеже идеите също не са безплатни. Предлагам примерно, ако някое от предложенията ми хареса и реша да го използвам, собственика на идеята да получи правото да пазарува ИТ техника в рамките на 1 година на дилърски цени...

Крайния срок за идеи е края на тази седмица. Като всеки изпратил предложение, ще бъде уведомен, за това дали предложението му е избрано....

Предварително благодаря на всички колеги, които ще отделят половин час "процесорно" време, за ме съпортнат в тази трудна задача

От: Помощ за име на IT Shop

Itglow.com"" e заето, но всички други са свободни.
    1. glowbg.com - свободно е
    2. itglow.bg - свободно
    3. itglow.eu - свободно
    На мен ми харесва - IT светлина. Идейно и многозначително.
    Не знам английски, но преводачката така казва.
    Успех !

Коментар

Името си го написал IT Shop

успех

Коментар

iGlow.bg :>
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Не съм казал, че името трябва да се свързано с ник-чето ми... Въпреки, че има интересни попадения

А IT-Shop трябва да го открадна....

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            Не съм казал, че името трябва да се свързано с ник-чето ми... Въпреки, че има интересни попадения

А IT-Shop трябва да го открадна....
            Заети са всички ITshop.

Коментар

Направи като всички успели милиардери:

1) Или сложи името на някое от децата си (Мерцедес), или твоето име (Даймлер), или комбинирай срички от имената на децата или прочее любими хора.

2) Постарай се резултата да не е обща дума от речника, ако искаш да излизаш в търсачките по-горе от позиция 10235556022202.

3) Накарай някое гадже със сочна уста да произнесе името три пъти. Ако не ти стане - и името не става.

4) Накарай я също да каже три пъти "трихлоретиленометамармаладюррр". Ако не ти стане - смени я с друга и почни пак от точка три.

5) Като избереш името - накарай я да каже чуруликащо "...именафирмата, добър ден". Ако се наложи по средата да си поеме въздух - върни се на точка едно.

6) Ако нищо от горното не помогне - просто си вземи един наръчник на скандинавските божества и изтегли нещо със затворени очи. Няма как да сбъркаш.

7) Ако и от това нищо не излезе - прочети целия наръчник, и си представи как биха се казвали децата на произволна двойка божества. Там вече все ще излезе нещо.

Успех
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

IT Shopper ,iShopper
                Лудак

Коментар

Други предложения?

Коментар

ITBG.com - кратко, просто и.... свободно.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Малко игра на думи - май айти - майти - звучи могъщо - МyIT.com
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                        Малко игра на думи - май айти - майти - звучи могъщо - МyIT.com
                        Заето е.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако аз имах този проблем и исках да използвам помощ от колегите във форума, по-скоро щях да провокирам дискусия кой как търси свободно име на домейн за предстоящ проект.
                          Първо. Интересно би било да се види колеги по занаят как действат в подобна ситуация.
                          Второ. Наистина е рисковано да се хвърлят добри и свободни домейни в етера.
                          Трето. Това е само съмнение породен от опита ми но е напълно възможно и лесно от техническа гледна точка. Регистрара може да открадне идеята ако скрипта който проверява "прецени" че домейна е удар в десетката и е свободен.

Аз лично работя със сайта namestation [dot] com. Много бързо ти предлага по много имена накуп като веднага се вижда кое е свободно. Можеш да му кажеш да се съобразява с даден от теб префикс и/или суфикс и дължина на думата. До сега на този сайт не съм имал подозрения че "слуша" какво се търси с цел заемане на идея. Обикновено търся възможно най-кратки думи (до 8 символа) с редуващи се гласни и съгласни букви и съдържащи префикс свързан с темата на проекта. Например за автомобилни услуги бих търсил домейн от 6 до 10 символа с префикс auto.

Интересно, че до момента в който започнах да пиша, думата домейн не се срещаше в темата.
                          Последно редактирано от Niger; 02-08-12, 12:15. Причина: Допълнение
                          Иван
                          ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Ако домейна включва ключови думи свързани с дейността на сайта е най-добре. Домейна не е нужно да има същото име като бизнеса ти. Казвам ти го защото при търсене на "computer parts bulgaria" Google ще даде предимство на домейна computerpartsbulgaria.com в резултатите. Ако пък съдържанието на сайта е що годе в рамките на интересното, то тогава първа страница в резултатите е много вероятна. Знай че резултатите в Google са най-добрия път към това което искаш да постигнеш. Успех!

Коментар

Важно е какъв ще е пазара. Насочено само в БГ или int. ?
                              Hardware ли ще се продава?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X