Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сървъра на агенцията по вписванията brra.bg не работи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сървъра на агенцията по вписванията brra.bg не работи?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Да чакаш края на срока за подаване винаги значи проблеми, и това съвсем не е български патент. И всичките недоволни, дето пишат в темата, са съвсем наясно с това.
    Ако горното е към мене - опитите ми за подаване на ГФО започнаха на 06.06 и приключиха към края на следващия ден.
    Да, наясно съм, и не съм недоволен - бесен съм на това, че губя по толкова време, колкото бих отвисял като... айде да не казвам като какво.. пред гишенцата Им.
    Да, има успокоение, че съм на хлад под климатика, и съм седнал, а не в адската жега и прав, ама какво от това, като времето си тече, и аз кликам, ли, кликам...
    Ако това са темелите на електронното правителство..
    То трябва да е първо електрическо правителство - в смисъл - да поседнат някои люде на столовете - електрически - пък после да видим как ще се прави електронно...
    Последно редактирано от Veni1; 29-06-12, 15:31. Причина: грешка в датата

Коментар

Защо всичко в тази държава гърми. Детските градини изгърмяха, паспортна служба изгърмя. А това значи, някои не си е свършил работата...
      Тва все едно производителя да сложи тънък маркуч между резервоара и безиновата помпа. Щото аджеба не е предвидил, че в един момент шофьора ще натисне газта до ламарината и ще иска колата му да върви...
      Тогава ще кажете - ти си виновен, педала не се натиска така, гали се нежно с върха на пръстите...
      Последно редактирано от Glow; 29-06-12, 14:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Защото Фейсбук е търговско дружество и от услугите си печели пари, а не разчита на държавен бюджет...
        Ако пуснат реклами ще се издържат спокойно и без да тежат на бюджета. Рекламодатели за там ще има много. Защо трябва да харчим пари от бюджета, като може да се самоиздържа?

ПП. Това веднага ми навява, че и Канал 1 се дотира от държавата, отново излишно според мен, но да не разводняваме темата за това.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Ако горното е към мене - опитите ми за подаване на ГФО започнаха на 06.07 и приключиха към края на следващия ден.
          Да, наясно съм, и не съм недоволен - бесен съм на това, че губя по толкова време, колкото бих отвисял като... айде да не казвам като какво.. пред гишенцата Им.
          Да, има успокоение, че съм на хлад под климатика, и съм седнал, а не в адската жега и прав, ама какво от това, като времето си тече, и аз кликам, ли, кликам...
          Ако това са темелите на електронното правителство..
          То трябва да е първо електрическо правителство - в смисъл - да поседнат някои люде на столовете - електрически - пък после да видим как ще се прави електронно...
          Моите ги подадох преди месец. Миналата година - пак така, хем подавах за 2007-2010 на куп. През деня в офиса ги сканирам и ги правя в PDF и подписвам (половин час общо), а вечер вкъщи ги пускам (пак около половин час). Никакви грижи нито с бавене, нито с трудно влизане в сайта им.

Прав си да не ходиш никъде. Аз и в банка ступвам веднъж на 2 месеца, пък какво остава за НОИ, НАП и прочие.

Не знам. Щом казвате, явно съм див късметлия, но до сега да отделям повече от час за такива неща твърдо не се е случвало.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щом казвате, явно съм див късметлия, но до сега да отделям повече от час за такива неща твърдо не се е случвало.
            Не става въпрос за късмет или за това, че системата работи прекрасно с 20 човека наведнъж....
            Гледам в форума вече има над 100 000 потребителя... Няма ли да сложите жълта лентичка със съобщение - момчета на влизайте повече от 1000 човека на веджъж, че сървъра ще вземе да прегрее.
            Или направо един лимит на 1000 и на 1001 да му пише

Service Unavailable

Коментар

Аз лично много щях да се изненадам, ако системата работеше нормално-след като излязоха данни за паричните поощрения на отделни ръководители и странни поръчки за извършване на услуги (не за конкретния случай, но в тази връзка). Логично погледното щом срока е 30 юни - би следвало да има възможност хардуерна и софтуерна това да се осигури.

Коментар

Не били търговско дружество. Да, на хартия не са. А 50те лева за безсмисления (от гледна точка поне на моята фирма, но хвърляйки един бърз поглед в претъпкания салон - явно и за доста други) годишен финансов отчет тогава защо ги взимат? Като уж се "хранят от бюджета" - да си направят "услугите" безплатни. Или по-добре ако може направо да си ги заврат където трябва. Не им ги искам. Ама не може. При това се плаща. По-лошо е от търговско дружество! Това си е рекетиращ монопол.

Системата е направена зле и това е факта. Не е редно да мога за има няма 4000 лева да направя сървър за game сайт, който има стотици SQL заявки в секунда и дори не помисля да пада, а онея да наливат стотици хиляди в оборудване и все да не им работи. Убеден съм, че нарочно е направена зле, за да може да се "усвоява" в бъдеще.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                  А 50те лева
                  Аз минах с доста по-малко. На крак ли си им ходил?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да - на място. По-скъпо е, защото пускат нещата на скенер те, а не аз (но пък там става бързо, а вкъщи е бавно). Но колкото и да е - няма да им платя за електронен подпис, който ще използвам само и единствено при тях, за да им пратя финансов отчет, който не желая да им пращам (но не можело - било задължително). И после когато нещо се окепази аз да съм виновен. Не благодаря - на място, подаваш си документите, служителката си слага подписа и поема щафетата. Аз имам ръчно подписан документ, че съм си свършил работата. С електронните подписи - ходи ги гони и доказвай със скрийншоти.

Поне тази година опашките бяха търпими. Изключае при банката, но аз бях платил в друг клон на Токуда предварително. В салона е някаква друга банка и взима комисионна. И тяхната майка също!

Коментар

Ми направи си добре сметката кое ти е по-евтино. На мен ми е по-евтино с подпис, и не стъпвам нито в банка, нито в държавна институция май вече с години. В банка хода само за пари в брой. Спестеното време отдавна ми е изплатило таксата за подпис мнногократно.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                        Д И после когато нещо се окепази аз да съм виновен.
                        Приятелю, да не би да си си помислил дори в миг, че ако нещо се окепази, ще бъде виновен някой друг, а не ти?

Преди време, когато по някаква причина трябваше да си подам ГФО на крака (дори бях писал тук нещо ), след някое време се оказа, че в подадените документи липсва един мой подпис.

Това, при положение, че лелката проверява всичко, и слага печат!!!

Това, че не съм се подписал, не ме оневинява, но това, че тя е ударила печат, без подпис, определено не е моя вина.

Естествено, виновния бях само и единствено аз, но лелката, чувствайки някаква вина, ми написа на едно листче десетината позиции, които трябва да изтегля, попълня, подпиша, изпратя, пронумеровам, и пр., за да се замаже грешката.

Тук е парадокса - че след изпълнението на всичко това се оказа, че всичко е подадено без грешки!!!(и без подписа ми) и в срок !!!(при положение, че отказаното приемане на отчета автоматично ме изхвърля от определения срок).

Не съм проверявал, но съм абсолютно убеден, че лелката не е получила дори разклащане на пръст.

Та така .. Дори - тука е така!!!

Catch 22 беше написана отдавна - сега е наръчник на българостроителите...

Коментар

Счетоводителката ми си има електронен подпис, аз съм й дал пълномощно да подава тези, тези и онези документи вместо мен, а само от време на време ми се налага да го презаверявам в общината. От там насетне жената движи всичко и аз съм щастлив и доволен. Тази схема работи навсякъде, но... не и в Агенцията по Вписванията. Там са специални. Трябва лично шефа, не може с пълномощни.

Коментар

Колко по-евтино е? Счетоводителя ми се оправя с фирмите, но гледам, че все по 50 лв ми удържа за тия отчети.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
                              Колко по-евтино е? Счетоводителя ми се оправя с фирмите, но гледам, че все по 50 лв ми удържа за тия отчети.
                              Наполовина - 25 лв е таксата за онлайн подаване.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Значи е по-скъпо. Електронен подпис + въпросната такса...

Абе мръсници от всякъде. Тази такса си е откровен данък, за хрантутене на чиновници и поддържане на безсмислени отчети и статистики. Помагали казват на по-големите фирми. Сигурно на мен трябва да ми пука за тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X