Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз със софтуерна болка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз със софтуерна болка.

Аз написах на първо място проверка за вируси, защото имало някакъв лаф, 'дето 3 дена ровене за софтуерни и хардуерни проблеми спестявали 2 часа сканиране за вируси

А и до момента има информация, че старата версия на OS била виста, а новата каква е? Липсва и информация изобщо какъв е лаптопа като хардуер, защото обичаме да броим гигабайтите на другите, не за друго

Коментар

Re: И аз със софтуерна болка.

а новата каква е?
      XP написал е човекът.
      И аз един въпрос а драйвери намери ли си за всичко под ХП, защото за много лаптопи вървящи с виста няма драйвери за ХП.

Пробвай едно Уиндоус 7 по добре върви от ХП ако имаш ресурс.

Коментар

Драйверите са от сайта на Сони за ХП, лаптопа е Сони. Гигабайтите не ми стигат за 7-ца иначе до сега бих го "решил"
        Ще пробвам с Аваст, какво ще се получи и ще споделя.
        Land Rover Discovery I 1996 2,0 MPI - SOLD
        Димитър Димов +ЧЧ7784854894

Коментар

Извинявам се за въпроса за новата ОС То който бърза и не пре-прочита така се случва

Значи остава въпросът какво друго е било инсталирано, освен ОС, драйвери и някой друг броузер. Да, пише, че нищо, но все пак... Най-малко архивираща може да има

За всеки случай една проба с махане на драйверите в сейв мод от device manager-a и после тестване без драйвер на видеото примерно след нормален буут, за да се разбере дали със стандартния VGA драйвер във winodow-сa ще продължат проблемите.
          Последно редактирано от pecix; 15-02-12, 13:54. Причина: Допълнение за другия софт

Коментар

Така и така си на кота "0" - слагай едно Убунту
            Иначе Вин7 върви горе-долу добре и на 512 МВ РАМ, на 1 ГБ - почти хвърка. Ако ще ползваш ВИндовс - преди да боцнеш мрежата сложи някаква антивирустна, дето може да се ъпдейтва. НОД 4, НОД 3 -не, АВГ - не...
            Публикувайте отговор

Коментар

Taka, проблема е открит.
              Казвайки, че не съм инсталирал нищо, това беше така, обаче....... инсталирах драйвери за управление на харда /каквото и да означава това/ и драйвери за ключа с пръстов отпечатък. Драйверите са от Сони.цом. Прецених, че не са ми нужни тези инструменти и ги изтрих. Та драйвера за устройството е счупен и той е бил причината за проблемите на машината. Иначе казано вирусен проблем.
              Решил съм все пак да сменя ОС и ще го направя, но сега ще имам ден два да сондирам мнения и да избера подходяща. Линукса ме блазни, ама никога не съм ползвал такова"нещо" и нямам впечатление, а има ли всичко нужно?

Коментар

"Пръстовия отпечатък" мисля, че е само докато се логнеш в системата... Но добре си се справил. Сега е време да експерементираш с друга ОС. Успех!
                Публикувайте отговор

Коментар

Това с изтриването надявам се не го употребяваш в директния смисъл, щото ако не си ги деинсталирал, а изтрил (буквално), вече е проблем.

Коментар

За линуксите има голяма тема за желаещите да преминат към тази ОС:
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=124832

Но както се вижда, има много различия в мненията и темата е позамряла. Независимо от това има добра насока за тестване на отделни линукс дистрибуции чрез виртуални машини. Така човек може да достигне до някакво виждане кое му харесва и кое не. Аз лично така правя - пробвам на виртуалката как е като интерфейс и какви настройки иска, за да станат нещата, които аз искам от дадена система, и после си правя реално инсталиране. Малко прочитане за дадени особености на дистрибуциите при инсталация, специфики по хардуера и какви точно драйвери трябва да се поддържат от кернела и/или трябва ръчно да се компилират и в крайна сметка човек може да прецени струва ли си усилието или не.

Основна причина за трудния избор на линукс дистрибуция е огромното разнообразие. Отделно всеки човек препоръчва основно любимата си дистрибуция без да взима под внимание времето, което е отделил за настройки, за решаване на разни специфични проблеми и т.н. Някои "натискат" (в разговор или по форумите) за слак, други за федорка, трети за убунту и всичко достига до безкраен цикъл

Най-лесно е да си определиш целите за какво ще го ползваш този лаптоп с линукс: уеб броузване, чат през някакви месинджъри, видео разговори със скайп (защото всичките ти приятели са там), писане и четене на документи тип doc и xls за/от службата, обработка на снимки, правене на уеб страници, чертане с CAD системи, игране на игри тип пасианс и понякога 3д шутъри последно поколение...

След един списък и месец тестване бързо ще си отсееш няколко подходящи дистрибуции. А и ще разбереш кои са основните пакетни системи за приложенията, какви са предимствата на деб-овете спрямо rpm-ите или обратното; заигравки с шернати уиндоуски директории, четене и запис на нтфс дялове и разни дреболии, които в една дистрибуция са настроени да работят автоматично от самото инсталиране, докато при другите трябва да цъкаш много или да пишеш команди.

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
                      Това с изтриването надявам се не го употребяваш в директния смисъл, щото ако не си ги деинсталирал, а изтрил (буквално), вече е проблем.
                      Деинсталирано беше всичко по надлежния ред и именно за това не предполагах,че е възможно от там да се породи проблем.
                      Признах си, никога не съм се докосвал до Линукс и нямам представа какво да искам и какво да очаквам от ОС.
                      по настоящем ползвам Мак базирани играчки и много ми допада, ама там фактора цена се намесва, та за това използвах да питам за практически опит с "монтирането"на Мак на ПЦ
                      Ползвам тази машинка за интернет /в най общия смисъл/ Скайп почти не ползвам /въпреки,че имам няколко познати/, няколко стотин хиляди снимки и случващото се около тях/без фотошоп/, имейл клиенти, някой и друг филм/образователен по време на работа/, НИКАКВИ игри.
                      Благодаря за мненията, съветите и пожеланията.

Коментар

Както неведнъж съм казвал, ползуването на Линукс е като да си вариш сам лютеница. Получаваш точно това, което си забъркал. Голяма врътня е, има риск да загори, някой и друг бомбирал буркан..., но пък си я докарваш на вкус, какъвто си щеш. Уиндоуса- влизаш в магазина и си купуваш това, което са ти забъркали наготово. В единия случай плащаш с пари (ако няма да я крадеш лютеницата де), в другия случай плащаш с време. Зависи кое ти е по- скъпо. И-и-и-и, ако решиш Убунту (на мен ми идва най- user friendly) не се мятай директно на 11.10. Поработи малко с 10.10, че дори и с 10.04. Но щом те кефи Мак... може пък и директно 11.10. да ти хареса. Успех!
                        Последно редактирано от Тропчо; 15-02-12, 16:32. Причина: допълнение
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Ето как може да процедираш и няма да имаш проблеми:

1. Намираш последен релийз (най-скорошен SP3) на Windows XP от торент сайтовете. Не е проблем за лиценза ти, защото ти си имаш лиценз. Даже може да използваш своя си сериен номер ако ти е зор. Трябва да си свалиш релийз със "Sata drivers included". После го записваш на диск;
                          2. Пускаш му инсталацията - от BIOS трябва да накараш лаптопа да зарежда от CD-то. Изтриваш стария partition и създаваш наново - така всичко ще бъде на чисто.
                          3. Инсталираш уиндоуса.
                          4. Качваш драйверите от диска, който идва с лаптопа. Ако нямаш такъв - отиди на 7, после се върни на 5.
                          5. Още преди да си качил каквато и да е друга програма - пускаш Windows Update. Качваш всички възможни updates, които ти предложи от серията "High priority". Ако настояваш - качваш всички по принцип.
                          6. Качваш си антивирусна програма - някоя безплатна като AVG free например.
                          7. От сайта на производителите на въпросните устройства на лаптопа си сваляш най-най-най-новите драйвери и ги качваш отгоре на старите.
                          8. Почваш с инсталацията на каквото ползваш.
                          9. Използваш си лаптопа с кеф.

П.П. Сега видях, че си се оправил по лесния начин. Честито.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X