Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз със софтуерна болка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз със софтуерна болка.

Поздрав съфорумници,
    ползвам от скоро /4-5 дни/ преисталиран Виндолс ХП на преносим компютър.
    Първия ден работеше перфектно. Втория ден интернет експлорер спря да работи и изписа "нот респондинг", съвсем без да се бавя го изтрих и инсталирах Опера /повече я харесвам/. Със нея се случи същото почти веднага. И така със всички браузъри.
    Не съм инсталирал никакъв софтуер /компа си е чист след преинсталацията/
    Направих всички възможни / за мен разбира се/ тестове на памет и хард, без разлика. Вкаран в "сейв мод" машината работи "на звяр".
    Проблема с браузърите води и до "централно" забиване /само мишката мърда/. От днес дори не искат да стартират или това се случва много бавно /за 15-20 минути. Всичко друго си е напълно функционално по компютъра или поне не съм забелязал да има бавене, висене или забиване, дори и по време на стартиран и все още незаредил браузър.
    1. Според мен е софт, но ако е така, как де реагирам?
    2. Инсталирал ли е някой Мак ОС на ПЦ и ако да какви изисквания трябва да покрива машината.

Благодаря
    Land Rover Discovery I 1996 2,0 MPI - SOLD
    Димитър Димов +ЧЧ7784854894

От: И аз със софтуерна болка.

Отзад напред:
    • Mac OS може да се качи на PC, но има доста изисквания за поддържан хардуер. Ако лаптопа е сравнително нов, то има сравнително голям шанс. За по-добро запознаване си има сайтове на тази тема:
    Важно е да се знае, че така инсталираната OS не е лицензирана и официално поддържана, което води до своите си проблеми Отделно се иска доста четене за процеса на инсталация.
    • При така описаните проблеми зависи какво е качвано през останалите дни, за да започне да "зависва". Щом всичко останало си работи както трябва, то вероятно не е вирус. Остава въпроса с флаша, който обича да прави такива чудеса от храброст, когато се хареса на някой драйвер на видеокартата.
    Общо взето трябва проверка за вируси и spyware, ъпдейт на драйвери на видеото (дори и вградено да е), ъпдейт ръчен на флаш плейъра.

Коментар

Re: И аз със софтуерна болка.

Вирус най вероятно или някой драйвер, например на видеото, или плъгин например флеш.

С мак ще си имаш много повече проблеми - ако си решил да се местиш на нещо по-добре някой линукс.

Коментар

Първоначално публикуван от pecix Преглед на мнение
        • При така описаните проблеми зависи какво е качвано през останалите дни, за да започне да "зависва". Щом всичко останало си работи както трябва, то вероятно не е вирус. Остава въпроса с флаша, който обича да прави такива чудеса от храброст, когато се хареса на някой драйвер на видеокартата.
        Общо взето трябва проверка за вируси и spyware, ъпдейт на драйвери на видеото (дори и вградено да е), ъпдейт ръчен на флаш плейъра.
        Доста добро предположение на колегата. Аз бих действал обаче в този ред:

-Флаш, слагаш последна врсия, също така и драйвъра на видеото
        -Тест на рам и хард диск
        -Чак след това може да гледаш за вируси
        Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

skype инсталирал ли си ? Той има един плугин за разпознаване на телефонни номера в web който е ужасен - ако гледаш сайт с повечко "цифрички" из него директно 100% cpu и забив - изключи плугина и тествай пак.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Поздрав, малко глупаво, ама как да процедирам с драйвера на видео картата? Да "махна" стария /ама как/ или да дърпам и инсталирам направо наново?
            Отново благодаря.

Коментар

През device manager трябва или да го ъпдейтнеш, или да го деинсталираш през "add or remove software" и да инсталираш новия след това.

Ако си го инсталирал с инсталационна програма - през "add or remove software", първо махаш стария, рестартираш (след което windowsa ще засече картата като стандартна VGA или нещо такова), и после инсталираш новия, и пак рестартираш.

Ако не е инсталиран с инсталационна програма - ще трябва да го махнеш или ъпдейтнеш през device manager.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така. Флаш плеяра е най новия Адоб 11 и много след това, драйвера за видео е ъпдейтнат и инсталиран наново- "нещата"станаха още по-зле.
                До днес, когато зарежда компа работеше, докато сега забива тотално и седи по 10 минути. Започвам да обмислям преинсталация, или?

Коментар

Според мен по бързо ще е да го преинсталираш.
                  Явно има нещо което е в конфликт. Ако уиндоуса не ти е платен е възможно дистрибуцията да е скапана.
                  Ако е платен - инсталираш, ъпдейтваш до последно и после, драйвери антивирусна и т.н.

Коментар

Цялата драма тръгва от там, че "оригиналния" Виндолс е Виста, а тя.....
                    Наистина ще преинсталирам. Какво казваше за Линукс?

Коментар

ТЕСТ на хардуера!
                      Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Какво казваше за Линукс?
                        Едно УБУНТУ ще ти свърши работа, ако ползваш компютъра основно за интернет.
                        http://www.ubuntu.com/

ТЕСТ на хардуера!
                        И това ако има как.

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                          ТЕСТ на хардуера!
                          Мда. Не е лошо поне да чекнеш диска за грешки.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

"Казва", че харда е наред, няма грешки, лоши сектори.Рам паметта тествам с Мемтест86, ама да и имам ли доверие?

Коментар

Еми преинсталирай. После ъпдейти до последно, и най-накрая драйвъри, антивирусни и прочие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X