Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Марков компютър на старо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Марков компютър на старо

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Единственото вярно нещо са може би последните 2 изречения. Но преди тях няма нищо вярно, особено първото.
    Четейки първите изречения ме карат да се съмнявам и в последните
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Но преди тях няма нищо вярно, особено първото.
      Няма как да знаеш по-добре от мен. Както искате, споделих опит. Не е задължително всеки да има моя късмет. Не продавам компютри и няма защо да лъжа.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        Четейки първите изречения ме карат да се съмнявам и в последните
        За захранванията - вярно е. Имат навика да слагат или нстандартни букси, което си е гадост, или някакви допълнителни (пример: прословутия 100 омов резистор на ... HP май беше) или пък брулят някакви нестандартни кутии, на чието място после не влиза нищо. маркови, маркови ... колко да са маркови, и те не са вечни.
        Наскоро брах ядове с един дърт боклук, тотално отказва да тръгне, ако му дръпнеш кабела на ЦД-то. Е, да де, ама на мен ЦД не ми трябва, и монитор няма, загубих си половин час, докато се усетя що реве...

А асемблаторите - знаят много добре, друг е въпроса, че повечето имат навика да спестяват от където не трябва. Що си мислите, че нов "геймърски" компютър в големите магазини може да се намери за 400 кинта, при условие, че една читава видеокарта струва повече? както и да е, не беше това въпроса.

Съвет към колегата - наистина погледни с какво захранване взимаш машината, да не си чукаш главата после. И ако видиш надпис "Фуджитцу-Сименс", бягай надалеч и не се обръщай. То май и няма с подобна конфигурация де, ама аз да си кажа
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Разположението на кабелите на захранването на дъното - на всяка марка е различно от стандартното. Ако и да са със същата букса. Срещал съм дори върховната наглост - харда да е кодиран към дъното. Не може да тръгне без оригиналния HDD.
          Без-болтовото разглобяване на кутията мен поне ме дразни. Чудя се по 10 мин. как да извадя CD-рома. А имам един HP дето брои 1 минута RAM-а всеки път преди да тръгне. Не може да се махне от BIOS.
          Последно редактирано от ikirov; 07-12-11, 13:40.

Коментар

Re: Марков компютър на старо

Аз лично съм за рефърбиш компютри, да всички маркови си имат свое виждане но какво от това.
            Има си гаранция, а след гаранцията с който и да е компютър си имаш проблем.

Специално аз бих си купил ХП рефърбиш без да се замислям.

Коментар

Първоначално публикуван от lucene Преглед на мнение
              Няма как да знаеш по-добре от мен. Както искате, споделих опит. Не е задължително всеки да има моя късмет. Не продавам компютри и няма защо да лъжа.
              Имах предвид второто - че XP иска задължително подписани драйвери на маркови компютри.
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Последните ми наблюдения върху марковите машини втора употреба са за едни айбиемчета. Личното ми мнение е, че са изключително добре измислени и направени. Наблюденията ми са на над 10 еднакви машини. Бачкат на 6, без никакви забележки. Чак ме хваща яд че зарязаха тоя бизнес...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Тази конфигурация - втора ръка, може без проблеми да бие 80% от модерните компютри продавани по маркетите...
                  И аз съм за марковите машини, още повече че тази машина която си посочил е правена точно за такива програми които искаш да използваш...

Коментар

Имах предвид второто - че XP иска задължително подписани драйвери на маркови компютри.
                    Може да се поспори за това...
                    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                      Може да се поспори за това...
                      То може да спориш за каквото си искаш...
                      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Между другото, тази машина реална ли е, или примерна? Не съм виждал да се продават таква машини... Може 1-2 пъти в годината да изкочи нещо такова, ама толкова...

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                          Между другото, тази машина реална ли е, или примерна? Не съм виждал да се продават таква машини... Може 1-2 пъти в годината да изкочи нещо такова, ама толкова...
                          Вероятно е реална. Като изключим видеото, което не е баш ширпотреба, останалото е относително често срещано.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Марковите машини са екзотика и ако думне нещо примерно дънце или захранване става интересно - по добре напиши на каква цена го дават това и максимално колко рам може да му се забоде. Другото което е че понякога нещата на дъното са с разни странни чипсети и тъй като производителя примерно "hp" не е предвидил съпорт за 64 битова седмица или нещо по нова можеш да се видиш в чудо с драйвърите. Иначе - прилични кутии ако се ползват с оригиналните за тях компоненти освен това доста тихи по "default". Ако наръчакаш някое ново видео захранването ще сгъне. Утре ще ръчкам ново видео и 16gb рам на hp8100 и ще пиша резултат.
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Доста поразгледах и проучих нещата и в крайна сметка се отказах от идеята за такава машина. Всъщност си заслужава до определена цена и за определена цел (примерно за офис). За лична машина е безсмислено. За парите, за които мога да си купя маркова машина с Quad Core процесор и Quadro + 100-тина лева отгоре, бих могъл да си сглобя нелоша конфигурация с Core i5, също с 4 ядра и непрофесионална видео карта. Предимството ще бъде много по-лесно сервизиране и много по-евтин ъпгрейд - такава възможност при машината на старо практически няма, освен може би рам паметта.
                              Александър

Коментар

Позачетох се в темата и ми дойдоха на ум няколко неща...

Първо повечето маркови машини са по-скъпи заради гаранцията си, която на старо няма как да получиш. Второ системите са често доста специфични откъм хардуер за да се подсигури съответният производител, че ще пазаруваш от него. Не става дума разбира се за нещо на PCI слот, а по-скоро за неща, като захранване, RAM модули и подобни.

В страни от цялото обсъждане - често в белите страни правят разпродажба на морално остарялата техника... Понякога го правят дори и в България. Защо не почакаш до началото на Февруари, когато всички имат да плащат данъци, а нямат клиенти. Ако се разтърсиш може да намериш нещо ново, но морално остаряло и доста сносно, като цена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X