Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Марков компютър на старо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Марков компютър на старо

Върти ми се из главата идеята да си взема за втора машина нещо марково втора употреба. Например някаква такава конфигурация:

Процесор
    : Intel Core 2 Duo 2.33GHz E6550
    Дъно: Intel® X38
    HDD:160GBSata 7200rpm
    Оперативна памет: 4096 MB DDR2
    Видео карта: nVidia Quadro FX1700 512MB
    Други: DVD/CDRW , LAN, аудио...

Това разбира се от някой от немалкото магазини, които се занимават с такава дейност.

Дали си заслужава такава покупка според вас и можете ли да ми препоръчате конкретен магазин/фирма ?
    Александър

От: Марков компютър на старо

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Дали си заслужава такава покупка според вас и можете ли да ми препоръчате конкретен магазин/фирма ?
    Ако не кажеш за какво ще го ползваш, то няма как да се даде отговор.

Коментар

Мойта конфигурация е с такъв процесор, но с дъно ASUS P5K и 2ГБ памет, със 512МБ карта....върви прилично, да не кажа добре.... харда ми е по голям, като програми на него пускам архи кад(13), корел 4х, фотошоп.... при това доста често заедно.... за 4ГБ рам XP мисля, че не ги разпознава, т.е. не ползва повече от 2... Не знам защо точно на "марков" си се спрял или решил, но пиши подробности... Със сигурност има и по компетентни от мен и ще ти дадат повече инфо...
      Успех !

Коментар

Ще го ползвам за каквото го ползва и колегата caterpilar - сравнително тежки CAD програми от рода на архикад и allplan, cinema 4D, Corel, CS4 Photoshop и Illustrator. Може по някое време да реша да го ползвам за нещо като домашен сървър и мултимедиен (тв) компютър. В главата ми се въртят и разни идеи за 23" touchscreen и маса за работа в изправено положение, но това е съвсем друга приказка.

Въпроса е не толкова за способността на въпросната конфигурация да се справи с определени програми. Достатъчно съм наясно какво ми трябва като мощност. Въпроса е по-скоро в надеждността и цялостната икономическа изгодност на подобна покупка.

Просто си мисля за машина, която спокойно да работи с WIN 7 и евентуално WIN 8 когато излезе. Също ме интересува как стои въпроса с ъпгрейда на RAM паметта на подобни машини - дали ще работят с каква да е памет и изобщо някакви особености при покупката на такъв компютър. Спрял съм се на маркова машина, защото там нещата са на съвсем друго ниво откъм надеждност на захранването (вдигали ли сте кутия на такава машина - тежи значително повече). Преди време работех на такъв служебен и беше изключително бърз, въпреки сравнително стария хардуер. Това което ми правеше впечатление обаче беше сравнителни често повреждащите се кондензатори на дънната платка (машината беше HP).

Интересуват ме конкретни впечатления от фирмите които се занимават с това (препоръки).

Някои конкретни модели дънни и видео платки, които да избягвам поради лоша слава.
        Последно редактирано от axlastro; 06-12-11, 21:35.
        Александър

Коментар

На Ботевградско шосе, след разклона за аерогарата, от ляво, имаше (не зная дали още) такава фирма, от там преди 5 години взех за смешни пари един IBM , какъвто в БГ не сте виждали, работи безотказно и до днес, та идеята ми е за доставчика - добър е. За маркова конфигурация - твърдо за - нашите асемблери хал хабер си нямат , какво с кое се асемблира коректно, важно е да направим маржа.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            На Ботевградско шосе, след разклона за аерогарата, от ляво, имаше (не зная дали още) такава фирма, от там преди 5 години взех за смешни пари един IBM , какъвто в БГ не сте виждали, работи безотказно и до днес, та идеята ми е за доставчика - добър е. За маркова конфигурация - твърдо за - нашите асемблери хал хабер си нямат , какво с кое се асемблира коректно, важно е да направим маржа.
            Ако не ти е проблем, чукни един гугле мапс да не ходя само да обикалям като гламав...
            Александър

Коментар

На детелината на Ботевградско и разклона на летището има една транспортна фирма (транс -мранс еди кво си), в ляво посока излизане от София. Влизаш в двора И през бариерата и питаш гавазина за фирмата за компютри найста употреба.
              Ще се пробвам в мапса.

Детелината - 42.704255, 23.391951

фирмата - 42.705532,23.39489
              Последно редактирано от maystor; 06-12-11, 22:26.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                Върти ми се из главата идеята да си взема за втора машина нещо марково втора употреба. Например някаква такава конфигурация:

Процесор
                : Intel Core 2 Duo 2.33GHz E6550
                Дъно: Intel® X38
                HDD:160GBSata 7200rpm
                Оперативна памет: 4096 MB DDR2
                Видео карта: nVidia Quadro FX1700 512MB
                Други: DVD/CDRW , LAN, аудио...

Това разбира се от някой от немалкото магазини, които се занимават с такава дейност.

http://www.crash-bg.com/kompiutri.html
                доволен съм от тях

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  Лиана се казва фирмата. За съжаление май приключиха с бизнеса с компютрите...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Лиана се казва фирмата. За съжаление май приключиха с бизнеса с компютрите...
                    Аз от тях съм си купувал монитор преди много лета и доста добри отзиви имаше за тях тогава, сега гледах сайта им, но компютри секънд хенд не видях... имаше лаптопи, монитори...

Коментар

Първоначално публикуван от caterpilar Преглед на мнение
                      Аз от тях съм си купувал монитор преди много лета и доста добри отзиви имаше за тях тогава, сега гледах сайта им, но компютри секънд хенд не видях... имаше лаптопи, монитори...
                      Нищо нямат. Имат 3 монитора и 2 ноутбука, което е смешно...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Смешно е да
                        Едно време табличката с продуктите беше поне 200-300 реда и то с такива втора употреба.

Колега axlastro, чувал съм, че IT фирми на определено време си сменят оборудването, ако имаш някой познат в такава може да попиташ...
                        А колкото до захранването - бях с 400W фортрон, което след 6-7г вярна служба на 2-3 компа ме напусна преди няколко седмици
                        И все пак... според мен всичко е на късмет

Коментар

Лиана вече не доставят нищо.
                          Подобна конфигурация взех от crash и съм много доволен от производителността на машината. Ползва се в една лаборатория и търкаля доста програмчета за обработка на видео и изображения.
                          Също така и поддържам над 20 маркови машини втора употреба и единствения проблем, който съм има е в следствие на токови удари. Като го избираш гледаай да е с ATX захранване за да може да го смениш при евентуален проблем.

Поздрави!
                          Hyundai Galloper 3.0 V6

0885 44 60 16

Коментар

Патил съм от маркови компютри. WinXP знае, че е на маркова машина и не пуска хардуер с неподписан драйвер. Имам в момента такъв - BIOS -ът му е отврат. И за капак и нещо по дънната прекъсва. Неголямата ми практика показва, че създават повече проблеми от ментетата. Ако не дай Боже изгори захранване - става само от същия модел. На Ботев и Сливница има магазин с много маркова техника на старо. На самата спирка за Надежда.

Коментар

Първоначално публикуван от lucene Преглед на мнение
                              Патил съм от маркови компютри. WinXP знае, че е на маркова машина и не пуска хардуер с неподписан драйвер. Имам в момента такъв - BIOS -ът му е отврат. И за капак и нещо по дънната прекъсва. Неголямата ми практика показва, че създават повече проблеми от ментетата. Ако не дай Боже изгори захранване - става само от същия модел. На Ботев и Сливница има магазин с много маркова техника на старо. На самата спирка за Надежда.
                              Единственото вярно нещо са може би последните 2 изречения. Но преди тях няма нищо вярно, особено първото.
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X