Днес случайно попаднах на много интересна статия в един български форум. Става дума за намаляване на волтажа, който се подава на процесора на лаптопа и оттам драстичното намаляване на работната температура. Темата беше за T5500 на intel (core 2 на 1.66Ghz). Оказа се, че въпросният процесор работи заводски на 1,2 волта но дори и при 0.95 волта си работи пак на 1.66 гхерца. Оказа се, че температурата на ядрата при натоварване не превишава 71 градуса - с 10 градуса по-ниско от преди... Ако някой иска да си поиграе - пишете в гугъл:Как да намалим температурите на лаптопа и увеличим живота на батерията му
Честно казано не знам дали и в момента не ми е малко висока температурата - около 53 градуса на ядрата при нормално натоварване и около 1 гхз работна честота на двете ядра. Дали пък не е дошло време за почистване...
Честно казано не знам дали и в момента не ми е малко висока температурата - около 53 градуса на ядрата при нормално натоварване и около 1 гхз работна честота на двете ядра. Дали пък не е дошло време за почистване...
Коментар