Положението е следното : Имам лаптоп HP Compaq 610 , старото зарядно се прецака и си купих универсално. На него има един бутон с който да се регулира колко волта да подава. Има положение 15,16,18,19,20,24 , казаха ми ,че трябвало да го зареждам на 19 волта ,но на батерията пише input 18.5 . Интересува ме при това положение ако го зареждам на 18 или на 19 ще има ли проблем , че с токовете не сум много на ти. И какво може да са евентуалните последици.Благодарско за отговорите предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Коеги дайте съвет , на колко волта да зареждам лаптопа.
Свий
X
-
От: Коеги дайте съвет , на колко волта да зареждам лаптопа.
Колега, зареждай на 19v. Дава ти 19.67 защото го мериш без консуматор. На 18 няма да можеш да заредиш батерията докрай. УспехПървоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнениеНа старото пише 19 ,но на това универсалното като му задам 19 и като го замеря ми дава 19.67 .
Коментар
-
Какъв ще да е тоя лаптоп с батерия 18.5 волта? Силно се съмнявам че е такава по скоро е 10.8 волта или 14.8 волта ти е батерията.
Това 18.5 дето го пише май се отнася за изискване към захранването.
И в двата случая няма да имаш проблем, Аз за пробата съм пускал моя лаптоп на 16 при положение че иска 19 и работеше.Ники
Коментар
-
Тя, че батерията е 10.8V, толкова е, но човека ясно го е написал - input 18.5V и той точно за захранването пита - никъде не е писал, че батерията е 18.5V. Иначе вече отговориха, макар че и на 18V ще се зарежда докрай, но по-бавно.Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнениеКакъв ще да е тоя лаптоп с батерия 18.5 волта? Силно се съмнявам че е такава по скоро е 10.8 волта или 14.8 волта ти е батерията.
Това 18.5 дето го пише май се отнася за изискване към захранването.
И в двата случая няма да имаш проблем, Аз за пробата съм пускал моя лаптоп на 16 при положение че иска 19 и работеше.Последно редактирано от silverfox; 05-09-11, 22:04.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар