Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Група за преминаване на Linux .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Група за преминаване на Linux .

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
    Последно 2002 година се опитвах да подкарам Мс офиса на Линукс и точно Акцеса неможах..... сега ще видя какво е излезло , отдавна съм решил ,че Линукса не му отива графичен режим но ще пробвам

Между другото какво не му харесвате на Уиндоуса ?Преди много години много често ми се налагаше да го преинсталирам но това е защото и много си играех с него .От 2007-ма не ми се е налагало да преинсталирам Уин на моя машина поради забозяване и крашване .
    Направили са му прилична графика.
    Между другото какво не му харесвате на Уиндоуса - Един ден като решиш да отвориш фирма и оптимизираш всяка стотинка - ще ти дойде отговора от самосебеси.
    Първоначално публикуван от nigell
    Тези, които са достъпни и за уиндоус и за линукс са по-скоро изключения.
    Явно съм щастливец, тъй като всичко за Java програмиране - изглежда на Linux точно както на Windows. Само дето работи малко по-бързо. Еквивалента му като лицензи при Чичко Били е към 10 000 долара за малка фирма. Е те тука е границата между моженето и неможенето да започнеш да работиш сам.
    Последно редактирано от Rabin; 14-08-11, 23:47.

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
      Сега точно инсталвам едно KDE и ще пиша за отзивите
      KDE се нарича потребителския графичен интерфейс на Линукс, доколкото си спомням от последният опит.
      Без него Линукс е само черен екран с бели буквички и шибани команди тоест конзола.
      Н'ъл тъй ???

И аз се ориентирам към Убунто.
      Дано не остареят програмистите дето го пишат, както се случи с камара други релийзи преди това.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Преди години, мисля някъде около 98-ма, на ранни младини реших да мина на Линукс. Това във времето, когато за инсталацията си трябваше някой да помогне и графичната среда се пускаше с конзолна команда. Поиграх си година две и се отказах. Сега си имам едно Live CD с Ubuntu основно за да си преформатирам SD-картата на телефона, щото Windows не поддържа EXT файлови системи като хората. Но ако приемем, че android е някаква особена форма на линукс, може да се каже че си го ползвам без да се усещам. За работа обаче е ясно кое, как и защо.
        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          KDE се нарича потребителския графичен интерфейс на Линукс, доколкото си спомням от последният опит.
          Без него Линукс е само черен екран с бели буквички и шибани команди тоест конзола.
          Н'ъл тъй ???

И аз се ориентирам към Убунто.
          Дано не остареят програмистите дето го пишат, както се случи с камара други релийзи преди това.
          КДЕ е само една от графичните среди за линукс. Според мен Гном в момента е по-добра.
          Убунту е перфектни линукс за мигриращи от винбозе индианци
          Най-готиното му е че се тества елементарно от лайф сиди
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Един малък съвет за хората, които се колебаят за миграцията от Windows. А именно, използвайте http://www.virtualbox.org/ за да разберете, коя дистрибуция и графична среда ви харесва най-много.

Коментар

Re: Група за преминаване на Linux .

Без него Линукс е само черен екран с бели буквички и шибани команди тоест конзола
              .
              Точно това му е силата не е нужно като забие графиката да си рестартираш компютъра.

Аз съм за Дебиан.

Но страшно зависи за какво го ползваш - ако е за интернет, снимки и филми се минава към Линукс без никакъв проблем.

В момента си пускам един графичен сървер на тест сървера за да ми е по удобно.
              Новия ГНОМ е екстра - работи по добре от КДЕ.

Пак ме хваща яд, че почти нищо от софтуера който използвам не работи под Линукс.
              Последно редактирано от Daniel; 15-08-11, 09:02.

Коментар

Айдее, още не инсталирали Линукс и вече подкараха войната KDE vs Gnome. Като понапреднете малко, ще има Vi vs Emacs. Иначе, домашния компютър си работи с Debian Testing от години. Жената мрънка само от време на време.

Това, което мен ме тормози - практически НИКАКЪВ картов софтуер.
                WINE доста е напреднал, обещавам тези дни да проверя как се държи Mapsource. Garmin Mobile PC се държи зле. Абе направо не върви, но имам идеи какво му пречи. Само време да остане.

Коментар

Линукс и вече подкараха войната KDE vs Gnome
                  Ясене при мен проблема е, че много рядко виждам графична среда под линукс.
                  Но за момента Гном по ми харесва

Коментар

Аз пък виждам и не преставам да се възмущавам от всичките графични среди, които ми се мяркат пред очите. Просто са направени зле.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Аз пък виждам и не преставам да се възмущавам от всичките графични среди, които ми се мяркат пред очите. Просто са направени зле.
                      Toва да бичиш на конзола не е за хора. Не, че не се налага понякога, но вече има достатъчен изчислителен ресурс (вече... от 20 години!), за да изглежда компа в човешки вид. Айде да пишем на Асемблер, че най-оптимизирано за компа? Един колега прави деплой на сървъра за 10 минути в текстов вид. Аз правя същото за под минута в графичен. Той е напред, а аз начинаещ в Линукс.

Коментар

Мани я конзолата, там се правят други неща и изобщо не може да се говори за противопоставяне на графичния интерфейс. Просто липсва всякаква стратегия за изграждането му - и в KDE, и в Gnome. А са достатъчно сложни, за да има нужда от такава. Поради което те работят, но човек трябва да мисли. Също като в Mac, но те са осъзнали проблема по-рано и имат ресурси за решаването му.

Коментар

Toва да бичиш на конзола не е за хора. Не, че не се налага понякога, но вече има достатъчен изчислителен ресурс (вече... от 20 години!), за да изглежда компа в човешки вид. Айде да пишем на Асемблер, че най-оптимизирано за компа? Един колега прави деплой на сървъра за 10 минути в текстов вид. Аз правя същото за под минута в графичен. Той е напред, а аз начинаещ в Линукс.
                          Зависи от сървера.
                          При нас графичен режим има само на моя тестови сървер, който не се вижда от интернет.
                          На другите не виждам никакъв смисъл от графиката.

Коментар

От: Re: Група за преминаване на Linux .

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                            Зависи от сървера.
                            При нас графичен режим има само на моя тестови сървер, който не се вижда от интернет.
                            На другите не виждам никакъв смисъл от графиката.
                            На сървър не, но на работна станция не си представям без графика. Най-малкото - съвременнитe IDE-та са графични. Мина времето на компилиране и писане в текстов режим. Освен това офис пакета и той е графичен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Тук не мога да се съглася. Има среди, които са много дразнещи - например онези новите, за които писах в другата тема.

Но има и среди, които са си направени да са функционални без да се натрапват с излишни ефекти. Пример за такива е Gnome-то в RHEL/CentOS

Коментар

Тук е моментът да се обадя и за Xandros. Лаптопчето ми дойде с такава. Менютата му са 1 към 1 с Windows-ките.
                                Ясене, под текстов режим ли браузваш?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X