От: Група за преминаване на Linux .
Последния Gnomе Unity изключително много наподобява MacOS. Gnome е достатъчно гъвкав за да може да се оптимизира/конфигурира достатъчно добре и да бъде максимално ефективен. Най-големия му проблем е че за шаренкото GTK+ лапа доста ресурси сравнено "голите" X11 GUI-та. Пробвал съм и "скопени" GTK+ GUI-та като LXDE, но ми се сториха прекалено ограничаващи.
Първоначално публикуван от Ясен
Преглед на мнение
Супер е!
. За тези години работа с линукс в офиса на практика съм имал нужда 3-4 пъти от уиндоус, най-вече заради корел дроу. Но и това отмина преди няколко години. Ако толкова нещо закъсам за някой уиндоуски софтуер, ползвам компа на детето, където както вече казахте игрите са най-важни, и поради тая причина се ползва бозата за ос. Не съм нsкакъв спец, пък и последните години съвсем изтървах края на тези технологии. Просто имах други приоритети, и последното, с което ми се занимаваше е, кой е по-по-най! За мен важното е, като отида на работа компа да ме чака готов за работа и да не ме занимава със себе си. Ползвах СУСЕ, след това Мандраке, Мандрива, Убунту, но съм сигурен, че със всяка друга дистрибуция ще се чувствам пак толкова добре, какато и с изброените. За съжаление до толкова съм извън света на бозата, че новите версии, които ми попадат случайно на чужди машини, направо ме изкарват от равновесие с тъпотията и безсмислената шарения. Практиката ме научи, че ако не правя тъпи експерименти с линукса за да го тествам до кога ще ме търпи, то той се скапва, когато се скапе нещо по хардуера, т.е. има нужда от нов комп, който съответно идва с нова дистрибуция на линукс. Между другото изискването към ос-а ми е същото както и към ИСУЗО-то. В живота има и по-важни неща от това да лежиш постоянно под колата, да чакаш пред сервиза за поредния тъп ремонт или пък да ръчкаш харда и софта до тогава до като си избодеш очите. Но както се казва, всеки сам си избира пътя...
))
Коментар