Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BROADBAND WWAN PCIe с UMTS на 900 и 2100

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: BROADBAND WWAN PCIe с UMTS на 900 и 2100

DELL Wireless 5530 (Ericsson F3507g) няма 900Mhz. Като му се сложи карта на Виваком работи само на 2G. Може да се намери в Амазон за 35 паунда. Няма разлика между производството за Европа и щатите.
    DELL Wireless 5560 има всичко за което си помислиш, даже и EVDO. Цената му е 5 пъти повече. Останалите са посредата.
    Според мен си вземи някой евтин. Възможността да не тръгне е минимална и то ако е някой измислен китаец. Ако не си на Виваком не ги гони тия 900MHz.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Скъпо,скъпо, колко да е скъпо - 5550 е 45 лири, а 5560 е 65.

ПП: Тука 5550 е над 300 кинта, които просто няма кой да им даде, при положение че от Германия или UK е 100.

ППП: Днеска съм на мЕнтел, ама утре към кой ще съм - никой не може да каже. Пък и моя проблем е предимно слабия сигнал. Например в едно от селата около София, ако вдигна лаптопа с един метър над масата, скоростта скача 3 пъти, щото си хваща 3G-то. Сложа ли го на масата - забрави. А днес съвсем случайно взех че го отворих - има си и антени и всичко налично, пък и ще имам един USB порт в повече, реално два, защото като сложа това на единия порт, другия също става неизползваем, по простата причина че нищо не може да се включи в него - не че е проблем - взел съм си USB3.0 на PCMCIA (или квото е в момента) с още два порта върху него, ама пак си остава проблема със скоростта.
      Последно редактирано от sparkybg; 08-10-12, 01:26.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Поръчах си 5550 + Intel Wifi link 5300.

Утре вероятно ще поръчам и 8GB RAM, та се надявам да закрепя машинката за още някоя и друга година.

Като пробвам, ще споделя вЧепатления.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щом проблема ти е в слабия сигнал можеше да се насочиш към решение с външна антена или 3G рутер. Разполагаш го където е най-силен сигнала, а лаптопа седи където ти е удобно. Не, че и сега не може де...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
            ......Ако не си на Виваком не ги гони тия 900MHz.
            Това как го измисли?
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

3G на Виваком е на 900MHz. На другите не е. Ако не е на Виваком не е необходимо специално да търси модем поддържащ 900MHz. Даже и охлювите от Виваком като минаваха на 900MHz доста време след това предлагаха USB модеми неподдържащи 900MHz и съответно хората си караха на 2G ако не се обадят.

Коментар

Това не е вярно.
                И Вива и МТел имат 2100 по градовете и 900 извън тях. Глобул просто нямат серизна 3Г...за сега.
                Инфото е от сериозен източник.
                Купуването на карта без 900, при положение, че разликата в цената е малка, е несеризно.
                Праживях лично приказките по темата от търговци внесли на кило щатски модеми без UMTS 900.
                Ако не бяха свои хора да ме светнат, щях да си остана с журналистическите виждания.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Дали Виваком имат 2100 в градовете не знам. Но аз имам такъв, който не поддържа 900 - първия в списъка и по никакъв начин не иска да се закачи на 3G на Виваком. Не знам дали имат Козлодуй за град или за ... щом не завършва на град. Колеги реваха и с техните старите модеми, дето се опитваха да ги допробутат, белким някой не се обади когато си смениха честотата на 900. На Мтел нямам никакъв проблем с този модем още повече, че е купуван от тях.
                  Идеята за 900 ми беше, че ако е съществена разликата и не е на виваком да не се напъва да търси специално с 900. Щом разликата в цената е малка е нормално да си вземе по-добрата.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    Дали Виваком имат 2100 в градовете не знам. Но аз имам такъв, който не поддържа 900 - първия в списъка и по никакъв начин не иска да се закачи на 3G на Виваком. Не знам дали имат Козлодуй за град или за ... щом не завършва на град.
                    Всъщност нищо чудно точно в Козлодуй да няма 2100. А като картата не поддържа 900, не и остава нищо друго освен да се върже на 2G.

Коментар

В 5те най-големи града, както и морските курорти мрежата е на 2100 MHz, в останалата част от страната е на 900 MHz. Козлодуй е на 900.
                      По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Мда, за съжаление май ще гризна дръвцето. Получих днес WWAN-а и 300 мегабитовото Wifi, Wifi-то тръгна безгрижно, ама WWAN-а не ще. От 6 варианта на драйвери от DELL, 5 ми казват "Autentication failure...." и изобщо не се инсталират, а последния се инсталира, но Windows-а продължава да няма драйвер за устройството, и съответно то си седи вътре само за украса.

Някакви идеи как да го излъжа? Windows-а си го засича като неизвестно устройство DW5550, и до там. За Win7 64 иде реч. Лаптопа е Dell Studio 1555. Още по-тъпото е Studio 1555 го няма в списъка на съвместими устройства на ни един драйвер за 5550. Няма ли някакъв ериксонски универсален драйвър???

Въобще приемем всякакви идеи.

Коментар

Те тук има на Ericsson, но ще трябва да ги разархивираш и инсталираш ръчно с inf файла: http://support.lenovo.com/en_US/down...cID=MIGR-75686

Предполагам си пробвал и този драйвер: http://www.dell.com/support/drivers/...eId=2938687684
                          При него също може да пробваш да разархивираш и да инсталираш ръчно от inf файловете. Dell 1555 няма как да го има в списъка със съвместими устройства, защото не са го мислили да му слагат DW5550 - не ги е имало като са го правили.
                          Последно редактирано от silverfox; 15-10-12, 23:51.

Коментар

Свалих driver CAB-а наn Latitude Е6520 и инсталирах драйверите. Намери си всичко и уж тръгна. Обаче програмчето Dell Mobile BroadBand Manager продължава да не намира нищо, макар че в DeviceManager всичко е ток и жици и няма неизвестни или неработещи устройства.

ПП: Тръгна, мамка му и прасе! От вкъщи е на 7.2 мегабита. Следващия уЙкенТ ще пробвам в Драговищица как е. То за там ми трябваше най-вече. Силно се надявам да има подобрение. Dell Mobile Broadband Manager обаче продължава да не ще да тръгва. Сега ще се ровя да видя върши ли нещо съществено, или няма сми. Щото вин 7-цата си се връзва към МЕнтел без нищо повече да инсталирам.
                            Последно редактирано от sparkybg; 16-10-12, 11:27.

Коментар

Спарки, тия интелски неща работят само с интелски софт. Аз се борих доста да инсталирам само драйверите ама не би. Инсталирай си целия пакет а после му кажи да остави управлението на уиндоуса. Така е най лесно.

Dell Mobile Broadband Manager-а можеш спокойно да го пропуснеш. 3Г в България няма роминг. Не видях дали това което си купил има ГПС. Там е веселбата. Работи но аз нямах време да инсталирам програма за да го пробвам.
                              Последно редактирано от drukman; 16-10-12, 17:36.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Не е интелско. Ericsson е. WIFI-то е интелско, ама то си върви. За WWAN-а драйверите са си на Dell. Просто инсталатора не иска да тръгне на моя лаптоп. Като ги инсталирах ръчно от CAB файла с драйверите на лаптопа, за който е CAB файла, всичко тръгна, връзва се с MTel, но Dell Mobile Broadband Manager-а не иска да тръгне - вероатно се ориентира по BIOS-а за лаптопите, за които е правен и въпреки че всички драйвери са налични и картата работи, по някаква причина не я намира. Майната му. Важното е че и без него работи.

ПП: Има GPS, ама Broadband manager-а не го намира и него. COM порта си му е наличен и действащ (отговаря, като го викнеш).

ППП: И драйвърите са си Ericsson-ски. Само инсталатора и BroadBand Manager-а са на DELL, а те като всяка друга фирма от бранша са педерасти - просто решили че тая карта не става за моя лаптоп, и толкоз. Единствено ме безпокои дали през BroadBand Manager-a не се правят някакви допълнителни настройки, защото например въпреки добрата сила на сигнала се връзва на 7.2Mbps, вместо на 21Mbps. То може около мен въобще да няма 21 мегабитово покритие де, ама казва ли ти някой.

ПППП: Преди малко му ъпдейтнах и фирмуера - ъпдейтна си се и си работи с новия. Никакви грижи.
                                Последно редактирано от sparkybg; 16-10-12, 18:43.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X