Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BROADBAND WWAN PCIe с UMTS на 900 и 2100

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• BROADBAND WWAN PCIe с UMTS на 900 и 2100

Докопах един Dell D630. Има си сериен порт, 2 професора на 2.2 и 4М кеш.
    Ама си няма монтиран ГСМски модем, та почнах да ровя, и рових, и рових ...и ми омръзна.
    Ако има някой който вече се е борил, моля за помощ.

Слота на Делл-а е мини PCIe, има си антени и външен слот за карта.
    Търся карта която поддържа 900 и 2100 Мhz UMTS, GSM . Ако има вграден GPS ще е супер. Ако е пробвана на Делл, дъбъл супер.
    Aко има спесификация някъде.....
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

От: BROADBAND WWAN PCIe с UMTS на 900 и 2100

На моята Тошиба модема е на miniPCIe и е Ericsson F3507g Mobile Broadband Module. Има си и GPS, но освен да има вграден GPS модул ще ти трябва и антена. На моя GPS антената е вградена в дисплея (като wireless-a).
    Ако искаш имам един излишен 3G USB модем на Ментел (отключен е мисля). Само кажи и ти го пращам.

ПС: пусни го тоя Ericsson F3507g на търсене в ebay и гледай има даже Dell брандиран.

ПС 2: Продава се и в БГ. Линка на лично.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ако се вярва на спесификацията това няма UMTS. Вече напълно откачих. Не е ясно кое какво е и как се казва.
      Има 20 стандарта и 10 честоти. Ходи се оправяй.

Продължавам да се уча.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Виж линка, който съм посочил:

GSM frequency bands: 850, 900, 1800, 1900
        UMTS frequency bands: 850, 1900, 2100
        Не може да има HSPA и да няма UMTS. Ако гледаш PDF файла от Ericsson, то там UMTS е написано като WCDMA, което е същото. Не съществува 3G модем, без UMTS.

HSPA is a revision and upgrade to W-CDMA UMTS
        http://en.wikipedia.org/wiki/3G

ПС - за този (и предполагам за всеки друг) модем ще ти трябва U.FL (малък коаксиален) конектор към GSM антената и още един за GPS антената. Не знам твоя лаптоп дали има GSM антена. Ако не - и това ще трябва да търсиш и по-лошото - да мислиш къде да я завираш.

ПС 2 - Хм, сега като се загледам на снимката пише, че единия е основен, а другия спомагателен конектор за GSM антената. Преди време Техно про ми бяха завъртяли двете букси и "техника", с който се чух по телефона каза, че едната била за GSM-a, а другата за GPS-a. Сега като гледам май и двете са си за GSM-a. Т.е. GPS антената сигурно е вградена в модула и няма да я мислиш.
        Последно редактирано от silverfox; 23-07-11, 07:46.

Коментар

WCDMA e 384 kbps downlink, HSDPA e 3.6 mbps. Uplinka не си го спомням.
          Най-добре се обади на вносителите на DELL и виж какво може да ти предложат.
          LZ(единица) Лима Жоро Жоро
          2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
            WCDMA e 384 kbps downlink, HSDPA e 3.6 mbps. Uplinka не си го спомням.
            Най-добре се обади на вносителите на DELL и виж какво може да ти предложат.
            Колега, извинявай, ама не написа нищо вярно. HSDPA също е WCDMA (UMTS) и поддържа скорости до 14Mbps.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              .......Не може да има HSPA и да няма UMTS. ......Не съществува 3G модем, без UMTS......
              Да....ама не. На 2100 имат всички, или почти всички. на 900, не баш всички...... за момента не съм намерил модел на който да пише твърдо и двете честоти. Нашите телефонаджии в момента правят ИЛИ 900 ИЛИ 2100. Според населемото място и публиката.

Винаги можеш да се закачиш на нещо друго от мобилните връзки, но като ще го купувам, нека поне за момента да покрива наличното предлагане.
              Антени имам фабрични, монтирани в компа.
              При представителите на Делл не ми се ходи.... нямам толкова пари.

Налага се сам да се науча кое какво е и кое устрийство какво може, и...

Та ... кой каквото знае да казва.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                Нашите телефонаджии в момента правят ИЛИ 900 ИЛИ 2100. Според населемото място и публиката.

Винаги можеш да се закачиш на нещо друго от мобилните връзки, но като ще го купувам, нека поне за момента да покрива наличното предлагане.
                Ей това не знам. Според тази тема Виваком вкарват UMTS 900. Според UMTS стандарта UMTS 900 обичайно се нарича GSM. Аз лично с този модем се връзвам на HSPA на Ментел във всеки град. EDGE ми е извън градовете. Ама за Виваком и Глобул не знам.

ПС: Ето ти един подходящ:
                http://www.cartft.com/catalog/il/1315

Трябва да търсиш Quadband.
                Последно редактирано от silverfox; 23-07-11, 08:43.

Коментар

Тоа златен бе..
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

В ebay не е чак толкова златен. Ама то не може хем да има всичко, хем евтин. Като напишеш "minipcie quadband umts" в google и излизат доста

На Ericsson quadband модела е F3607GW. Вгражда се и в Dell.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                      Колега, извинявай, ама не написа нищо вярно. HSDPA също е WCDMA (UMTS) и поддържа скорости до 14Mbps.
                      На хартия ги поддържа. Тия 14мбпс къде ги видя в полеви условия? Не се заяждам, това напрактика са реалнодостижимите скорости след околовръстното на София
                      И да, вграден модул е по-добре от USB; Рутер е по-добре от вграден модул (защото можеш да го местиш и целиш сигнала върху покрива на вилата)
                      Най-добре мобилните оператори да продължат да си развиват мрежите а не да сменят софтуера на съществуващите клетки и да се бият в гърдите!
                      Това ми е малко болен въпрос и може малко остро да звуча
                      Това са чисто практически наблюдения върху родните "мобилни оператори". За Link Layer скоростите си има справочници

drunkman, цената на която съм купувал такива модули в бг е между 200 и 360лв с ДДС. Май ще търсиш рутер Ментелските не са зле защото имат вградена батерия и 5V 500ma са им ок + малкия размер, а глобулските защото имат и Ethernet Port но захранването им от кола е трудно (5V/2A). Глобулските на око имат по-добър обхват на WiFi-то.
                      Последно редактирано от jumboframe; 23-07-11, 21:32. Причина: допълнение
                      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

За 14 Мбс дори не съм си помислял. Това е една теория със сдвояване на канали и разни други сложни и скъпи работи които в България няма скоро да видите извън града. Просто факта,че на едни места има 900 а на други 2100, но почти никъде и двете, ме кара да търся и двата банда в една карта. ГСМските недоклатки ги имат всички карти. Не ми трябва рутер. Той не е мобилен. Искам просто да не ми стърчи стика от компа, че вече съм строшил няколко. А с повече късмет се троши УСБто, което е кофти.

Ще ползвам добитата информация и в понеделник ще си поръчам нещо.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
                          На хартия ги поддържа. Тия 14мбпс къде ги видя в полеви условия? Не се заяждам, това напрактика са реалнодостижимите скорости след околовръстното на София.
                          .......
                          Това, че не съм виждал такива скорости, нито в полеви, нито в градски условия е съвсем друг въпрос. Теоретично достижимите на мобилните ни оператори са 7.2Mbps. Реално достижимите не могат да се определят от един човек. Няма как да кажеш, че "WCDMA e 384 kbps downlink, HSDPA e 3.6 mbps" тъй като HSDPA е WCDMA. Дори последната ревизия на WCDMA е HSPA+ която на теория достига до 28Mbps downlink и 22Mbps uplink.

Такъв трибандов модул (първия, който препоръчах на drukman) струва в България 105лв. В ebay и по-малко. Четирибандови не намерих за продажба в България, но със сигурност има.

ПС: Първите Homebox устройства на Мтел бяха модеми, а не рутери. Ако са ги сменили с рутери с вграден 3G модем ...

Коментар

Честно да ти кажа, WCDMA или HSDPA ми е все тая Важно е да работят повечето мрежови услуги което е трудно (т.е. нетърпимо за мен при EDGE). За скоростите си прав, а днес ми обясниха че EDGE е 2.5G!!!
                            Ментел предлагат 2 вида рутери: едните са за 220V и USB модема се слага в тях, другите са едни мънички симпатични устройства които имат батерия. Това което съм направил аз е следното:
                            Една кутия от поликарбонат в която са монтирани 2та рутера (на Глобул и Ментел) + една сглобка която ми направи един приятел, търпи примерно до 36V и изкарва 5V/2.5A. По едно копче за всяко устройство и външна букса. Когато скитам и ми притрябва нет, мога да захвърля кутията навсякъде, особено ако има 3G на Ментел. Иначе и пускам 12V и решавам какво да използвам.
                            Лесния вариант е ако има достатъчно погкритие на Gobi-то в лаптопа, ама е рядко

Коментар

И... година по-късно да повдигна темата - какво да си купя за Dell Studio 1555.

DELL Wireless 5530, което е Ericsson F3507g
                              DELL Wireless 5540, koeto e Ericsson F3607gw
                              DELL Wireless 5550, което е Ericsson F5521gw
                              DELL Wireless 5560, което т Ericsson F5321

...или някое друго. Ако не го купя брандирано, има ли шанс да не тръгне?

И по-важното - от къде да го купя, май щото едно е в щатите, друго е тук, като стандарти. (разликата главно е 850Mhz там и 900 тук).

Аз се омотах тотално и безвъзвратно. Лаптопа е Dell Studio 1555, има си свободен слот, има си слот за SIM, има свободни антени и квото там друго трябва. Оригинално му дават Dell Wireless 5530, но пак да натъртя - има ли разлика между американско и българско изпълнение като честоти, и как да разбера конкретния модул, който евентуално купувам, поддържа ли вездесъщите 900, или не.

...и съвсем между другото - търся си и 2*4GB DDR 2 на 800 на 200 пинов SODIMM за същия лаптоп, че 4-те инсталирани вече ми идват малко, а ми се ще да го закрепя още за някое време.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X