Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лаптоп - зарядно за кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лаптоп - зарядно за кола

... и още един въпрос: това състезание е присъствено. Има ли смисъл да пердашиш със 100 вата?

Коментар

Ком порт пък за какво е в тази ситуация? Компютърът се ползва само за отчет, нали? Или има и CW през него?

Коментар

Старичко двуядрено леново не стига повече от 30W даже и на филми а ако ти трябват и портове примерно Z61t с порт репликатор - док стейшън и автомобилен адаптер не струват почти нищо около 60 лева с доставката е док стейшъна и около 40 зарядното за кола за справки ибея.
        Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Компютъра се ползва за водене на отчета в реално време,като през ком или лпт порт предава на телеграф.
          Преходник USB-COM не винаги върши работа,защото насича манипулацията и телеграфа става супер неразбираем.
          Ако не намеря работещо решение,ще пиша и предавам на ръка,а после ще вкарам отчета на компютър,
          но това води до грешки в бързината - има 1 час да се вкарат около 350-400 връзки и контролни номера.
          Използва се програмата N1MM , която единствена подържа това състезание,но тя пък изисква сравнително мощна машина.
          Отделно радиото е вързано към компютъра през ком порт, за да показва кой на коя честота съм избачкал,та след 1 час
          при повторна връзка да не го търся из обхвата.
          Всички участници ползват фабрични антени със затихвател,който при 100вата на входа,дава 5 вата на изхода.
          Обаче при 50 вата - изхода вече е около 2,5 Вата.Аз мисля ,че 70-75 Вата от радиото ще са напълно достатъчни за да не съм последен на опашката
          Мисля да вкарам малко разузнаване ,как конкуренцията е решила въпроса с захранването на лаптопа...
          На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Пичове, объркахте ме нещо. Има си съвсем изрядни инвертори 12-19V. Работят на 30-60kHz, според както дойде и не вярвам да смущават радиото чак пък толкова. Средно КПД около 70%, тоест под 120W в максимален режим. А ако батерията на лаптопа не е съвсем празна, консумацията му рядко се качва над 1.5А сякаш.
            Тоест, горе-долу какъвто и да е китаец, на който пише 5А ще свърши раота.

Вътре в лаптопа си има достатъчно добър степ-даун, който се забавлява да прави 10-12 волта (а батериите обикновено са тъкмо толкова) от налчните 19-20 от зарядното и не разчита на ограничение на ток от зарядното. Това го правят тъпите мобилни телефони, но там забавачката е малко по-друга.

Друг въпрос е това Фуджицу колко ще издържи в джипката в режим на състезателно каране. ЕЕЕ-то поне няма какво да му се разпадне и не тежи като торба цимент. Преходници УСБ-РС232 ... тук става дълга та тясна, но не е чак такъв проблем.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              Преходници УСБ-РС232 ... тук става дълга та тясна, но не е чак такъв проблем.
              Ако иска да предава телеграф през него, преходникът е трагедия. Единствено решение, което си представям - PCMCIA сериен порт, той си е същия хардуер като вътрешните.

Коментар

И така ,преди час ми доставиха т.н. Laptop Universal Adaptor , 120W.
                Може да се включва в запалка 12Волта или в мрежата.Дава от 12 до 24Волта на изхода / 120Вата.
                Работи. При заредена на 50 % батерия на лаптопа , дърпа 3,5А от 12-те волта. Чакам да зареди батерията на 100 %
                и пак ще видя ,колко ще консумира от 12 Волтовия акумулатор. Хубавото е че не грее,има доста голям радиатор.
                Обаче при 12В входно напрежение пищи осезаемо на слух.При 220В входно ,няма пищене.
                В събота ще се подложи на тест за Електромагнитна съвместимост с радиостанцията.Има си пресовани феритни пръстенчета
                по кабелите.Чакайте продължение...
                Наско
                На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Много малко бре. Ако е така, защо са ти наредили 90 вата захранване?

Коментар

Странно наистина , обаче толкова пише на самия лаптоп , както и на оригиналното му зарядно.
                    Китайското чудо на празен ход дърпа 330 Милиампера от 12-те волта и не пищи , при напълно заредена батерия
                    на лаптопа консумацията е 1,7Ампера , което ме изпълва с оптимизъм.
                    Не се сдържах и го отворих.Пищи импулсния траф, но така е наврян в средата на платката,че няма никакъв достъп
                    отстрани. Монтажа не е от най-калпавите , да речем че са го сглобявали ученици в 6 - 7 клас.Иначе за охлаждането са се погрижили,
                    само дето кутията му е черна и ще трябва да я крия на сянка.Има си пълен набор от филтри.Кабелите за вход/изход са достатъчно дебели.
                    За парите си струва на първо четене ,да видим как ще се справи на полето.
                    Наско

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Много малко бре. Ако е така, защо са ти наредили 90 вата захранване?
                      Ми това да не е лебедка! Сложили са по 90 W да се презастраховат в случай, че някой върти нещо, което товари много процесора (а оттам и охлаждането започнва да работи по-интензивно) и/или диска.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от LZ3YY Преглед на мнение
                        само дето кутията му е черна и ще трябва да я крия на сянка.
                        Завий го в станиол, хем ще намали смущенията.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Завий го в станиол, хем ще намали смущенията.
                          Кутията му е алуминиева,но незнайно защо - черна.Повече от 2 Часа работи - не грее кой знае колко , но е в лек режим.
                          Смятам да го тествам при напълно разредена батерия , със разни накичени периферии по USB-тата.

Коментар

Първоначално публикуван от LZ3YY Преглед на мнение
                            Кутията му е алуминиева,но незнайно защо - черна..
                            Така по-лесно излъчва топлината.

Коментар

Това, дето пищи трафа ... понеже не ми се вярва да работи на ниска честота, по-вероятно е да работи в кофти режим. Доколко може да е проблем не знам, обаче е интересно.
                              За черното си мълча.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Днес при напълно разредена батерия, дръпна около 4А за по-малко от минута и после се
                                установи трайно на 3,4А - това от 12-те волта.Не ми пречи че пищи,тъкмо ще плаши буболечките.
                                Сега мисля как да го натоваря със 4А за 1 час. Абе докато не го убия няма да мирясам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X