Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компютърът гасне сам. Защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: компютъра гасне сам-защо...

Първоначално публикуван от profesionalista Преглед на мнение
    не се усеща мирис на прегряване,нито със пипане.Издухах дънната платка,но може ли да е останало някъде прах,майсторите твърдят,че е перфектно чист комп.
    Не слушаш добре-Кажи каква е конфигурацията(дъно,процесор,RAM,видео карта,хард,захранване,операционна система(лицензирана ли е) и оригинална ли е .Ако е в гаранция занеси я на сервиз.Много рядко проблемите в Компа са от самия Комп.По-често са от неправилни команди и задкомпютърното устройство.Между впрочем провери си ел.захранването-веднъж имах хлабав кабел в ел. табло и като се включеше една духалка ,компа гаснеше.И двама "майстора" идваха -единия искаше да ми сменя дъното(било трислойна платка и се напукала),другия веднага щеше да преинсталира щото имало вируси.Но добре че ги изпратих,изключих тока ,притегнах кабела на шината и ...до сега компа работи,вече 5 години.Така че почни от простото към сложното.По-евтино е .
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      супер. А как да отгатнем какъв е компютърът? Клавиатурата, мишката?
      FOXCON,s 775,SIS 661FX,DDR 400,AGP 8x,AUDIO 5,1,LAN 1O/100,S-ATA,USB 2,0,ATX
      HUSGVARNA 630 SMR
      PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

вентилаторите работят,само на картата се е наложило малко смазване,но сега въртят яко.захранването работи.
        Вентилаторите работят, но се набива много финна прах между ребрата на радиатора, която перката не може да издуха и въздуха почти не минава. Най-добре е да се свали радиатора, да се махне перката и да се издуха с въздух под налягане.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          Не слушаш добре-Кажи каква е конфигурацията(дъно,процесор,RAM,видео карта,хард,захранване,операционна система(лицензирана ли е) и оригинална ли е .Ако е в гаранция занеси я на сервиз.Много рядко проблемите в Компа са от самия Комп.По-често са от неправилни команди и задкомпютърното устройство.Между впрочем провери си ел.захранването-веднъж имах хлабав кабел в ел. табло и като се включеше една духалка ,компа гаснеше.И двама "майстора" идваха -единия искаше да ми сменя дъното(било трислойна платка и се напукала),другия веднага щеше да преинсталира щото имало вируси.Но добре че ги изпратих,изключих тока ,притегнах кабела на шината и ...до сега компа работи,вече 5 години.Така че почни от простото към сложното.По-евтино е .
          слушам си много добре колега,ми просто не съм много наясно тази техника и незнам кое ще е от полза та да го кажа.а тока го мерих-234 волта е.
          HUSGVARNA 630 SMR
          PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

INTEL CELERON D 346/3,33 GHz/256KB/FSB533/BOX
            512MB DDR 400
            160 GB /7200/8MB EXCELSTOR
            1,44 MB SONY BLACK
            ATI RADEON 9550/256 MB/TV-OUT
            DELUX 3OO W ATX BLACK
            DVD+RW+DL 16x8X16/X8X/48X24X48X LITE-ON
            HUSGVARNA 630 SMR
            PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

INTEL CELERON D 346/3,33 GHz/256KB/FSB533/BOX
              512MB DDR 400
              160 GB /7200/8MB EXCELSTOR
              1,44 MB SONY BLACK
              ATI RADEON 9550/256 MB/TV-OUT
              DELUX 3OO W ATX BLACK
              DVD+RW+DL 16x8X16/X8X/48X24X48X LITE-ON
              Машината е долу горе добра ,ако не я товариш с игри (които имат големи системни изисквания),RAM-чето е малко...само 512.Но ако се претовари ще се рестартира,а при теб направо гасне .Може би ти е софтуерен проблема с някоя китайска мишка.Това е лаптоп доколкото разбрах,защо ти е тази мишка.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

...DELUX 3OO W ATX BLACK...
                Не е лаптоп.

Коментар

.
                  DELUX 3OO W ATX BLACK
                  .
                  окъсяване е много вероятно. Щом в сервиза не са били с твоите клав.и мишка .

Пробвай да смениш захранване с фортрон примерно, или го пусни след UPS.

и си провери зануляването на всичко което връзваш към компа.
                  За начало не влючвай нищо освен клав.и мишка и махни и лан кабела.

и кажи има ли ефект
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

По това което си дал като инфо, залагам на захранването.
                    Направо си го свали и отвори (в сервиза е малко вероятно да са го отворили).
                    Много е вероятно да видиш изтекли или надути кондензатори.
                    Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Не смятам, че това е захранването. За да гаси, когато слагаш клавиатура и мишка може да има доста причини. Захранването при PS2 стандарта е много ниско и не смятам, че играе роля. Намери от съсед някоя USB мишка и клавиатура и опитай с нея. Имал съм няколко десетки случая при които заради неправилно включване и изключване развалят входовете и съответно дават на късо. Можеш да погледнеш и за подути кондензатори - правиш впечатление на грамотен и мисля, че няма нужда да ти обяснявам, какво са...

Коментар

На мен преди време така ми гаснеше лаптопа, защото при определени условия (след заспиване) не включваше вентилатора на процесора. Флашнах биоса с по-нова версия и работата заспа. В описания случай гасненето също изглежда да е от прегряване. Бих посъветвал да се инсталира Еверест или подобна програма и да се видят температурите по време на работа и преди да изгасне.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

И аз мисля че нещо прегрява .......пробвай следкато се изключи веднага да го отвориш и да пипнеш радиоторчетата колко са топли ако е прегрял обикновенно и мирише . Принципно може да е и от тока аз толкова хардове имам на единия ми комп че ако вкл. записвачката и почва да умира........тааа с дръпнати кабели на записвачката .
                          Може да гасне и ако някой е overclock-нал процесора , направи и един батериен "ресет" на дъното .
                          Лудак

Коментар

... виж и вирусологията ... т.е . ако успееш за определено време пусни антивирус различен от досегашния ти... сблъсквал съм се с такъв, с подобна поразия ...
                            [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

...благодая Ви колеги от сърце за съветите и предположенията.Току що включих други кл. и мишка,работещи разбира се,но със същите кръгли букси,като старите ми-изключи още не заредил.Утре ще пробвам с УСБ входове,за да изключа този тест.Ще ви информирам и занапред как върви тестването.Благодаря Ви отново.
                              HUSGVARNA 630 SMR
                              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                                Машината е долу горе добра ,ако не я товариш с игри (които имат големи системни изисквания),RAM-чето е малко...само 512.Но ако се претовари ще се рестартира,а при теб направо гасне .Може би ти е софтуерен проблема с някоя китайска мишка.Това е лаптоп доколкото разбрах,защо ти е тази мишка.
                                ...не колега,не е лаптоп.ползвам компа от няколко години,стандартното оборудване е от технополис,както съм го купил.единствено захранването е сменено веднъж преди година.изобщо не ползваме игри на него.ще пробван на този етап с нови мишка и кл.,но с УСБ входове,защото сега ползвам мишката на един таблет,която е вкл. с USB вход и май не гасне,да чукам на дърво.благодаря ти.
                                HUSGVARNA 630 SMR
                                PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X