Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компютърът гасне сам. Защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Компютърът гасне сам. Защо?

Колеги помагайте-от 10 дена компа гасне когато си пойска,а майсторите твърдят,че при тях не гасне и му няма нищо.Носих им само компа,без останлите му клавиатура,монитор и т.н.Мерих напрежението на тока,интернет сигнала и т.н.Установих,че като вкл.мишката иклавиатурата гасне почти
    веднага.В момента пиша с вградената му клавиатура и мишката на един таблет вкл.в компа,пак гасне ,но по-рядко.
    HUSGVARNA 630 SMR
    PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

От: компютъра гасне сам-защо...

супер. А как да отгатнем какъв е компютърът? Клавиатурата, мишката?

Коментар

супер ,а как да отгатнем дали вентилатора на процесора и/или видеокартата не е задръстен от прахоляк.Па ако иска може да провери и захранването.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от profesionalista Преглед на мнение
        Колеги помагайте-от 10 дена компа гасне когато си пойска,а майсторите твърдят,че при тях не гасне и му няма нищо.Носих им само компа,без останлите му клавиатура,монитор и т.н.Мерих напрежението на тока,интернет сигнала и т.н.Установих,че като вкл.мишката иклавиатурата гасне почти
        веднага.В момента пиша с вградената му клавиатура и мишката на един таблет вкл.в компа,пак гасне ,но по-рядко.
        Проблема ти може да е във всичко. Според мен по-добре е като за начало да смениш сервиза. Клавиатурата ти може да е три вида -стара (DIN) - на външен вид напомня на входа за старите аналогови микрофони например, PS2 - кръгла букса с правоъгълен, пластмасов пин в центъра и пет метални в полукръг или USB -правоъгълен извод без пинове, но с пластмасова блок за поляризиране в единият край (като при USB флашките например) - ще е от полза да знаем кой точно е.

Коментар

Възможно е да гасне от прегряване, а може и да иска прахосмукачка или сгъстен въздух.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Възможно е да гасне от прегряване, а може и да иска прахосмукачка или сгъстен въздух.
            И това казвам де,....смукане му е майката.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Причите могат да са няколко (най-вероятните от гледна точка на опита):
              -температура (в различен момент)
              -натоварване на захранването (при включване на клав и мишка)
              -чипсета на дъното (при включване на усб)
              -рам (в различен момент)

*много е важно дали се рестартира или гасне, ако гасне - цъка се веднага с натискане на бутона или след известно време
              Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                Проблема ти може да е във всичко. Според мен по-добре е като за начало да смениш сервиза. Клавиатурата ти може да е три вида -стара (DIN) - на външен вид напомня на входа за старите аналогови микрофони например, PS2 - кръгла букса с правоъгълен, пластмасов пин в центъра и пет метални в полукръг или USB -правоъгълен извод без пинове, но с пластмасова блок за поляризиране в единият край (като при USB флашките например) - ще е от полза да знаем кой точно е.
                ...благодарен съм за светкавичнте отговори.Значи и клв. и мишката са със кръгла букса и пластмасов пин в средата.
                HUSGVARNA 630 SMR
                PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                  Причите могат да са няколко (най-вероятните от гледна точка на опита):
                  -температура (в различен момент)
                  -натоварване на захранването (при включване на клав и мишка)
                  -чипсета на дъното (при включване на усб)
                  -рам (в различен момент)

*много е важно дали се рестартира или гасне, ако гасне - цъка се веднага с натискане на бутона или след известно време
                  направо гасне и веднага не може да се пусне с копчето-ПАУЛЪР.Трябва да цъкна копчето отзад на корпуса,и да броя до 10 и пак да го включа и после с паулъра да го стартирам.
                  HUSGVARNA 630 SMR
                  PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    не се усеща мирис на прегряване,нито със пипане.Издухах дънната платка,но може ли да е останало някъде прах,майсторите твърдят,че е перфектно чист комп.
                    HUSGVARNA 630 SMR
                    PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Най вероятно е от кабела на мишката.На мен ми се случи:пречупен кабел на мишката да окъсява 5те волта на захранването,и от там да спира целия Компютър.Най-лесно ще ти е да пробваш с друга мишка и клавиатура.
                      Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                      ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Ако си с 2-видеокарти,извади външната и карай на вградената.
                        Аз в момента съм така,понеже и моя правеше същия проблем.
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                          супер ,а как да отгатнем дали вентилатора на процесора и/или видеокартата не е задръстен от прахоляк.Па ако иска може да провери и захранването.
                          вентилаторите работят,само на картата се е наложило малко смазване,но сега въртят яко.захранването работи.
                          HUSGVARNA 630 SMR
                          PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                            Ако си с 2-видеокарти,извади външната и карай на вградената.
                            Аз в момента съм така,понеже и моя правеше същия проблем.
                            с две съм,но опитах с вградената,но нещо неуспя да прехвърли на нея,ще пробвам отново,благодаря за дадения вариянт,колега.
                            HUSGVARNA 630 SMR
                            PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                              Най вероятно е от кабела на мишката.На мен ми се случи:пречупен кабел на мишката да окъсява 5те волта на захранването,и от там да спира целия Компютър.Най-лесно ще ти е да пробваш с друга мишка и клавиатура.
                              предположих,изключих я,и включих един таблет с които дъщерята рисува,сега съм с неговата мишка,включена е с усб към компа,но и така изключи,но е по-добре-за пет часа само веднъж.
                              HUSGVARNA 630 SMR
                              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X