Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Форматиран диск , искам си информацията!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Форматиран диск , искам си информацията!

Накратко,праснаха ме вируси и тъй като съм чул че най- хубавата антивирусна програма е format c: , това и направих. При инсталацията след честването на хубавия бг.празник "цветница"
    съм направил една глупост , оставил съм неактивен : D ,който е по- големия и важните неща са на него. След инсталацията изискваше формат. Така и направих .
    Как да си възстановя , информацията.
    Уморените коне не ги убиват , нали ??

Re: помощ - форматиран диск , искам си информацията!

Ако можеш, намери някой (системен администратор), който да има CD с Data recovery или Win PE с набор служебни програми за такива случаи. Стартира се компа от CD-то и се пуска софта за възстановяване на изтритата инфо.
    Идеята е да не се инсталира нищо на харда, за да не се унищожи информация, подлежаща на възстановяване.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      Ако можеш, намери някой (системен администратор), .
      У наше село е пълно със системни администратори.Абе хора ние до миналата година нямахме и интернет.Ако може някой да ми изпрати таз програмка , или набор от програмки с кратичко обяснение ще съм му много благодарен!
      jjmac@abv.bg

Коментар

То не е само 1 програмка. Трябва ти да се направи CD, с което да стартираш компа и да можеш да възстановиш данните НА ДРУГ ДИСК.

Не е добре да инсталираш/записваш каквото и да било на харда, който си форматирал по грешка, защото можеш да пишеш върху данните, които ти трябват. А това не е добре.

Та въпроси:

1. Имаш ли къде да запишеш CD от iso, ccd или nrg образ? Желателно да е на друг компютър. Ако да, с какъв софт пишеш CD-та?

2. На компа с форматирания диск имаш ли втори диск (отделно физическо устройство, НЕ просто дял на диска), или възможност да закачиш някакъв преносим диск с достатъчно голям размер, или възможност за запис на друг компютър в локална мрежа?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Тази програма дава доста добри резултати, но задължително трябва да имаш друг твърд диск, с достатъчно свободно място, върху който да възстановиш информацията.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

1 Има. Неро.
            2 Имам отделен втори диск.

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев (mac) Преглед на мнение
              1 Има. Неро.
              2 Имам отделен втори диск.

Имаш ЛС
              Ние не сме неутрални!

Коментар

ако не мощеш да се оправиш ми го прати със спиди примерно и ще се опитам. Последният път се спаси почти всичко.
                LZ1RED

Коментар

Тук има доста писано по твоя проблем, свали си просто последните версии на програмките! Помагат - личен опит

http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=128128

Коментар

Големи благодарности на V93 за съдействието. Благодарение на НЕГО възстанових повечето от нещата.Предимно снимки.
                    Благодаря и на останалите!
                    Прикачени файлове

Коментар

За първи път чувам, че може да се възстанови информация от форматиран диск Сега едно друго питане. Как се инсталира Уиндоус на скъзи твърд диск? Като започне инсталацията и стигне до момента в които те пита къде да инсталира, се появява съобщение че няма твърд диск или не е свързан

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                        За първи път чувам, че може да се възстанови информация от форматиран диск Сега едно друго питане. Как се инсталира Уиндоус на скъзи твърд диск? Като започне инсталацията и стигне до момента в които те пита къде да инсталира, се появява съобщение че няма твърд диск или не е свързан
                        Севдо в самото начало на инсталацията трябва да следиш текста най-отдолу. Там ти предлага да натиснеш бутона F6 и да му инсталираш драйвер за скъзи контролер. След това той си го намира и всичко е ОК

драйверът трябва да ти е на дискета...
                        LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                          За първи път чувам, че може да се възстанови информация от форматиран диск
                          Може и още как ... По начало, имай предвид, че като изтриеш някой файл, той в същност не се изтрива, а операционната система само маркира мястото му като свободно за запис. Т.е. всеки "изтрит" файл подлежи на възстановяване. За да имаш сигурност, че нещо наистина е изтрито, трябва отгоре върху него да се запишат други данни. Неколкократно. По стандарти на Пентагона - 7 пъти, за да се смятат данните за наистина невъзстановими ...

Първоначално публикуван от Макавеев (mac) Преглед на мнение
                          възстанових повечето от нещата.
                          Радвам се, че инструментчето е свършило работа.
                          М/у другото, бих ти препоръчал, ако имаш достатъчно свободно място на хард диск (но става и на 1 или повече DVD) да процедираш по следния начин:

Правиш си чиста инсталация на Windows, инсталираш всичкия софт, който нормално използваш, оправяш всякакви настройки, след което с подходяща програма (Ghost, Acronis True Image или др.) правиш един образ (image) на С:.
                          Когато в даден момент те налегнат вируси или пък просто ако Уиндоусът много се забози - възстановяваш С: от образа, който си му направил и си свиркаш. Далеч по-бързо става, отколкото да си играеш с часове да преинсталираш ОС-а плюс всичкия софт, който ти трябва.
                          Минусът е, че, в зависимост от размера на С:, ще си заемеш място на диска за съхранение на резервния образ.
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-04-07, 10:19.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

В случая C и D са виртуално разделени, като на С върви формат, инсталация и т.н. Още в самото начало при инсталацията с пиянана си глава съм направил някаква глупост при която D e останал неактивен (или нещо подобно), и при старта на WIN-а за да работи този диск се изисква формат. При него не се изтрива информацията . Все едно си откъснал на книжка последната страничка със съдаржанието.Тия програмки търсят и намират загубената информация. не 100% , но съм доволен.
                            Абе ей , да обясни някой който разбира.Аз съм с основно.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              Може и още как ... .
                              Изпреварил си ме! Не съм те видял.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X