Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокиране на сайт ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Блокиране на сайт ?!

Стартираш си DNS сървър на локалната машина, добавяш въпросния домейн като го насочваш към localhost. След това в настройките на интернет връзката (TCP/IP) даваш да използва primary и secondary DNS като 127.0.0.1 (т.е. твоя собствен).

От тук насетне трябва да забраниш на дадения потребител в системата да може да редактира TCP/IP настройките (т.е. да не може да си смени DNS сървъра). Един начин, за който знам, е чрез Windows Registry (работи за Windows XP - Windows 7 никога не съм инсталирал и не съм пробвал дали работи):

1. Start > Run > Regedit
    2. HKEY_CURRENT_USER > Software > Policies > Microsoft > Windows > Network Connections
    3. Създаваш нов DWORD запис с име "NC_AllowAdvancedTCPIPConfig" и стойност "0" (без кавичките)
    4. Запис и рестарт на Windows.

++ DNS сървъра също трябва да върви с администраторски права, инак потребителя ще може да си го "настрои"

П.С. Алтернативата (по-добрата) е хубав firewall, с който да си направиш каквото трябва. Още по-добре е ако имаш рутер с firewall... Но това са добри пожелания.

Коментар

От: Блокиране на сайт ?!

Метода, който си описал е наистина безотказен, но е доста сериозен, като работа за средният потребител. Какво не ти допадна в IP sec полиците? По принцип метода е замислен точно и само с тази цел, а и е разумно да забраниш достъпа до IP-sec полиците вместо въобще за настройки на мрежата - просто в аспект на по-малко ограничаване на потребителя.

За хубавия firewall или dedicated router-а определено съм съгласен... лично аз съм се спрял на това, като решение.
      Последно редактирано от господин никой; 07-01-11, 08:03. Причина: смислова корекция, typo...

Коментар

Колеги и рутер имам и желание имам... не ми е оставало време тези дни да се забавлявам, при първа възможност ще изпробвам ай пи филтъра и ако успея да се справя и днс сървъра...Сложих един касперски, но явно защото е траял версия не ми е активен бутона за блокиране на сайт...Поздрави и честито, на който празнува днес...

Коментар

А Касперския значи не е само antivirus, а и firewall. Почти си решил проблема - нужен ти е най-обикновен "crack" Или малко кинти ако искаш да си го платиш и да си легален.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
            А Касперския ... - нужен ти е най-обикновен "crack"
            Ей сега ще дойде Dossev да ти обясни как се краква Кашпировски.

Коментар

Защо, да не работи за тях?

Коментар

Топло, топло. Поука - да си мериш приказките в големи форуми.

Коментар

<off-topic>
                  Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                  Защо, да не работи за тях?
                  Досев е техен дистрибутор, и да - добре е ако ти пука да си мериш думите...
                  </off-topic>
                  Не, нямаш никаква нужда от какъвто и да е 3th party софтуер за да блокираш сайт... по-горе нагледно го... линкнах... и ако не бях толкова скапан от работа сигурно щях набързо да mop-up-на някое ръководство на български, но...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X